رقیب جدی قالیباف برای ریاست مجلس علیرضا زاکانی است

  • سیاسی
  • شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ ۹:۴۹
    کد خبر :703508

 انتخابات مجلس یازدهم در سال گذشته برگزار شد اما رقابت اصولگرایان تمام نشده است. رقابت اصلی آنان در حقیقت بر سر تصاحب کرسی ریاست است. گمانه‌های کم و بیش جدی‌ای از حالا مطرح است اما واقعیت امر حاکی از رویارویی قالیباف و زاکانی است. برخی از اصولگرایان ریاست قالیباف را قطعی ندانسته و رئیس نشدن او را برابر با سقوط سیاسی وی می‌دانند .

گروهی هم هستند که روی نزدیکی زاکانی و پایداری حساب کرده و با احتساب همراهی دقیقه نودی پایداری با شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در جریان انتخابات دوم اسفند، رئیس شدن او را بعید نمی‌دانند. این عده معتقند که پایداری بار دیگر کوتاه نمی‌آید و حتی اگر زاکانی شخصا بنای رئیس شدن نداشته باشد می‌تواند با این طیف همراه شده و در رساندن مرتضی آقاتهرانی به این کرسی نقش آفرینی کند.

به گزارش نامه نیوز،گروه حامی قالیباف اما اصرار دارند که شهردار پیشین تهران از خیر ریاست جمهوری نگذشته تا نهایتا چنین شکستی را در بهارستان متحمل شود. بی‌راه هم نمی‌گویند لذا باید منتظر ماند و دید که قالیباف چطور از پس فاز دوم رقابت های اصولگرایانه برمی‌اید. مهرداد بائوج لاهوتی نماینده اصولگرای مجلس دهم معتقد است قالیباف در این زمینه موفق خواهد بود و رایزنی‌هایی که از حالا شروع کرده حتما به نتیجه خواهد رسید.

*گمانه‌زنی‌ها درباره ریاست مجلس آتی از همین حالا شروع شده است. آقایان قالیباف، زاکانی و آقاتهرانی جدی‌ترین گزینه‌ها هستند. شما شانس کدام یک از این افراد را بیشتر می‌دانید؟
همان طور که گفتید گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد اما برای پیش‌بینی باید به این نکته توجه داشت که این افراد برای چه هدفی به مجلس آمده‌اند. به هرحال روی کرسی عادی نشستن برای برخی افراد ممکن نیست و اگر این اتفاق افتد، می‌سوزند. مثل آقای عارف که چون به هدف خود از ورود به مجلس نرسید، سوخت.

*و مثل آقای قالیباف.
بله، برخی از کسانی که شما نام بردید می‌توانند روی صندلی عادی بشینند اما بحث آقای قالیباف جداست. او برای کرسی ریاست وارد مجلس شده و بیش از همه هم تلاش می‌کند.

*شانس‌ او برای رسیدن به کرسی ریاست چقدر است؟
به نظر من احتمال موفقیت او بیش از دیگران است.

*رقیب جدی در این عرصه دارد؟ مثلا آقای زاکانی.
ممکن است که رقیب جدی هم داشته باشند مثل همین آقای زاکانی اما به نظر من رقیبی که باعث تردید شود، در کار نیست.

*پس نتیجه را از حالا روشن می‌دانید؟
من با اطلاعی که رایزنی‌های ایشان دارم معتقدم که خوب پیش‌ می‌روند.

*فکر می‌کنید آقای قالیباف در مدیریت مجلس چطور ظاهر خواهند شد؟ آیا جایگزین مناسبی برای آقای لاریجانی هستند؟
در این باره از حالا نمی‌توان اظهار نظر کرد. به این خاطر که ایشان تا کنون کارهای اجرایی کرده است و باید منتظر ماند و دید که در جایگاه رئیس مجلس چطور عمل می‌کنند.

*با توجه به همین نام‌هایی که به عنوان رقیب قالیباف برده می‌شود،فکر می‌کنید آقای قالیباف رئیس یک مجلس یک دست می‌شود یا اصولگرایان دچار یک دو دستگی می‌شوند؟
به نظر من نمایندگان مجلس آینده باید تحمل بیشتری داشته باشد. متاسفانه این نمایندگان در حالی که از یک جریان سیاسی هستند اما تحملشان کم است و باید در این زمینه کار بیشتری کنند تا بتوانند در کنار هم کار کنند.

*تحمل همدیگر که یک ضرورت است اما شما پیش بینی می‌کنید که به این ضرورت توجه شود؟
باید تلاش کنند. حتما ریاست وقت مجلس می‌تواند در جریان ایجاد وحدت و همراهی موثر باشد. البته اختلاف نظر همیشه در مجلس بوده و است. همین الان ما در مجلس سه فراکسیون داریم که با صمیمیت با هم کار می‌کنند. بحث تحمل اما در مجلس آتی جدی است به خصوص اینکه از یک جریان سیاسی هستند.

*یکی تحلیلی وجود دارد مبنی بر اینکه چون پایداری در دقیقه نود با قالیباف و شورای ائتلاف همراهی کرد اکنون قالیباف باید برای رئیس مجلس شدن، با پایداری کنار آید. نظر شما چیست؟
همه این‌ها بستگی به آقای قالیباف دارد، بالاخره آقای قالییباف اگر می‌خواهد به کرسی ریاست برسد باید قدری هم از خود گذشتگی نشان دهد. من تصور می‌کنم که قالیباف آمده که به کرسی ریاست برسد و این موضوعات را جمع می‌کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید