راهکار مقابله با جیره‌بندی آب و خاموشی برق

    کد خبر :313562

برای عبور از بحران کم آبی و مقابله با قطعی آب و برق در تابستان باید راهکارهای مدیریت مصرف به درستی اجرا شود.

سید زاده مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب در برنامه گفتگوی 18:30 در خصوص وضعیت منابع آبی کشور اظهار داشت:در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته به طور میانگین کاهش 60 میلیمتر در میزان بارندگی داشته ایم که بیشترین کاهش در حوضه آبی دریای عمان و خلیج فارس با 41 درصد کاهش ، پس از آن فلات مرکزی با 34.8 درصد ، بوده و تنها در حوضه آبی دریای خزر و دریاچه ارومیه افزایش بارش داشته ایم اما در مجموع 26.4 درصد کاهش بارندگی صورت گرفته است.

وی در خصوص وضعیت مخازن سد ها گفت: 54 درصد مخازن سدها پر است که این رقم در سال گذشته 65 درصد بوده است .

سیدزاده در خصوص میزان مصرف گفت: میانگین سرانه مصرف به ازای هر نفر شهری 205 لیتر در شبانه روز است که 157 لیتر از آن مربوط به مصرف خانگی است.

باشگاه خبرنگاران جوان: مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب در خصوص برنامه های مواجهه با کم آبی تصریح کرد: وزارت نیرو برنامه ای برای جیره بندی آب در تابستان ندارد ولی در بعضی از مناطق مانند فلات مرکزی و زاینده رود در مواقعی که فشار شبکه پایین آمد و مجبور به جیره بندی شدیم .

وی افزود:با مدیریت مصرف امیدواریم از این دوران عبور کنیم .مدیریت مصرف را بهینه سازی مصرف می دانیم استفاده از وسایل کاهنده مصرف و ارزش گذاری واقعی آب جزو راهکارهای بهینه سازی مصرف است.

سیدزاده اظهار داشت:اولین گام در مدیریت مصرف ،تغییر نگرش به آب و تغییرات اقلیمی است ،باید خود را سازگار کنیم .بر اساس قانون توسعه بهینه سازی آب شرب، بسته های لوازم کاهنده مصرف به صورت اقساطی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد:تجهیزات کاهنده مصرف آب متنوع است بخشی از این تجهیزات در بازار و لوازم بهداشتی ها موجود است. وزارت نیرو مذارکراتی با تولید کننده ها داشته که تولید این لوازم را افزایش دهیم چراکه با استفاده از این تجهیزات حداقل 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد. به طور مثال در تهران با بکارگیری این لوازم در ماه 100 میلیون متر مکعب می توان صرفه جویی کرد.

بر اساس این گزارش احمدی یزدی مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر نیز در ادامه در گفتگوی تلفنی اظهار داشت: بیشترین نیاز مصرف برق در سال جاری روز چهارشنبه به 55هزار و300 مگاوات رسید که نسبت به سال گذشته 8 درصد افزایش داشت.

وی ادامه داد:بیشترین مصرف برق مربوط به بکارگیری سیستم های سرمایشی است که 23 تا 24 هزار مگاوات مصرف برق را شامل می شود . سرانه مصرف در بخش برق مشترکین خانگی 2800 کیلو وات ساعت است که آمار جهانی 1000 کیلو وات ساعت است.

احمدی یزدی در خصوص احتمال خاموشی در تابستان گفت:پیش بینی کردیم بیشترین نیاز مصرف برق امسال به 59 هزار مگاوات برسد.در واقع ما 9هزار مگا وات کمبود تولید برق داریم ولی با راهکارهای به کار گیری شده وزارت نیرو و جلب همکاری مشترکین اداری، کشاورزی، صنعتی و خانگی پیش بینی می کنیم حدود 6هزار مگا وات را جبران کنیم و اگر مردم بیشتر همکاری کنند خاموشی نداریم در غیر اینصورت به ناچار خاموشی خواهیم داشت.

احمدی یزدی تصریح کرد:ما 35 میلیون مشترک داریم که مشترکین صنعتی یک سوم مصرف برق کشور را به خود اختصاص می دهند و در ساعت های استراحت دستگاهها را منطبق با ساعت پیک مصرف کنند و 7هزار مشترک صنعتی با مصرف بالا با ما اعلام همکاری کرده اند. در بخش مشترکین کشاورزی 150 هزار مشترک توافق نامه امضا کرده اند که ساعت به کارگیری موتورهای برق را به ساعات غیر پیک انتقال دهند.

وی افزود:برای مشترکین اداری با موافقت هیات دولت در مناطق گرمسیر ساعات ادارات متناسب با گرما ، یک ساعت زودتر آغاز خواهد شد و قبل از آغاز ساعت پیک پایان خواهد یافت. به ازای هر 1 درجه افزایش دما باید یک و نیم برابربه ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود که لزوم توجه مشترکین به بهینه سازی مصرف را می طلبد.

این مقام مسئول اظهار داشت:تمام راهکارهای ارائه شده به مشترکین به صورت داوطلبانه است. بخش خانگی که یک سوم مصرف را دارا است می تواند در ساعات پیک ، بهینه سازی مصرف را در دستور کار قرار دهد همچنین با استفاده از لامپ های ال ای دی به جای لامپ های رشته ای و کم مصرف بار مصرف کاهش می یابد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید