روحانیت وارد کسب و کار و تجارت امور پزشکی نشود
وزیر بهداشت گفت: جایگاه روحانیون رفیع تر از ورود به کسب و کار پزشکی و طب سنتی است.
به گزارش مهر، دکتر سید حسن هاشمی روز یکشنبه در همایش آموزشی اورژانس ویژه روحانیون مساجد، با تاکید بر اینکه در وزارت بهداشت جایگاه روحانیت بسیار رفیع است، افزود: ما جایگاه روحانیت را رفیع تر از آن می دانیم که روحانیت وارد کسب و کار و تجارت امور پزشکی و طب سنتی شود، چرا که جایگاه روحانیت آنقدر بی بدیل است که هر گونه رابطه مالی با بازار و جامعه به قداست آن آسیب می زند و در طول تاریخ دیده ایم هر وقت پادشاهان و سلاطین خواستند فاصله ای بین علمای دین و مردم ایجاد کنند به این ابزار متوسل شدند و اگر گاهی اوقات معاونین و مشاورین من صحبتی و یا توصیه ای می کنند در واقع توصیه بزرگان است.
وی با تاکید بر نقش مساجد و روحانیت در تهذیب جامعه و آشنایی نسل جوان با راه و رسم زندگی و دین، گفت: مساجد مکان های شریفی است که محل رشد افراد هستند که این افراد می توانند در سالم سازی محیط، جامعه و کشور نقش مهم و بسزایی داشته باشند.
هاشمی با بیان اینکه مساجد می توانند کانونی برای ارائه مطالب در حوزه پیشگیری باشند، افزود: با آموزش اورژانس ویژه روحانیون مساجد، روحانیون می توانند جان فردی را نجات دهند.
وزیر بهداشت با اشاره به این که ۸۰ درصد مرگ ایرانیان به دلیل سبک زندگی و تغذیه نامناسب است، گفت: با اصلاح سبک زندگی و سالم سازی غذای روح و جسم می توان از این مرگ ها پیشگیری کرد.
هاشمی بر تحرک بدنی و ورزش و کاهش مصرف نمک، شکر و روغن تاکید کرد و گفت: میزان نمک مصرفی مردم ۳ برابر استاندارد دنیا است و در حال حاضر مصرف دخانیات که بلای خانمان سوز در کشور است در حال رشد است.
وزیر بهداشت با بیان این که باید با عمل خود مردم را دعوت به کار نیک و پسندیده کنیم، افزود: به نظر می رسد که روحانیون با طی کردن دوره های آموزشی، می توانند نقش موثری در پیشگیری از بیماری ها و ارائه خدمات در حوزه فوریت های پزشکی داشته باشند.
هاشمی با بیان این که در بسیاری از مرگ های ناشی از سکته های قلبی با در دسترس بودن ابزار لازم می توان از مرگ پیشگیری کرد، افزود: اگر در مساجد، ادارات و مجتمع های مسکونی بتوانیم با کمک سازمان اورژانس و خیرین، در کنار آموزشهای لازم، ابزار و تجهیزات لازم گذاشته شود، در پیشگیری از مرگ ناشی از سکته قلبی موثر خواهد بود.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که با آموزش و پیشگیری می توان از برخی معلولیت ها و عوارض اجتماعی پیشگیری کرد، افزود: مرگ هر زن و مرد در خانواده می تواند شیرازه امور آن خانواده را از هم بپاشد و آسیب های اجتماعی که زیادی ممکن است به همراه داشته باشد، بنابر این با پیشگیری از مرگ ها و معلولیت ها می توان نقش موثری در کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشیم.