زبالههای سرگردان؛ بلای جان لاکپشتهای دریایی
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان بلوچستان از تیمار و بازگشت به دریا یک قطعه لاک پشت سبزدریایی در شهرستان کنارک خبر داد.
به گزارش ایسنا- به نقل از ادارهکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان، وحید پورمردان گفت: مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان کنارک طی گشت و کنترل نوار ساحلی این شهرستان یک قطعه لاک پشت دریایی سبز را که در یک رشته طناب گرفتار شده بود را نجات دادند. این لاک پشت سبز به دلیل بریدگی باله، ناشی از گرفتاری در طناب، توانایی شنا در عمق آب را نداشت و پس از گذراندن دوره درمان و پلاک کوبی به آبهای دریای عمان بازگردانده شد.
وحید پورمردان افزود: امروزه یکی از مهمترین نگرانی های دوستداران و فعالان محیط زیست دریایی افزایش تعداد آبزیان آسیب دیده و یا تلف شده ناشی از زباله های پلاستیکی در دریا است که این موضوع می تواند تنوع زیستی دریا را کاهش دهد. با گسترش فعالیت های انسانی در دریاها و افزایش رها سازی زباله ها در دریا و نواحی ساحلی متاسفانه شاهد اتلاف گسترده در آبزیان هستیم.
وی ادادمه داد: لاک پشت های دریایی در معرض خطر قابل توجهی از آلودگی های پلاستیکی در تمام مراحل چرخه زندگی خود هستند.. تغذیه لاک پشتهای دریایی از پلاستیک ها و گرفتار شدن در تورهای رها شده در دریا حیات این آبزیان را در منطقه دریای عمان به شدت مورد تهدید قرار داده است، از این رو برنامه های آموزشی متنوعی جهت مدیریت پسماند در دریا و نوار ساحلی برای صیادان و جوامع محلی مستقر در نوار ساحلی برگزار می شود.