سخنگوی دولت: مشکل حصر باید حل شود
سخنگوی دولت با اعلام اینکه مواضع رییس جمهور در مساله حصر صریح، شفاف و قاطعانه در شورای عالی امنیت ملی اعلام شد از دبیر شورا تقاضا کرد در این مساله اطلاع رسانی کند.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز خود با رسانه ها، درباره مباحث مطرح شده در جلسه شورای عالی امنیت ملی در موضوع حصر گفت: در جلسه شورای عالی امنیت ملی رئیس جمهور مواضع صریح، شفاف و قاطعانه گرفتند، از دبیر شورا میخواهم آنچه تشخیص میدهد درباره جلسات شورای عالی امنیت ملی اطلاع رسانی کند چون مباحث در این جلسه مباحث امنیتی است.
به گزارش نامه نیوز، وی ادامه داد:مشکل حصر باید حل شود همه موضع دولت را می دانید، بگذارید این مساله از طریق مسیر خود پیش برود، باید بتوانیم زمینه ای فراهم شود تا این مشکل حل شود.
نوبخت خاطرنشان کرد:جایگاه رفیع رهبری برای ما محترم و امنیت کشور برای ما مهم است، اجازه بدهید این مساله از طریق روش منطقی دنبال شود، اطلاع رسانی درباره تصمیمات شورای عالی امنیت ملی را به دبیر این شورا واگذار کنیم.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد:حصر تصمیم شورای عالی امنیت ملی و پیش از دولت روحانی بوده است.
اهم اظهارات سخنگوی دولت را به نقل از خبرگزاریها در ادامه بخوانید؛
*(با اشاره به مصوبات شورای اقتصاد): توقع افکار عمومی از آثار برجام در عرصه اقتصادی این است که بتوانیم برای گشایش های بانکی از این فرصت استفاده کنیم.
*بدخواهی های دولت آمریکا به جای خود است اما در سال جاری ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری در عرصه میادین نفتی داشتیم که در قالب قرارداد توتال انجام شد.
* ۸ هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری با کره ای ها انجام. شد، مصوبات دیروز شورای اقتصاد برای این بود که مصوبات عرصه درمانی و آب را در نظر بگیرد.
*مقرر شده که برای بیمارستان ۷۲۳ تختخوابی تبریز بالغ بر ۲۰۳ میلیون یورو برای بیمارستان ۱۳۷۴ تختخوابی نمازی شیراز و برای بیمارستان هزار تخت خوابی رجایی تهران ۴۱۵ میلیون یورو مقرر شده بود که شرکت کره ای سرمایه گذاری آن را تقبل کرد و روز گذشته شورای اقتصاد آن را به تصویب رساند که با این رقم یک میلیارد یورو در بیمارستان سرمایه گذاری خواهد شد.
*(درباره مصوبه تامین آب و فاضلاب و برق استان خوزستان)روز گذشته در جلسه شورای اقتصاد مصوب شد که ۲۰۰ میلیون و ۱۴۰هزار یورو برای آبرسانی دشت ایذه و باغ ملک استفاده شود و طرف خارجی سرمایه گذار برای این اقدام هم مشخص شد.
*(درباره امنیت غذایی و خرید گندم)تا این تاریخ حدود ۸ میلیون و ۸۳۴ هزار تن گندم خریدیم که ارزشی بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان است و تا امروز ۶۶ درصد از پرداخت ها به کشاورزان صورت گرفته است.
*(با اشاره به تسهیلات به واحدهای تولیدی) از سال ۹۵ تا امروز به ۲۵ هزار و ۵۱۸ واحد تولیدی، ۱۷ هزار و ۹۳۳ میلیارد تومان پرداخت کرده ایم که امسال ۷۲۰ واحد تولیدی توانستند ۷۸۵ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند.
*(درباره جایگزینی خودروهای فرسوده) تا امروز ۵۴ هزار و ۶۱۷ تاکسی در مرحله نهایی جایگزین و تحویل شده است.
*(درباره مصوبه اخیر مجلس درباره کاهش مجازات قاچاقچیان مواد مخدر از اعدام و تخفیف برای معتادان): نمایندگان از حق خود برای ارائه این طرح استفاده کردند اما اگر این مصوبه از سوی مجلس تصویب شود، شورای نگهبان با فیلترهای دیگر و عقل جمعی در این باره تصمیم گیری خواهند کرد.
*(درباره لیست اموال وزرا) این روند اداری است که وزرا تمام اموال خود، همسر و فرزندان خود را اعلام می کنند که به نظرم این اقدام در حال انجام است؛ در غیر این صورت قوه قضائیه خود انگیزه برای پیگیری این مسئله را دارد.
*(درخصوص سفر رئیس جمهور به سازمان ملل) این سفر در هفته پایانی شهریور صورت می گیرد؛ بعد از قطعی شدن اطلاع رسانی می کنم اما خبر دارم که تمهیداتی در حال انجام است.
*(درباره اولین گفتگوی رئیس جمهور در تلویزیون و واکنش برخی اصلاح طلبان نسبت به عدم براورده شدن انتظارات آنها) رئیس جمهور صادقانه صحبت کردند؛ ارزیابی کلی داشتم و متوجه شدم که تقریبا همه همین احساس را داشتند اما نمی دانم چه توقعاتی بوده که ممکن است برآورده نشده باشد.
*(درباره مشکل ما با بانک های بزرگ دنیا با وجود سرمایه گذاری های و گشایش های صورت گرفته) سرمایه گذاری های اخیر جهش بزرگی را نشان می دهد اما به هرحال بانک های اروپایی عوامل متعددی برای عدم همکاری با ما دارند.
*اگر بانکی بخواهد با ما همکاری کند، توانمندی ما را می بیند ضمن اینکه تهدیدهای آمریکایی ها هم وجود دارد اما این تهدیدات مانند گذشته سرمایه گذاری را قفل نمی کند. برخی بانک ها با ما کار نمی کنند و این از خصومت آمریکاست اما این خصومت ها امروز دیگر رنگی ندارد.
*از این به بعد دوران انتقاد به سازمان برنامه و بودجه است چون می خواهیم سخت بگیریم و صرفه جویی کنیم. قرار بود ساختار اداری ما اصلاح شود اما تا به امروز نشده، باید اقتصاد مقاومتی عملیاتی شود باید اصلاح اقتصادی انجام دهیم و ما این آمادگی را اعلام کردیم.
*(درباره واردات خودرو های خارجی) گزارشی دریافت کردیم که میزان واردات در چند ماهه اول سال بالا رفت و با هدف ما نمی خواند از این رو تصمیم گرفته شد محدودیت هایی اعمال شود اما به زودی وزیر صنعت برنامه هایی که تعادل بین صادرات و واردات را برقرار خواهند کرد اعلام می کند.