روحانی بر روی لبه شمشیر حرکت می کند/ مردم موقعیت رئیس جمهور در چینش کابینه را درک می کنند

    کد خبر :77703

حسن روحانی در فضای میان نهادهای فرادولتی از یک سو و جامعه مدنی از سوی دیگر قرار دارد.
دکتر مهدی مطهرنیا، تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی، در گفتگو با آریا در تحلیل خود از ترکیب کابینه دوازدهم گفت: حسن روحانی در فضای میان نهادهای فرادولتی از یک سو و جامعه مدنی از سوی دیگر قرار دارد. وی به عنوان یک سیاستمدار متبحر باید پاسخگوی نهادهای فرادولتی و عاملیت های ساختار حکومتی باشد. همچنین وی باید پاسخگوی مطالبات مردمی باشد که فورا خواسته هایشان به نیاز و در حال شکاف است و لذا دکتر روحانی بر روی لبه شمشیر حرکت می کند و گام برداشتن بر روی این لبه کار هر فردی نیست و بسیار سخت است. روحانی همچنین در هیات دولت خود نیز پراگماتیسم باید باشد. روحانی از یک سو به عنوان یک رئیس جمهور و از سوی دیگر به عنوان یک سیاست ورزی که جامعه ملی از او انتظاراتی دارد، مطرح است. اکنون جامعه ملی مطالبات خود را درخواست می کند و از روحانی نه به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری بلکه پس از این به عنوان رئیس دولت دوازدهم یاد خواهد کرد. رئیس دولت دوازدهم باید پاسخگوی مطالبات مردم باشد و اگر نتواند مطالبات ملی را پاسخ گفته و برای ماندن در جریان قدرت ۴ سال آینده بیندیشد، تنها خواهد توانست به عنوان یک رئیس جمهور مانند روسای دیگر جمهوری کم و بیش باقی بماند اما به عنوان یک فرد سیاستمدار موجود در جامعه ملی نمی تواند ایفای نقش کند. لذا مردم اکنون به شعارها و شعور روحانی اعتماد دارند اما کابینه ای که وی معرفی کرده را متناسب با آن شعارها نمی بینند. همچنین مردم از وضعیت روحانی آگاه هستند و در نتیجه نهادهای برخاسته از جامعه ملی به ویژه احزاب ملی در چارچوب تحول خواهی معنا می شود و تمایل دارند در عین آنکه که گوینده مطالبات مردمی هستند، ادراک کننده بافت موقعیتی که روحانی در آن قرار دارد، نیز باشند از این رو است که به روحانی روی آوردند و وجود روحانی را در مقام ریاست جمهوری مصلحت ملی می دانند نه یک انتخاب برتر ملی . لذا به دلیل درک موقعیت روحانی به عنوان رئیس قوه مجریه در ساختار قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران و همچنین درک تلاش های وی در انجام رساندن مطالبات ملی است که از وی حمایت می کنند. اکنون نیز شاهد هستیم با وجود اینکه نقدهای زیادی بر ترکیب کابینه وارد است از شخص روحانی حمایت بعمل می آورند. لذا باید گفت اینجاست که روحانی باید تصمیم بگیرد که می خواهد رئیس جمهوری باشد که دست بسته حرکت کند و شعارهای انتخاباتی خود را پس از تشکیل دولت به کناری نهد و زمینه های اقبال درونی را در نظام قدرت برای خود فراهم کند یا بر آن است که پاسخگوی مطالبات رو به افزایش مردم و سخنگوی درخواست های مردم از کل ساختار قدرت به ویِژه عملکرد مناسب هیات دولت تحت ریاست وی برای جامعه عمل پوشیدن به وعده هایی باشد که به مردم عرضه داشته است.
این کارشناس سیاسی در خصوص ترکیب تیم اقتصادی دولت دوازدهم گفت: نهاوندیان فردی است که در حوزه خصوصی سالها جناح های حکومتی به ویژه اصولگرایان مدعی بازار اقتصاد آزاد را هدایت کرده است. نهاوندیان از بطن جریان اصولگرایان برخاسته و در این جریان ریشه دارد. جریانی که می تواند با توجه به دست های موجود در بازار اقتصاد به سرعت نوسان قیمت ها را پایین و بالا کند. روحانی می داند از چه کسانی در کجا استفاده نماید.
وی در خصوص انتقادات اصلاح طلبان از ترکیب کابینه دولت دوازدهم گفت: اصلاح طلبان همواه انتقاد از وضع موجود را ستون فقرات اصلاح طلبی می دانند. آنها در عین حال که چندین بار تذکر دادند که جامعه ملی روحانی مصلحت اندیشی داشته باشد که بیش از آنکه مصالح نیروهای سیاسی را ببیند، مصالح ملی را مورد توجه قرار دهد، بیشترین حمایت را از شخص روحانی به عمل آوردند. اگر اصلاح طلبان جمله ای را در ارتباط با کابینه و مطالبات خود می گویند، چندین جمله در حمایت از روحانی نیز بیان می نمایند. لذا هر کدام از جناح های گوناگون سیاسی در حوزه رسانه ای گزاره خود را انتخاب و برجسته سازی می نماید. اگر چه اصلاح طلبان رضایت کامل از کابینه دولت دوازدهم ندارند، اما دولت فعلی را نیز دولتی در حد توانایی های روحانی جهت مدیریت آینده حرکت خود در ساختار قدرت می بینند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید