ساخت پردازشگر با استفاده از مولکول های DNA
پردازش بر اساس DNA یکی از شاخههای میان رشتهای علوم کامپیوتر بوده که توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. بر اساس گزارش سایت The Register، گروهی از محققان دانشگاه اینچئون کره جنوبی با استفاده از مولکولهای DNA یک پردازنده ساده ساختهاند.
«بازتاب»؛ مهتاب جهاندار–دانشمندان تاکنون سعی داشتهاند از مولکولهای DNA برای ذخیره اطلاعات استفاده کنند. محققان رشتههای علوم کامپیوتر و زیستشناسی میگویند که چنین ساختارهای قادرند تا چندین ترابایت اطلاعات را به آسانی ذخیره نمایند. برای مثال اطلاعات موجود در یک گرم DNA، معادل اطلاعات ذخیره شده در یک تریلیون CD است.
این روش اما با چالشهایی روبروست؛ میزان اطلاعات ذخیره شده روی DNA فاکتور بسیار مهمی است، اما انتقال و خوانش اطلاعات یک فضای ذخیرهسازی مبتنی بر DNA زمان زیادی میگیرد. این موضوع را میتوان به تفاوت قواعد حاکم بر این نوع از حافظه با انواع سیلیکونی ربط داد. برای همین، بهتر است برای کار کردن با دادههای ذخیره شده روی مولکولهای زیستی، یک پردازنده بر اساس مولکولها زیستی و DNA ساخت.
این دقیقاً همان راه حلی است که دانشمندان کرهای به دنبال آن هستند. این محققان موفق شدهاند به یک فناوری جدید دست پیدا کنند که از مولکولها DNA برای پردازش رایانهای استفاده میکند. این فناوری که واحد پردازشی میکروفلوئیدیک (MPU) نام گرفته، برخی عملیات منطقی و ساده کامپیوتری مانند AND ،OR ،XOR و NOT را با موفقیت انجام داده است.
پیش از این دانشمندان برای انجام هرگونه عملیات پردازشی با استفاده از مولکولهای DNA، باید مراحل آمادهسازی پیچیدهای را پشت سر میگذاشتند. این آمادهسازی به کندی صورت میگرفت. حال با ظهور MPU، تمامی این مراحل به صورت خودکار انجام خواهند گرفت تا با پایین آمدن پیچیدگیهای موجود، بشر به ساخت یک پردازنده کاربردی بر اساس مولکولهای DNA نزدیکتر شود.
این پردازنده به کمک پرینترهای سه بعدی ساخته شده و دانشگاه اینچئون ادعا میکند عملیات پردازشی آن به وسیله PC یا گوشی هوشمند قابل کنترل است. با ساخت این پردازنده، تحقیقات آینده در زمینه رایانش DNA بیشتر از قبل به یافتن الگوریتمهایی برای پردازش و ذخیره اطلاعات با مولکولها زیستی معطوف خواهد شد.