سهم 40 درصدی چین از بدهیهای خارجی تاجیکستان

حجم کلی بدهی خارجی تاجیکستان در اوایل سال جاری میلادی ۲ میلیارد و ۹۲۴ میلیون دلار برآورد شده که حدود ۱.۳ میلیارد دلار آن مربوط به «اکسیم بانک» چین است.
بنابه گزارش وزارت دارایی تاجیکستان نخستین وامهای چینی به مبلغ کمی بیش از ۲۱۶ میلیون دلار در سال ۲۰۰۷ میلادی به تاجیکستان پرداخت شد.
در پایان نیمه اول سال گذشته میلادی حدود ۳۵ درصد بدهی خارجی تاجیکستان مربوط به چین بود.
تاجیکستان همچنین از حساب فروش اوراق قرضه در بازار بین المللی ۵۰۰ میلیون دلار بدهکار شده است.
حجم کلی بدهی خارجی تاجیکستان در اول سال جاری میلادی ۲ میلیارد و ۹۲۴ میلیون دلار براورد شده است.
حجم بدهی خارجی تاجیکستان در پایان سال گذشته میلادی ۳۸.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میداد در این مدت برای پرداخت بدهی خارجی تاجیکستان 224 میلیون دلار هزینه کرده است.
وام دهندگان اصلی تاجیکستان اکسیم بانک چین، بانک جهانی، بانک توسعه آسیایی و اسلامی میباشند.
تاجیکستان همچنین به صندوق توسعه سعودی، صندوق توسعه کویت، صندوق ضد بحران اورآسیا، فرانسه، آلمان، بانک اروپایی بازسازی و توسعه، صندوق سرمایه گذاری اروپا، صندوق توسعه ابوظبی بدهکار است.
به گزارش فارس ،در سال گذشته میلادی ۱۲ توافقنامه در زمینه دریافت کمکهای بلاعوض و وام به ارزش ۴۰۲.۶ میلیون دلار به امضا رسیده است.
بیش از ۲۵۱.۱ میلیون دلار یا ۶۲.۵ درصد از حجم کلی مبلغ مذکور مربوط به کمکهای بلاعوض است، حجم اعتبارات ۱۲۰.۲ میلیون دلار را تشکیل میدهد.
پیش از این گزارش شده بود که تاجیکستان قصد دارد طی ۳ سال آینده بیش از ۷۷۶ میلیون دلار وام برای توسعه مهم ترین بخشهای اقتصاد ملی از جمله ۴۳ پروژه در زمینه حمل و نقل ارتباطات، ۱۰ پروژه در زمینه کشاورزی و بازسازی زمین، ۲۷ پروژه در زمینه انرژی و صنایع و ۵ پروژه در زمینه بهداشتی دریافت کند.
به این ترتیب، با مبلغ مذکور قرار است ۱۳۴ پروژه که بخش عمده آنها در مرحله اجرا قرار دارند توسعه یابند.
بنابر اعلام وزارت دارایی تاجیکستان این مبالغ از موسسات مالی بین المللی جذب میشوند و دوره بازپرداخت وامهای دریافتی ۲۰ تا ۴۰ سال و نرخ بهره آن ۰.۷۵ درصد تا ۲ درصد در سال را تشکیل خواهد داد.