سقوط دومین جنگنده آمریکایی از ناو هواپیمابر «هری اس. ترومن» در کمتر از ۸ روز

    کد خبر :1141984
سقوط جنگنده امریکایی

بازتابدر یکی از نگران‌کننده‌ترین اتفاقات اخیر برای نیروی دریایی ایالات متحده، شامگاه سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه، یک فروند جنگنده فوق پیشرفته F/A-18F Super Hornet پس از نقص در عملیات فرود از روی ناو هواپیمابر یواس‌اس هری اس. ترومن (USS Harry S. Truman) به دل دریای سرخ سقوط کرد. این دومین حادثه سقوط جنگنده از همین ناو در کمتر از هشت روز گذشته است. اتفاقی که حالا توجه‌ها را به وضعیت ایمنی عملیاتی ناوهای هواپیمابر جلب کرده است.

جزئیات دقیق حادثه جدید:

🔻 زمان حادثه:
سه‌شنبه شب، حدود ساعت ۹:۴۵ به وقت محلی (اوایل بعدازظهر به وقت شرق آمریکا)

🔻 مکان:
عرشه ناو هواپیمابر «هری اس. ترومن» – دریای سرخ

🔻 نوع هواپیما:
F/A-18F Super Hornet (دو نفره، با توانایی عملیات در تمام شرایط آب و هوایی و ماموریت‌های چندمنظوره)

🔻 چگونگی سقوط:
هنگام فرود، قلاب دم هواپیما که وظیفه دارد با گرفتن «سیم ترمز» مخصوص روی عرشه، هواپیما را به سرعت متوقف کند، نتوانست به‌درستی قفل شود. به‌دلیل این «عدم گیر افتادن قلاب»، هواپیما با سرعت از انتهای جلویی عرشه عبور کرد و مستقیماً به داخل آب سقوط کرد.

🔻 سرنوشت خلبانان:
دو خلبان با موفقیت با صندلی پران (Ejection Seat) از هواپیما خارج شدند و توسط تیم نجات دریایی بازیابی شدند. طبق گزارش‌ها، فقط جراحات سطحی برداشته‌اند.

دومین سقوط در کمتر از یک هفته: چه می‌گذرد روی ناو ترومن؟

این دومین سانحه مرگبار برای ناو «هری اس. ترومن» در مدت زمانی کمتر از ۸ روز است. پیش‌تر در تاریخ ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت)، یک جنگنده دیگر از نوع تک‌نفره F/A-18E Super Hornet که توسط یدک‌کش در داخل آشیانه ناو جابجا می‌شد، به دلیل از دست رفتن کنترل توسط خدمه جابجایی، از ناو به دریا سقوط کرد. در آن حادثه نیز هواپیما به‌طور کامل از بین رفت. آن هواپیما حدود ۶۷ میلیون دلار ارزش داشت.
خدمه یدک‌کش کنترل حرکت را از دست دادند و نتوانستند مانع سقوط شوند.

پیامدها و واکنش‌ها

دو حادثه مشابه در بازه زمانی‌ کوتاه، اکنون باعث شده تحلیل‌گران نظامی و مقامات پنتاگون در خصوص وضعیت ایمنی عملیات پروازی و زمینی در ناوهای هواپیمابر هشدار دهند.

بررسی‌های فنی هر دو حادثه توسط نیروی دریایی ایالات متحده آغاز شده و به گفته مقامات، «هیچ فرضیه‌ای رد نشده است» — از خطای انسانی گرفته تا نقص فنی در تجهیزات ناو یا هواپیما.

کارشناسان می‌گویند که سیستم فرود در ناوهای هواپیمابر یکی از پیچیده‌ترین و خطرناک‌ترین مراحل پروازی است، چرا که هواپیما باید در فاصله‌ای کوتاه و با دقت بالا توسط قلاب دم و سیم ترمز متوقف شود. هرگونه اختلال در این فرایند می‌تواند فاجعه‌بار باشد.

درباره F/A-18 Super Hornet:

هواپیمای F/A-18 Super Hornet، ستون فقرات عملیات‌ هوایی نیروی دریایی آمریکاست. این جنگنده توانایی اجرای عملیات تهاجمی، دفاعی، و شناسایی را دارد و به‌صورت دو مدل تک‌نفره (E) و دو‌نفره (F) ساخته می‌شود.
ویژگی‌ها:

سرعت: بیش از ۱٫۸ ماخ

برد عملیاتی: بیش از ۲۲۰۰ کیلومتر

قابلیت سوخت‌گیری هوایی

توانایی حمل موشک‌های هوا به هوا و هوا به سطح

سقوط دو جنگنده از یک ناو طی تنها یک هفته، سؤالات جدی درباره روندهای ایمنی، آموزش نیروها، و کیفیت تجهیزات مطرح کرده است.
درحالی‌که خدمه از این حوادث جان سالم به‌در برده‌اند، اما تکرار چنین رویدادهایی می‌تواند به‌طور جدی اعتبار عملیاتی و تاکتیکی ناوگان دریایی آمریکا را زیر سؤال ببرد.

منبع nbcnews

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید