در نشست مشترک اعضاي اتاق بازرگاني با مدير کل تامين اجتماعي قم مطرح شد؛

رونق اشتغال، هدف عالی بخش تولید و سازمان تامین اجتماعی

    کد خبر :71716

 

خبرگزاری آریا- نشست مشترک اعضای اتاق بازرگانی قم و مدیرکل تامین اجتماعی این استان با موضوع بررسی نحوه اجرای مشاغل سخت و زیان آور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، رییس اتاق بازرگانی قم در این نشست، تعامل تامین اجتماعی با کارفرمایان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در سایه تعامل، مشکلات کارفرمایان استان با تامین اجتماعی قابل حل و فصل است و در برخی موارد هم نیاز به اصلاح قوانین در سطح ملی است.
ابوالفضل خاکی افزود:در بحث مشاغل سخت و زیان آور هم نحوه درست اجرای قانون در استان مدنظر است که درصدد هستیم با تشکیل جلسه مشترک با مدیران دستگاههای زیربط به این مهم دست پیدا کنیم.
رییس اتاق بازرگانی قم خواستار پرداخت بدهی های تامین اجتماعی توسط دولت و همچنین کارفرمایان شد و تاکید کرد: پرداخت بدهی ها باعث افزایش کارآیی و ارائه خدمات مطلوب سازمان تامین اجتماعی به مردم و بیمه شدگان خواهد شد.
رییس انجمن مدیران صنایع استان قم نیز در این نشست مشترک گفت: سازمان تامین اجتماعی ذخیره و پشتوانه نیروی کار جامعه است و ما خواهان پویایی و بالندگی این سازمان هستیم.
مهندس مهدی پیشوایی اظهار کرد: دیدگاه مدیران عالی سازمان تامین اجتماعی بر رونق و شکوفایی اقتصاد در جامعه است و همین امر بزرگترین نقطه اشتراک اهداف کارفرمایان و مدیران صنایع با این سازمان است.
وی با انتقاد از نحوه اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور تاکید کرد: با اجرای این قانون نیروی کار باتجربه با حذف از چرخه اصلی تولید بصورت نیروی کار پنهان در کارگاههای زیر پله ای مشغول کار می گردد.
پیشوایی تصریح کرد:این گونه خروج نیروی کار ماهر از یک طرف باعث رغبت برخی از کارفرمایان به بکارگیری مجدد این گونه نیروی کار به دلیل عدم نیاز به پرداخت حق بیمه و … شده و از سوی دیگر بار مالی زیادی بر عهده سازمان تامین اجتماعی می گذارد.
مدیرکل تامین اجتماعی استان قم در این نشست مشترک، همفکری با صنعت و کارفرمایان را از برنامه های مستمر این اداره کل در اتخاذ راه حل هایی برای مواجهه با مشکلات عنوان کرد.
سید مجتبی موسوی گفت:هر قانونی در مدت زمانی که اعتبار اجرایی دارد باید درست اجرا شود و اجرای دقیق قانون از جمله قانون مشاغل سخت و زیآن آور بسیاری از مشکلات را مرتفع می کند.
وی به مشکلات ناشی از اجرای نادرست قانون مشاغل سخت و زیان آور اشاره و خاطرنشان کرد: خروج نیروهای متخصص و صاحب تجربه پیش از زمان موعد بازنشستگی از صنعت و بازار کار و فعالیت مجدد آنان در مشاغل غیر بیمه ای و غیر قانونی و ضد اشتغال و کاهش نرخ اشتغال و بیکاری نیروی کار جوان از جمله این مشکلات محسوب می شود.
موسوی ادامه داد: رکود چرخه تولید به سبب ترک کار افراد مجرب، نبود ثبات و پایداری کار، افزایش هزینه ها و تبعات مالی سنگین برای سازمان تامین اجتماعی به علت بازنشستگی پیش از موعد کارگران، افزایش حجم پرداختی حقوق و مستمری و بر هم خوردگی تعادل در درآمد ها و پرداخت ها از دیگر مشکلات به شمار می آید.
وی در عین حال بر لزوم احراز درست و قطعی صفت سختی منطبق با شرایط واقعی کارگاه از سوی تمام اعضای کمیته در حین بازدید تاکید کرد.
موسوی گفت:کارهای‌ سخت‌ و زیان‌ آور کارهایی‌ است‌ که‌ در آنها عوامل‌ فیزیکی‌، شیمیایی‌، مکانیکی‌ و بیولوژیکی‌ محیط‌ کار غیر استاندارد بوده‌ که‌ در اثر اشتغال‌ کارگر، تنشی‌ به‌ مراتب‌ بالاتر از ظرفیت‌های‌ طبیعی‌ (جسمی‌ و روانی‌) در وی‌ ایجاد می‌ شود که‌ نتیجه‌ آن‌ بیماری‌ شغلی‌ و عوارض‌ ناشی‌ از آن‌ است.
وی افزود:سازمان تامین اجتماعی در دولت یازدهم با اتخاذ رویکرد تعامل با شرکای اجتماعی در حال بازنگری قوانین خود است تا بتواند با روزآمدی و کارآیی،خدمات بیشتری به مخاطبانش ارائه دهد.
موسوی تامین اجتماعی را سازمانی پاسخگو دانست و اظهار داشت:کارفرمایان و کارگران شرکای اصلی سازمان تامین اجتماعی هستند و این سازمان در قبال هر یک ریال حق بیمه ای که از کارفرمایان بابت بیمه کارگران می گیرد پاسخگو و به تمام تعهدات قانونی خود پایبند است.
وی با بیان اینکه با تشکیل کمیته بحران در اداره کل تامین اجتماعی قم سعی شده تا مشکلات کارفرمایان و صنایع استان به صورت ویژه بررسی شود، گفت:در سال ۹۵ با طرح مشکلات کارفرمایان در این کمیته و اتخاذ تدابیر حمایتی و ویژه از تعطیلی ۳۰ واحد تولیدی در استان قم جلوگیری شد.
موسوی از دریافت لیست بدون وجه با تایید مبادی ذیربط استان و تقسیط بدهی کارفرمایان به عنوان ۲ راهکار اساسی در کمک به صنایع جهت عبور از مشکلات نام برد و افزود: تامین اجتماعی همواره در کنار صنعت است و کمک به تولید را وظیفه خود می داند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید