سه ماده غذایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
یک فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد، ضمن اشاره به عوامل اصلی ابتلا به سرطان، نسبت به عوارض مواد غذایی خطرناک، هشدار داد.
حسن طاهری، در آستانه هفته سلامت گوارش، با اشاره به اینکه مصرف میوه و سبزیجات در پیشگیری از ابتلاء به سرطانهای گوارش بسیار مؤثر است، گفت: چاقی، عدم تحرک، استرس و مصرف مواد غذایی ناسالم از عوامل دخیل در بروز سرطان است.
این فوق تخصص بیماریهای گوارش کبد، اظهار داشت: سرطان زمانی که به وقوع میپیوندد همچون زلزلهای به شمار میرود که همه بنیانهای خانواده را در هم در مینوردد و بار فکری و اقتصادی زیادی را برای خانواده به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه سرطان به طور کلی علاج خاصی ندارد، گفت: البته اگر سرطان در مرحله ابتدایی شناسایی شود درمان آن مشکل و پیچیده نخواهد بود و میتوان راحت تر با این بیماری مقابله کرد.
این فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد در ارتباط با بهترین راههای پیشگیری از سرطان، ادامه داد: چاقی یکی از عواملی است که شانس ابتلاء به انواع سرطانها را بیشتر میکند و بنابر این جوامع ماشینی امروز بیشتر از سایر جوامع درگیر سرطان شدهاند.
طاهری گفت: عدم تحرک، استرس، سبک غذایی ناسالم نیز از دیگر عوامل ابتلاء به سرطان به شمار میرود. بنابراین با فعالیت فیزیکی و استفاده از مواد غذایی سالم میتوان ریسک ابتلاء به این بیماری را کاهش داد.
وی در ارتباط با مصرف مواد غذایی، گفت: نمک، قند و چربی در مواد غذایی در صورتی که زیاد استفاده شود، شانس سرطان و ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی را مضاعف میکند، این در حالی است که مصرف مواد غذایی حاوی فیبر همچون سبزیجات و میوهها در پیشگیری از سرطان مؤثر است.