ساماندهی اورژانس ۱۷ بیمارستان/۱۳۰ میلیون مراجعه به مراکز درمانی در هرسال
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به ساماندهی اورژانس بیمارستانهای تامین اجتماعی گفت: ساماندهی اورژانس ۱۳ بیمارستان به طور کامل انجام شده و ساماندهی اورژانس ۱۷ بیمارستان در سال جاری در دست انجام است.
مهدی درخشان در گفتوگو با ایسنا، به توسعه ظرفیت درمان در بیمارستانها و مراکز تامین اجتماعی اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی دارای ۸۰ بیمارستان، ۷ دی کلینیک و ۲۹۰ مرکز درمانی عمومی و تخصصی است. در سال گذشته ۱۶ مرکز درمانی سرپایی افتتاح شد که هشت مرکز کاملا جدید بودند و هشت مرکز نیز جایگزین مراکز فرسوده قبلی شدند.
وی افزود: همچنین دو بیمارستان در ایلام و مرکز اهواز افتتاح شد و شاهد افزایش ۱۵۲ تخت بیمارستانی بودیم که ۱۳۸ تخت عادی و ۱۴ تخت ویژه بودند.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به ساماندهی اورژانس بیمارستانها عنوان کرد: ساماندهی اورژانس ۱۳ بیمارستان به طور کامل انجام شده و ساماندهی اورژانس ۱۷ بیمارستان در سال جاری در دست انجام است. همچنین شش دستگاه سی. تی. اسکن ، دو دستگاه ام.آر.آی و دو دستگاه سنگ شکن راه اندازی شده و بیش از ۹۰ درصد دستگاههای رادیولوژی آنالوگ به دستگاه دیجیتال تبدیل شده و مابقی در سال ۹۷ تکمیل میشود.
درخشان ادامه داد: سالانه ۱۳۰ میلیون مراجعه سرپایی به مراکز درمانی تامین اجتماعی صورت میگیرد و ۹۱۲۹ تخت فعال بیمارستانی داریم که درصد اشغال تخت ها ۷۵.۶ درصد است.
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۵۱۰ هزار مورد جراحی در بیمارستانهای تامین اجتماعی انجام میشود گفت: تعداد مراجعه به پزشکان طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی در طول یک سال به حدود ۲۱ میلیون مورد می رسد. همچنین ۲۸ میلیون بار مراجعه به پزشک متخصص و یک میلیون و ۸۰۰ هزار مراجعه به دندانپزشک داریم.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی افزود: سه میلیون و ۲۰۰ هزار نسخ بستری و ۲۵۶ میلیون نسخ در بخش سرپایی در مراکز درمان طرف قرارداد تامین اجتماعی در طول یکسال به ثبت میرسد.
درخشان درباره روند پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد نیز گفت: در سال گذشته ۶۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز طرف قرارداد پرداخت شده است. در هفتههای اخیر نیز بخشی از مطالبات مراکز پاراکلینیکی طرف قرارداد پرداخت شده است. سازمان تامین اجتماعی در سالهای اخیر بیش از تعهدات قانونی خود در حوزه درمان هزینه کرده است و افزایش هزینههای درمان به طرح تحول سلامت برمیگردد که با انجام این طرح تسهیلاتی برای مردم ایجاد شد اما هزینههایی نیز برای سازمان های بیمهگر در برداشت.