رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد

رفع مشکل بیکاری و تاثیرش در کاهش آمار اعتیاد

    کد خبر :262974

رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برنامه‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر با سیاست‌های کلی نظام همسو است و فعالیت‌های رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر نیز طی ۵ سال گذشته با موفقیت‌های خوبی همراه بوده است.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید صفاتیان گفت: رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر برای اولین بار در سال ۱۳۹۲ در زمان انتصاب دکتر رحمانی‌فضلی وزیر کشور و دبیرکل ستاد از سوی ایشان مطرح شد. این رویکرد به معنای این بود که جامعه، خانواده، کارگران معلمان، دانش‌آموزان در مقاطع دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها در مبارزه مشارکت و هر کدام در حوزه‌های مختلف آن اعم از مقابله، پیشگیری، درمان و صیانت فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های این رویکرد در طی ۵ سال گذشته با موفقیت‌های خوبی همراه بود، افزود: مقایسه سال‌های ۹۷ و ۹۲ نشان‌ می‌دهد که این استراتژی، توانسته در کشور به جایگاه خوبی برسد و دستگاه‌های عضو ستاد نیز توانسته‌اند برنامه‌های متنوع و خوبی را در حوزه‌های مقابله، پیشگیری، حقوقی و درمان تدوین و اجرا کنند.

رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: با توجه به اینکه در قانون برنامه ششم توسعه، به راهبرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر توجه ویژه‌ای شده است، دستگاه‌های ذی‌ربط، بیش از گذشته ملزم و مکلف به اجرای برنامه‌هایی خواهند شد که در راستای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باشد.

صفاتیان گفت: هدف اصلی راهبرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، این است که در حوزه پیشگیری از اعتیاد و اجرای برنامه‌های آن با مشارکت همه اقشار جامعه، موفق شویم و از معتاد شدن جوانان در هر رده سنی جلوگیری کنیم.

وی اظهار کرد: از سال گذشته که قانون برنامه ششم توسعه در کشور مصوب شد ، دو موضوع “کاهش ۲۵ درصد اعتیاد” و “مدیریت مصرف” مطرح شد، برنامه‌های ستاد در سال ۹۶ دقیقا در راستای همین دو موضوع در حرکت هستند و اجرا می‌شوند، یعنی “مدیریت مصرف” به گونه‌ای برنامه‌ها را طراحی و برنامه‌ریزی می‌کند که ارتباط بین قاچاقچیان و مصرف‌کنندگان را تا جایی که امکان دارد، کمتر کند.

این درمانگر اعتیاد ، ایران را دومین کشور دنیا از لحاظ تعداد مراکز درمانی اعتیاد خواند و گفت: ۷ هزار مرکز درمانی در کشور وجود دارد که توانسته‌اند در این سالها چندین هزار معتاد را تحت پوشش خدمات درمانی قرار دهند و با اجرای برنامه‌های “کاهش ۲۵ درصد اعتیاد” تعداد معتادان در کشور کاهش یابد.

صفاتیان افزود: در قانون برنامه ششم توسعه، اصلاحاتی در قانون مبارزه با مواد مخدر انجام شد که یکی از این اصلاحات، کاهش موارد اعدام بود که مورد استقبال کشورهای بین‌المللی و سازمان ملل قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر وی در ادامه، مجموع برنامه‌های ستاد را در سال‌های گذشته مثبت ارزیابی کرد و گفت: در ایران، برنامه‌های موفق و کارآمدی در حوزه‌های پیشگیری از اعتیاد و درمان داریم که می‌توانند الگوهای مناسبی برای دیگر کشورها باشند.

رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بیکاری و فضای اقتصادی در حوزه فعالیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر نیست. این امر، به عهده وزارتخانه‌های “تعاون، کار و رفاه اجتماعی” و “مسکن و شهرسازی” و “اقتصاد و دارایی” است، اگر آنها مشکلات بیکاری و اقتصادی را حل کنند، به تبع اثرات آن، در حوزه فعالیت‌های ستاد از جمله پیشگیری از اعتیاد تاثیرگذار خواهد بود.

صفاتیان در پایان گفت: در حوزه مقابله با عرضه نیز هر ساله میزان کشفیات مواد مخدر و عملیات‌ها افزایش و تعداد شهدای ما، کاهش می‌یابد که در این بخش، از همه کشورهای دنیا بالاتر هستیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید