سرنوشت «جمنا» در هاله ای از ابهام

    کد خبر :265933

مهدی چمران نایب رئیس جبهه مردمی نیروهای انقلاب ضمن تکذیب پایان کار این مجموعه سیاسی گفت: شاید عده ای دوست داشته باشند جبهه مردمی به انتهای کار خود برسد اما معتقدم باید به جای این کار حمایت کنند نه اینکه بگویند جمنا به انتهای کار خود رسید. اینگونه صحبت های یأس آمیز نباید بیان شود.

به گزارش نامه نیوز : ماه هاست که اخبار ضدونقیضی درباره آینده جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی به گوش می رسد، برخی قائل به پایان یافتن حیات سیاسی این مجموعه هستند و در عوض عده ای نیز از احیا و تجدید ساختار جمنا سخن می گویند. مهدی چمران نایب رئیس جبهه مردمی نیروهای انقلاب در گفت و گو با خبرنگار نامه نیوز ، ساختار جدید این مجموعه را تشریح می کند و می گوید: صحبت های یأس آمیز نباید بیان شود.

خبری در فضای مجازی دست به دست می شود و آن این است که جمنا به پایان کار خود رسیده و مکانیزمی حزب محور جایگزین آن خواهد شد، آیا این طور است؟

جمنا کار خود را انجام می دهد. شاید عده ای دوست داشته باشند جبهه مردمی به انتهای کار خود برسد اما معتقدم باید به جای این کار حمایت کنند نه اینکه بگویند جمنا به انتهای کار خود رسید. اینگونه صحبت های یأس آمیز نباید بیان شود.

جمنا بعد از حمله سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس به سوریه بیانیه ای داد که خیلی دیر هنگام بود، برخی به همین مسئله را نشانه پایان کار جمنا دانستند و گفتند اعضای جمنا انگیزه ای دیگر برای فعالیت ندارند، نظر شما چیست؟

خیر، اصولا جبهه مردمی بیانیه نمی دادند اما وقتی تصمیم به صدور چنین بیانیه ای گرفته شود، دفتر سیاسی جمنا آقای مهدی محمدی تا بیانیه رسمی را تهیه کنند و دو روز طول کشید. این طبیعی است هیچ وقت یک جبهه یا حزبی سریع و بلافاصله بیانیه درموضوعی بدهد و موضع گیری کند. البته قبل صدور بیانیه هم در محکومیت آن اتفاق صحبت هایی شد.

آن طور که اعلام شده ساختار جبهه مردمی نیروهای انقلاب از این پس تغییر می کند و متشکل از شخصیت های حقوقی (نمایندگان احزاب) و حقیقی خواهد بود، بفرمایید کار تشکیل احزاب زیر مجموعه جمنا به کجا رسید؟

مجموعه احزاب همسو جمنا را تشکیل دادند، به عبارت دیگر خود جمنا حزبی را در درون خود تشکیل نمی دهد، بلکه همان احزابی که هستند و وجود دارند و جمنا از مجموعه آنها شکل می گیرد.

پس تغییر ساختار جمنا به چه صورت خواهد بود؟

بر این اساس که به موقع انتخابات شوراهای استانی انجام می شود، بعد از آن مجمع مرکزی شکل می گیرد و شورای مرکزی را انتخاب می کند. هم اکنون در استان ها تشکیل شوراهای استانی در حال انجام شدن است.

آیا عنوان هم تغییر خواهد کرد؟

خیر همین عنوان جبهه مردمی نیروهای انقلاب باقی می ماند. اساسنامه و مرامنامه را نمی توانیم تغییر دهیم چون در شورای مرکزی مصوب شده است، اگر قرار به تغییر اساسنامه و مرامنامه باشد در شورای مرکزی آینده خواهد بود. فعلا هم تصمیم بر تغییر اساسنامه و مرامنامه نداریم.

احزاب چند درصد مجمع عمومی مرکزی را تشکیل می دهند؟

اصلا احزاب مجمع مرکزی را تشکیل نمی دهد بلکه نمایندگان شوراهای استانی همه در تهران جمع می شوند و اعضای شورای مرکزی را انتخاب می کنند.

پس احزاب سهمیه خاصی در جمع مرکزی جمنا ندارند؟

خیر، شورای راهبردی یا مشورتی در جبهه مردمی نیروهای انقلاب تعریف شده است که جلساتی دارد و از احزاب و شخصیت های سیاسی حضور پیدا می کنند، موضوعات مختلفی را به بحث می نشینند و اعلام نظر می کنند که بیشتر جنبه مشورتی و راهبردی دارد.

پس اینکه گفته می شود قرار است جمنا به چند حزب تقسیم شود، صحت ندارد؟

خیر، چنین چیزی نیست.

اما گویا چند حزب جدید در جریان اصولگرا در حال شکل گیری است اینها چه طور نسبت خود را با جمنا تعریف خواهد کرد؟

اول باید اجازه داد شکل بگیرند تا بعد ببنیم نسبت خود را با جمنا چه طور تعریف خواهند کرد چون جبهه مردمی نیروهای انقلاب از پایین به بالا شکل می گیرد و این طوری نیست که یک عده ای منصوب شوند بنابراین هریک از این احزاب بیشتر نیرو و توان داشته باشند، می توانند در شوراهای استانی، مجمع مرکزی و شورای مرکزی از جایگاه بالاتری برخوردار خواهند شد.

شورای مرکزی جدید جمنا چه زمانی انتخاب می شود؟

هنوز زمان داریم انتخابات شورای مرکزی هر دو سال یک بار برگزار می شود بنابراین سال آینده این انتخابات برگزار خواهد شد.

تشکیل یکسری احزاب جدید در جریان اصولگرا

همچنین حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی با اشاره به تغییر ساختار جمنا به نامه نیوز گفت: شورای مرکزی سال گذشته در طراحی ساختار جدید جمنا تصمیماتی اتخاذ کرد. مجموعه ای از افراد مجمع عمومی را شکل می دادند بخش جدید هم اضافه شد که اینها همان اقشار تخصصی مثل فرهنگیان، دانشگاهیان، مهندسان و کارگران هستند نمایندگان این اقشار در شورای استان ها و مجمع عمومی ملی که شورای مرکزی را انتخاب کنند، حضور دارند.

وی افزود: در هر کدام از شوراهای استانی بخشی افراد به عنوان مجری کار از سوی شورای مرکزی جمنا انتخاب می شوند بقیه موارد نیز در هر استان به انتخاب خود اعضا خواهد بود. در گذشته احزاب به خصوص در استان ها تأثیری نداشتند اما در ساختار جدید سهمیه ای نیز برای احزاب در شورای استان ها درنظر گرفتند اما چه مقدار است؟ این را نمی دانم.

عضو علی البدل شورای مرکزی جمنا درباره اخبار مربوط به تشکیل یکسری احزاب جدید در جریان اصولگرا گفت: بعضی ها کارهایی را شروع کردند، خود من هم دنبال راه اندازی یک تشکل سیاسی در حوزه روحانیت و دانشگاهیان هستم، اینها نیز مانند سایر تشکل های اصولگرا مستقل و خارج از جمنا هستند اما هماهنگ عمل می کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید