سامسونگ حسگر ایزوسل HP1 با رزولوشن ۲۰۰ مگاپیکسل را معرفی کرد

    کد خبر :841514
سامسونگ حسگر ایزوسل HP1 با رزولوشن ۲۰۰ مگاپیکسل را معرفی کرد

سامسونگ دو مدل حسگر به نام‌های ایزوسل HP1 و GN5 معرفی کرده است که به ترتیب دارای رزولوشن ۲۰۰ و ۵۰ مگاپیکسل هستند.

در اوایل سال ۲۰۲۱ اخباری از دوربین سامسونگ برای گوشی‌های هوشمند در فضای مجازی قرار گرفت؛ دوربینی که رزولوشن ۲۰۰ مگاپیکسل در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در آن زمان مشخص شد که شیائومی از اولین مصرف‌کنندگان این حسگر سامسونگ خواهد بود و حتی گفته شد این حسگر در یکی از پرچم‌داران آینده‌ی شیائومی استفاده خواهد شد.

به‌تازگی GizmoChina گزارشی منتشر کرده است که طرفداران و علاقه‌مندان به محصولات سامسونگ را به وجد خواهد آورد. شرکت کره‌ای ۲ مدل حسگر معرفی کرده است که دارای رزولوشن ۵۰ و ۲۰۰ مگاپیکسل هستند و با توجه به مشخصات سخت‌افزاری بالارده‌ای که دارند، به احتمال فراوان در محصولات بالارده و میان‌رده‌های پریمیوم استفاده خواهند شد.

اولین حسگر سامسونگ که معرفی شده است، ایزوسل HP1 نام دارد؛ حسگری با رزولوشن ۲۰۰ مگاپیکسل که ابعاد پیکسل آن به ۰٫۶۴ میکرومتر می‌رسد. در کنار حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی، سامسونگ حسگر دیگری به نام ایزوسل GN5 معرفی کرده است که رزولوشن آن به ۵۰ مگاپیکسل می‌رسد و بین هر پیکسل با ابعاد ۱ میکرومتر، دو عدد فوتودیود وجود دارد.

ایزوسل GN5 اولین حسگر در نوع خود است که از فناوری فوکوس دوال پیکسل پرو با ویژگی فوکوس از جهات مختلف پشتیبانی می‌کند. گفته می‌شود برای تحقق یافتن این فناوری از دو فوتودیود استفاده می‌شود. سامسونگ تلاش کرده است این حسگر ر با آخرین فناوری‌های موجود در زمینه‌ی دوربین‌های عکاسی مخصوص گجت‌های هوشمند همراه کند و به همین منظور، در ایزوسل HP1 از فناوری ChameleonCell استفاده کرده ست که برای ادغام پیکسل‌های مجاور با یکدیگر به کار گرفته می‌شود.

فناوری ChameleonCell کمک می‌کند که حجم تصاویر ثبت‌شده با رزولوشن بالا به کمک ادغام پیکسل‌ها کاهش یابد. این فناوری می‌تواند به‌صورت دو به دو، چهار به چهار یا لایه‌ای کامل از پیکسل‌ها با توجه به محیطی که کاربر اقدام به ثبت تصویر می‌کند، پیکسل‌ها را با یکدیگر ادغام کند. ایزوسل HP1 قادر به ضبط ویدئو در فرمت 8K به‌صورت ۳۰ فریم بر ثانیه است.

سران سامسونگ در توضیح عملکرد ایزوسل HP1 گفته‌اند حسگر جدید این شرکت می‌تواند با ادغام ۴ پیکسل که در مجاورت یکدیگر قرار دارند، رزولوشن ۲۰۰ مگاپیکسل را به ۵۰ مگاپیکسل کاهش بدهد و ویدئویی در فرمت 8K ضبط کند. ویدئوی ضبط‌شده بدون حذف قسمتی از تصویر یا افت کیفیت در اختیار کاربر قرار می‌گیرد.

در محیطی که نور کمی وجود داشته باشد تعداد پیکسل‌هایی که ادغام می‌شوند به ۱۶ عدد می‌رسد؛ درنتیجه رزولوشن ۲۰۰ مگاپیکسلی به ۱۲٫۵ مگاپیکسل کاهش می‌یابد تا دوربین بتواند با پیکسل‌هایی به ابعاد ۲٫۵۶ میکرومتر و در کنار جذب نور بیشتر، تصویری ضبط کند که کیفیت به‌مراتب بهتری دارد.

در طرف دیگر، حسگر ایزوسل GN5 قرار دارد که از فناوری فوکوس دوال پیکسل پرو نیز استفاده می‌کند. این تکنولوژی به حسگر جدید سامسونگ اجازه می‌دهد که از جهات مختلف امکان فوکوس خودکار داشته باشد. این فناوری از دو فوتودیود بین هر پیکسل با ابعاد ۱ میکرومتر استفاده می‌کند که به‌صورت افقی یا عمودی قادر به تشخیص تغییر در الگوها هستند و می‌توانند کوچک‌ترین تغییرات را تشخیص بدهند و به پردازنده ارسال کنند.

سامسونگ در مورد فناوری فوکوس خود می‌گوید در سرتاسر حسگر ۱ میلیون فوتودیود قرار گرفته است که ویژگی‌هایی از جمله تشخیص فاز در جهات مختلف دارند و همین امر به حسگر اجازه می‌دهد بهترین عملکرد را در زمان فوکوس روی سوژه‌های دلخواه کاربر داشته باشد. فناوری فوکوس جدید سامسونگ از ویژگی FDTI استفاده می‌کند؛ امکانی که در حال حاضر تنها در حسگرهای سامسونگ می‌توان یافت و کمک می‌کند هر فوتودیود امکان جذب و نگه‌داری نور به مدت بیشتری داشته باشد.

دو حسگر ایزوسل GN5 و HP1 در اختیار شرکت‌های سازنده‌ی گجت‌های هوشمند قرار گرفته‌اند و انتظار می‌رود به‌زودی محصولاتی مجهز به حسگرهای جدید سامسونگ روانه‌ی بازار خواهد شد و زمان عرضه آن‌ها انتهای سال ۲۰۲۱ یا اوایل سال ۲۰۲۲ خواهد بود. گویا شایعاتی وجود دارد که حداقل یک یا چند مدل از سری گلکسی اس ۲۲ دارای حسگر جدید ۲۰۰ مگاپیکسلی در ماژول دوربین اصلی خود خواهند بود.

به گزارش زومیت، سامسونگ اشاره‌ای نکرده که است کدام یک از گوشی‌های هوشمند خود را همراه با حسگرهای تازه معرفی‌شده به بازار عرضه خواهد کرد؛ اما دور از انتظار نیست که شیائومی اولین مشتری حسگرهای جدید سامسونگ باشد و حتی زودتر از شرکت کره‌ای، محصولاتی مجهز به حسگرهای ایزوسل GN5 و HP1 روانه‌ی بازار کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید