روحانی به راست، چپ کرده است

  • سیاسی
  • چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۶:۴۵
    کد خبر :268610

روحانی بیش از آنچه که اسیر فشارهای خارج از دولت باشد، دچار فشارها از داخل دولت هستند و گویا توان مقابله با این فشارها را ندارند. زیرا برخی در دولت حضور دارند و آقای روحانی را مجبور کردند به راست بپیچد و همین افراد همچنان ایشان را تحت فشار قرار می‌دهند

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «واقعیت این است که آقای روحانی بعد از اینکه چرخش محسوسی به راست داشت دیگر حرفی برای گفتن باقی نگذاشته است. در چنین وضعیتی چه حرفی می‌توانست به هواداران و مردمی که پای صندوق‌های رای رفتند و به ایشان رای دادند، بزند؟ به نظر من آقای روحانی در چرخش به راست، خودش شرمنده بود و می‌دانست به مردم رودست زده است؛ بنابراین صحبتی نداشت.»

بعد از سخنرانی حسن روحانی و انتقادات او به کابینه خود تحلیل‌های مختلفی انجام شد و برخی معتقد بودند که روحانی صرفا یک نمایش اجرا کرد و مانند دفعات قبل صرفا با هدف جلب توجه افکار عمومی آن اظهارات را بیان کرده است. در نقطه مقابل برخی دیگر بر این باور هستند که روحانی از وزرایی که سربار او هستند و به اجبار آن‌ها را در دولت قرار داده است خسته شده و سعی دارد عرصه برای آن‌ها تنگ کند.

در همین خصوص اسماعیل گرامی مقدم تحلیلگر مسائل سیاسی طی گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: «دولت آقای روحانی در دور دوم نتوانسته به برنامه‌های رئیس جمهور و خواسته‌های مردم جامع عمل بپوشاند و در برخی از حوزه‌ها به خصوص اقتصاد، خسارت زیادی به کشور و دولت وارد کرده‌اند؛ بنابراین جدا از اینکه چه تحلیلی می‌توان در خصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور داشت که آیا این صرفا یک نمایش بوده یا موضوع دیگر، باید توجه داشت که واقعیت این است در بعضی از حوزه‌ها دولت واقعا ناکارآمد بوده است. اگر با همین برنامه‌ها و ظرفیت‌ها که تا امروز نشان داده پیش برود بدون شک ما باید خود را برای مشکلات بیشتر آماده کنیم.»

وی افزود: «به همین دلیل به نظر می‌رسد که وقتش رسیده آقای روحانی همان اندازه که در سخنرانی‌های خود به بیان نقاط ضعف دولت بی‌پرده و شفاف می‌پردازند، عملگرا باشند و در ورطه اجرا به ان توجه کنند. نمی‌شود که رئیس جمهور صرفا در مقام سخنران و منتقد قرار بگیرد و هیچ اقدام عملی انجام ندهد. ایشان باید بدانند به صرف اینکه مشکلات و کمبود‌های موجود در دولت را بیان می‌کند، نمی‌تواند ان‌ها را رفع کند. این مقوله نیازمند اقدام است نه حرف.»

او تصریح کرد: «ماجرا از آنجایی آغاز شد که وقتی آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته پیروز شدند و دوباره دولت را در اختیار گرفتند، در یک چرخش آشکار و رودست زدن به حامیان مردمی و اصلاح‌طلبان، چیدمان دولت را به جناح اصولگرا داد و به قولی فرمان را به راست چرخاند. حالا اگر می‌خواهد از این چاله‌ای که در آن قرار دارد خارج شود بهتر است به همان مسیری که پیش از انتخابات و در زمان انتخابات حضور داشتند، برگردند در غیر این صورت به راست، چپ خواهد کرد.»

این فعال سیاسی اظهار کرد: «من معتقد هستم که لازم و ضروری است که آقای روحانی دست به تغییرات اساسی در کابینه خود بزند و حوزه اقتصادی پاشنه آشیل این دولت است. ما نباید فراموش کنیم که ناکارآمدی دولت‌های نهم و دهم در حوزه اقتصادی فضایی را ایجاد کرد تا در اثر فراز و نشیب‌ها و افزایش قیمت دلار، تورم غیرقابل پیش‌بینی به اقتصاد کشور تحمیل شد و بسیاری از مردم متضرر شدند. زیرا درآمدشان پایین‌تر از میزان تورم بود و این امکان تامین نیازهایشان را از بین برده بود و همین باعث شد خیلی از مردم به زیر خط فقر بروند.»

وی ادامه داد: «دولت آقای روحانی هم در پیش‌بینی افزایش قیمت دلار بسیار ناکارآمد بود به نظر می‌رسد لازم است کارشناسانی را وارد دولت کنند که کاملا به متغیر‌های تاثیرگذار در افزایش ارز اشراف دارند و می‌توانند برای جلوگیری از نوسانات شدید برنامه ریزی دقیق و پیشگیرانه‌ای انجام دهند. ما در حوزه‌های درآمد‌های نفتی کاملا می‌دانیم که چه میزان درآمد کسب می‌کنیم و ارز وارد کشور می‌شود و مصارف هم کاملا مشخص بود. اما اینکه پیش‌بینی نشده بود که قیمت دلار تا این حد بالا می‎رود، قطعا تیم اقتصادی دولت مقصر بود.»

گرامی مقدم تاکید کرد: «بنابراین اگر آقای روحانی از وضعیت موجود ناراضی است که البته هست، می‌تواند دست به تغییرات بزند. نمی‌توان مداوم با بیان اینکه دست ایشان بسته است مردم را قانع کرد. من به شخصه اصلا این مسئله را قبول ندارم که آقای روحانی امکان ایجاد تغییرات در کابینه را ندارد. ایشان با پشتوانه رای مردم بر سرکار آمده و با همین پشتوانه می‌توانند تغییرات لازم را برای اصلاح دولت اعمال کنند. اگر بر فرض موانعی هم بر سر راه ایشان وجود دارد بهتر است کاملا واضح و شفاف آن‌ها را به مردم اطلاع دهد تا مردم در جریان قرار بگیرد.»

وی گفت: «به عقیده من آقای روحانی بیش از آنچه که اسیر فشار‌های خارج از دولت باشد، دچار فشار‌ها از داخل دولت هستند و گویا توان مقابله با این فشار‌ها را ندارند. زیرا برخی در دولت حضور دارند و آقای روحانی را مجبور کردند به راست بپیچد و همین افراد همچنان ایشان را تحت فشار قرار می‌دهند و این باعث شده آقای روحانی نتواند از تمام ظرفیت‌های حامیان خود استفاده کند و منحصرا در محاصره یک عده خاص قرار بگیرد و این وضعیت را رقم بزنند.»

گرامی مقدم در واکنش به انتقاد برخی تحلیلگران سیاسی به روحانی در خصوص اینکه وی روزه سکوت گرفته، گفت: «واقعیت این است که آقای روحانی بعد از اینکه چرخش محسوسی به راست داشت دیگر حرفی برای گفتن باقی نگذاشته است. در چنین وضعیتی چه حرفی می‌توانست به هواداران و مردمی که پای صندوق‌های رای رفتند و به ایشان رای دادند، بزند؟ به نظر من آقای روحانی در چرخش به راست، خودش شرمنده بود و می‌دانست به مردم رودست زده است؛ بنابراین صحبتی نداشت.»

او در ادامه با شاره به انتقاد‌های سربسته روحانی افزود: «حالا اگر در برخی موارد صحبتی می‌کنند به دلیل این است که از فشار‌های موجود عاصی شده اند. اما اینکه چرا باقی دولتی‌ها سکوت کردند و حرفی نمی‌زنند باید گفت: نباید از این افراد انتظار چنین مسئله‌ای داشت. زیرا به طور کلی جنس این دولت به گونه‌ای نیست که دربرابر فشار‌ها ایستادگی کنند و مردم را در جریان قرار دهند؛ بنابراین به نظر می‌رسد هیچکدام از دولتی‌ها حتی حاضر نیستند از عملکرد خودشان دفاع بکنند که البته مقصر هم شخص آقای روحانی است و من این را از چشم وزرا نمی‌بینم.»

گرامی مقدم در پایان تصریح کرد: «همه این مسائل در حالی اتفاق افتاده که آقای روحانی بعد از انتخابات اعلام کردند در دولت خود از کسانی استفاده خواهند کرد که به قول معروف پاشنه ورکشیده باشند. درواقع ایشان صرفا شعار دادند و در نهایت به گونه دیگری عمل کردند. واقعیت این است که همین اعتدالیون که امروز بخش عمده دولت را در اختیار دارند در ایام انتخابات حاضر نشدند تمام و کمال از آقای روحانی حمایت کنند، ولی آقای روحانی از همان افراد استفاده کرد. خب قاعدتا استفاده از این افراد نباید بهتر از این نتیجه دهد و نمی‌توان از آن‌ها انتظار داشت که از آقای روحانی حمایت کنند.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید