راهکارهای جالب برای کاهش مصرف شکر

    کد خبر :934603

شکر یکی از پرمصرف‌ترین افزودنی‌های غذایی است که شناخته‌شده‌ترین عارضه مصرف زیاد آن ابتلا به دیابت و چاقی است، اما می‌تواند عامل بروز بیماری‌های عروقی، ضعف سیستم ایمنی و اختلال فلور روده‌ای شود. لازم است تا برای حفظ سلامت بدن راهکارهایی با هدف کنترل مصرف شکر در نظر گرفته شود که به ترتیب عبارتند از:

از میوه‌ها به‌ جای شکر استفاده کنید

یکی از بهترین راهکارها برای کاهش مصرف شکر، استفاده از خوراکی‌های طبیعی در انواع دستور تهیه دسر و شیرینی است. به‌عنوان مثال، می‌توانید از خرما یا موز در تهیه کیک استفاده کنید که در کنار طعم شیرین مانع از افزایش قند خون می‌شود.

خوراکی‌های طبیعی مصرف کنید

در رژیم غذایی تا حد امکان از خوراکی‌های طبیعی استفاده کنید زیرا محصولات غذایی فناوری‌شده مانند سوپ‌های آماده، ماست میوه‌ای و سس‌ها حاوی مقدار زیادی شکر هستند. همچنین به‌جای آبمیوه بهتر است میوه میل کنید مثلا نوشیدن یک لیوان آب‌پرتقال قند خون را افزایش می‌دهد زیرا قند به‌سرعت جذب خون می‌شود اما خوردن یک پرتقال به‌دلیل فیبرهایی که دارد قند را به‌تدریج در بدن آزاد می‌کند.

به‌ جای شکر از ادویه‌ها استفاده کنید

یکی دیگر از راهکارهای کاهش مصرف شکر، استفاده از طعم‌دهنده‌ها و ادویه‌ها برای نان، ماست، اسموتی و… است. افزودن مقداری دارچین، وانیل، هل، کاکائو، پوسته لیموترش یا پرتقال می‌تواند طعم دلچسبی به این خوراکی‌ها بدهد و تمایل به شکر را کاهش دهد.

برچسب محصولات غذایی را بخوانید

هنگام خرید محصولات غذایی در سوپرمارکت، حتما به برچسب آنها نگاه کنید. برخلاف تصور بسیاری از این محصولات حاوی شکر هستند که به‌ آنها قند پنهان گفته می‌شود. ساکاروز، فروکتوز، گلوکز، شربت گلوکز و دکستروز از جمله مشتقات شکر هستند که اگر در خوراکی باشد، بهتر است از خرید آن پرهیز کنید.

به میزان خوابتان توجه کنید

خستگی یکی از عوامل احساس ضعف و افزایش تمایل به شیرینی‌جات است. از طرفی، افزایش قند خون می‌تواند منجر به آزاد شدن آدرنالین و کورتیزول شود که این هورمون‌های استرس بر کیفیت خواب تاثیر می‌گذارند. بنابراین، به منظور جلوگیری از این سیکل معیوب و کنترل تمایل به تنقلات شیرین لازم است به ریتم صحیح خواب به‌خصوص خواب شبانه توجه داشته باشید.

شاخص گلایسمی خوراکی‌ها را در نظر بگیرید

شاخص گلایسمی قابلیت یک خوراکی در افزایش سطح قند خون است. هرچه این شاخص کمتر باشد، افزایش قند خون و در نتیجه نیاز به ترشح انسولین نیز کمتر خواهد بود. خوراکی‌های طبیعی نسبت به خوراکی‌های آماده شاخص گلایسمی پایین‌تری دارند و افزودن شکر، این شاخص را بالا می‌برد. به‌عنوان مثال، شاخص گلایسمی کمپوت سیب بدون شکر ۳۵ است که در مورد مربا سیب به ۶۵ می‌رسد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید