رئیس‌جمهور برای سفر به نیویورک تردید داشت

  • سیاسی
  • دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۸ ۱۶:۲۴
    کد خبر :613961

سخنگوی دولت با اشاره به سفر رئیس جمهوری به نیویورک گفت:آمریکایی‌ها تصور می‌کنند می‌توانند صدای ایران را خاموش کنند اما به اعتقاد ما رئیس جمهوری در این سفر قادر خواهد بود این صدا را طنین انداز کند.

«علی ربیعی» روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: رئیس جمهوری راهی مجمع عمومی سازمان ملل خواهد شد تا پژواک پرطنین مقاومت ایرانیان و زبان گویای مطالبات ملت ما از این تریبون جهانی باشد.

وی اضافه کرد: رئیس جمهوری ابتدا تردید داشت که این سفر انجام شود یا خیر و در جلسات مختلف این تردید را بیان می‌کرد و همفکری و هم نظری دوستان را می‌طلبید. اما این سفر انجام شد و دلیل آن هم احقاق حقوق ملت ایران و رساندن پیام کشورمان به مجامع جهانی و افکار عمومی دنیا است.

به گزارش انتخاب،سخنگوی دولت با بیان اینکه در این سفر ملاقات با حداقل ۱۳ تن از سران کشورها نهایی شده و انجام خواهد داد، گفت:‌ هر چند رفتار غیرمنطقی آمریکا که بر خلاف قوانین و هنجارهای بین المللی این سفر را با مشکل مواجه کرد، اما به اعتقاد ما رئیس جمهور در این سفر قادر خواهد بود برخلاف تصور و تلاش آمریکایی‌ها برای شنیده نشدن و خاموش کردند صدای ایران، آن را در آنجا طنین انداز خواهد کرد.

ربیعی رفتار غیرمتعارف آمریکا درباره ایجاد مشکل برای سفر رئیس جمهوری کشورمان را برخلاف قوانین و هنجارهای بین المللی دانست و گفت: به اعتقاد ما در این سفر رئیس جمهور قادر خواهند بود صدای ایران را خلاف میل آمریکایی ها، مجددا در مقر سازمان ملل طنین انداز کنند و از همانجا منافع ملی ایران در ملاقات ها دنبال خواهد شد و قطعا این سفر منافع سیاسی، اقتصادی و بین المللی را برای ما به ارمغان خواهد داشت.

وی افزود: چندین دیدار با نخبگان و مدیران رسانه ای و اندیشکده های آمریکایی طرح ریزی شده و از این فرصت برای بیان دیدگاه های ملت ایران خطاب به افکار عمومی ملت آمریکا استفاده خواهد شد و منطق جمهوری اسلامی ایران در برابر بی منطقی واشنگتن به تصویر کشیده می‌شود.

ربیعی در بیان اهداف این سفر تصریح کرد: رئیس جمهور تصمیم دارند از این فرصت استثنایی برای نشان دادن این که ایران کشوری نیست که با تحریم‌های آمریکا محصور شود استفاده کنند و تاکید کنند که انزوا برای سرنوشت برای ایران رقم نخواهد خورد.

وی تاکید کرد: به اعتقاد ما امروز آمریکا برخلاف آنچه که متصور می‌شد، تنهاتر از همیشه است. اما ایران چه در سطح سران کشورهای اروپایی، منطقه و قدرت‌های جهانی و چه در افکار عمومی داخلی آمریکا تنها نیست.

جبهه ضد ایرانی هر روز با ناکامی بیشتری مواجه می‌شود

سنخگوی دولت با تاکید بر این که جبهه ضد ایرانی هر روز با ناکامی بیشتری مواجه می شود، افزود: هرچند دولت آمریکا روز به روز بر تحریم‌های خود می افزاید، اما هم مقاومت ما رو به گسترش است و هم راهکارهای ما برای مقاومت به سبک ایرانی در مقابله با تحریم‌ها روبه جلو است و هم زندگی بهتر برای ایرانیان محقق خواهد شد.

ربیعی در ادامه سخنان خود به ابتکار جدید ایران تحت عنوان «ائتلاف امید» اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری جزئیات ایده طرح ائتلاف امید و صلح هرمز را در مقابله با جنگ طلبی‌ها در مقر سازمان ملل ارائه تشریح خواهند کرد.

وی یادآورشد: هدف اصلی این طرح‌ها حل مشکلات این منطقه، بازگشت ثبات و آرامش برای همه دنیا و منطقه است. جدیت و اصرار ما در حفظ و احترام به امنیت منطقه نشان داده خواهد شد.

ربیعی درباره محتوای سخنان رئیس جمهور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل هم گفت: سخنان رئیس جمهور بیشتر از همیشه مخاطبان همدل و گوشهای شنوای را در صحن و حاشیه سازمان ملل خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در این سفر تامین امنیت خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و با جزئیات بیشتری برنامه ای برای همکاری‌هایی متقابل در کشورهای منطقه در جهت تامین منافع همه مردم منطقه، مطرح خواهد شد.

آمریکا مقر سازمان ملل را به اسارت گرفته است

ربیعی در پاسخ به سوالی درباره کارشکنی دولت آمریکا برای صدور ویزا برای رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: آمریکا هر چند که یک امپراتوری رسانه‌ای عظیم دارد، اما در این مدت سعی کرده که ما کمتر بتوانیم در زمین خاکی ایالات متحده آمریکا صحبت کنیم، یک بحث ناشی از این است و موضوع دیگر به این مرتبط است که آنها وقتی وارد جنگ می شوند از همه ابزارها استفاده کنند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: این یک تاخیرغیر قانونی بود و هیات را هم بسیار کوچک کردند، رسانه‌ها می توانستند از آمریکا گزارش تهیه کنند، رسانه ها را حذف کردند در صورتی که ما معمولا با روی باز از رسانه‌هایی که بخواهند به ایران بیایند، استقبال می کنیم.

وی افزود: اقدام آنها(در صدور ویزا برای هیات ایرانی) بر خلاف میل باطنی آنها بود و فشار سازمان ملل باعث شد که آمریکا در این سطح مشکل ویزاها را حل کند؛ یکی از دلایل آن‌ها این بود که ما در این اجلاس حضور پیدا نکنیم، این دلیل نشان دهنده این است که حضور ما در آمریکا می تواند مفید باشد؛ سال‌ها است که آمریکا، مقر سازمان ملل را به اسارت گرفته است.

اگر آمریکا آماده متوقف کردن تحریم‌ها باشد راه تصمیم گیری ما باز می‌شود

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال ایرنا درباره توییت «کریستین امان پور» در خصوص مشروط شدن دیدار آقای روحانی با ترامپ به لغو تحریم‌های ضد ایرانی اظهار کرد: اگر آمریکا آماده متوقف کردن تحریم‌ها و بازگشت به توافق هسته ای باشد، راه برای تصمیم گیری ما باز خواهد شد از جمله این تصمیمات گفت و گو است؛ در آن صورت تصمیم لازم و مناسب را اتخاذ خواهیم کرد.

ربیعی تصریح کرد: هیچ تعارضی بین دیدگاه‌های داخلی در این درباره وجود ندارد و آقای ظریف نیز در این باره صحبت کرده اند.

جامعه مدنی ایران درباره موضوع ۱۲ دانشجوی ایرانی موضع گیری کند

ربیعی درباره ممانعت از ورود ۱۲ دانشجوی ایرانی به کشور آمریکا و لغو ویزای آنها گفت: این مشکل از طریق دفتر حافظ منافع ایران در حال پیگیری است؛ این دانشجویان نه سابقه سیاسی دارند و نه رشته تحصیلی آنها رشته خاصی است که مورد سوءظن قرار بگیرد. آمریکایی‌ها با زورگویی این تصمیمات را می‌گیرند و ما هم حل این مشکلات را دنبال می کنیم البته جامعه مدنی ایران نیز باید نسبت به این اقدامات زورگویانه آمریکا واکنش مناسب نشان دهد.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت نام و یاد و منش همه شهدای دفاع مقدس اظهار داشت: امروز هم دولت در حال دفاع در برابر تهاجمات مختلف آمریکا و سایر تجاوزگران است.

وی گفت: امروز دولت دفاع مقدس خود را در دو جبهه تعریف می کند؛ اول دفاع در برابر رفتارهای ظالمانه ای که آمریکا رهبری می کند و قصد و هدفش کوچک کردن سرزمین ایران اسلامی‌ ما است و وقیحانه آن را مطرح می‌کنند که ایران کشور بسیار بزرگی است و باید کوچک شود.

سخنگوی دولت دفاع در برابر هر نوع تجاوز و پیشگیری از تجاوزهای احتمالی را وظیفه دیگر دولت در این شرایط عنوان کرد و افزود: همچنین دفاع از معیشت مردم، بازنشستگان و اقشار ضعیف و متوسط جامعه، همه آحاد جامعه و کرامت‌های جامعه را دنبال می کنیم.

دفاع کننده خوبی برای سرزمینمان بودیم

ربیعی اضافه کرد: دفاع مقدس بهانه ای برای مرور یکسری از ارزش‌ها برای ماست، ارزش‌هایی که بالاترین سرمایه اجتماعی بود، از خودگذشتگی، دگرخواهی، عشق به همنوعان، ایثارگری و برادری. یادمان نمی رود که در طول تاریخ جنگی رخ داد که ما یک وجب خاک از دست ندادیم. آغازگر هیچ جنگی نبودیم، اما دفاع کننده خوبی برای سرزمینمان بودیم.

وی خاطرنشان کرد: ما هیچ گاه از سلاح‌های غیرمتعارف استفاده نکردیم و در همان زمان هم ارزش‌های انسانی را در برابر دشمن حفظ کردیم.

اول مهر نخستین روز بهار دانش است

سخنگوی دولت با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به دانش آموزان، معلمان و همه مردم در سراسر کشور گفت: روز اول مهر و نخستین روز پاییز و بازگشایی مدارس کشور و اولین روز بهار دانش است که یکی از شاداب‌ترین و پرخاطره ترین روزهای برای مردم است و امیدواریم چرخه علم و دانش و یادگیری هر ورز در کشور ما بیش از گذشته در گردش باشد.

ربیعی گفت: روز گذشته برنامه‌ های آموزش و پرورش و آسیب شناسی‌های گذشته این وزارتخانه در جلسه دیروز هیات دولت انجام شد و برنامه‌های آموزش و پرورش تا سال ۱۴۰۰ واینکه دولت چه زیرساخت‌هایی را برای آینده باید تمهید کند بررسی شد.

سخنگوی دولت افزود: انتخاب آقای حاجی میرزایی هم امیدها را برای ایجا تغییرات مثبت در این وزارتخانه بسیار مهم برای ما بهمراه داشته است. اهتمام برای کمک به حل مسائل آموزش و پرورش و تعیین تکلیف دستگاه‌های اقتصادی مانند سازمان برنامه و بودجه و همکاری میان بخشی وزارتخانه با آموزش و پرورش نیز در جلسه روز گذشته مطرح و بررسی شد.

رئیس جمهوری بعد از بازگشت از نیویورک در وزارت آموزش و پرورش حضور می یابد

وی اظهار داشت: رئیس جمهوری وعده کرده اند پس از بازگشت از سفر مقر سازمان ملل متحد در وزارتخانه آموزش و پرورش حضور خواهند داشت و در جلسه با شورای معاونان این وزارتخانه مجموعه برنامه های دولت را تببین و مشکلات را در همان جلسه بررسی می کنند.

ربیعی گفت: در جلسه روز گذشته دولت نسبت یک به ۲۵ برای سهم استخدام های آینده معلمان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و همچنین در مورد چگونگی و شیوه استخدام افرادی که در حال فعالیت در این وزارتخانه هستند در آینده نزدیک تصمیم گیری خواهد شد.

ارتقای مدارس دولتی مهمترین برنامه دولت است

سخنگوی دولت با بیان این که بیش از ۸۵درصد مدارس ما دولتی هستند، برنامه های مهم دولت را ارتقای مدارس دولتی عنوان کرد و گفت: دولت با ایجاد مدارسی که با سرمایه خود مردم اداره بشوند مخالفت ندارد، اما شرط عدالت این است که مدارس دولتی را به سطح و اندازه ای برسند که هر دانش آموزی در این مدارس تحصیل می‌کند، بتواند در سطح مناسبی رقابت کند.

ربیعی ارتقای مدارس دولتی و چگونگی تقویت آموزش در این مدارس را موضوع مهمی ارزیابی کرد که در دولت مطرح شده است و افزود: ساماندهی استخدام معلمان جدید و شادابی در مدارس هم در دولت مطرح شده است و سوال مهر امسال نیز با روحیه پرسشگری در دانش آموزان و یادگیری با موضوع شادابی و نشاط در دوران مدرسه از مواردی است که مورد تاکید دولت است.

وی با تاکید بر این که دولت بر افزایش شان و منزلت معلمان اهتمام دارد، گفت: رئیس جمهوری و اعضای دولت در زمینه آموزشی در مدارس به نحوی که با افزایش مهارت های اجتماعی و فنی دانش آموزان و ارائه گواهینامه دیپلمی که بتوانند آنها وارد بازار کار بشود تاکید دارند؛ وزیر آموزش و پرورش نیز نسبت به روند و فرایند کنکور نقد داشتند که در جلسه ارائه کردند.

زمینه ‌آزادی نفتکش انگلیسی فراهم شده است

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره رفع توقیف نفتکش انگلیسی گفت: همانطور که سازمان بنادر اعلام کرده است کار حقوقی آزادی این نفتکش به پایان رسید و براساس نگاه دوستانه ای که براساس آن چشم پوشی از خطا شود زمینه آزادی نفتکش فراهم شده است و می تواند حرکت کند.

ماجرای دختری که بدون کنکور به دانشگاه می‌رفت

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره فروش صندلی در دانشگاه‌ها علوم پزشکی و اینکه آیا برخوردی با خاطیان خواهد شد؟ گفت: این موضوعی بود که هم دیروز با وزیر علوم و معاونین ایشان هم صحبت کردم و خوب است موضوع را باز کنم؛ چون برای افرادی که زحمت می‌کشند و وارد دانشگاه می‌شوند، نگرانی ایجاد شده است.

وی گفت:‌ آنچه عرض می کنم عین ماجراست و مایل هستم بازتاب داده شود تا از نگرانی ها کاسته شود. به هیچ شکل کسی از طریق سازمان سنجش وارد دانشگاه نشده است و اتفاقاتی که افتاده از طریق کنکور و آزمون و سازمان سنجش نبوده است.

ربیعی اضافه کرد: حتی در پنج سال گذشته هم کسی از طریق سازمان سنجش بدون قواعد و مقررات سازمان سنجش وارد دانشگاه نشده است. یک مورد در پنج سال گذشته اقدام خلاف صورت گرفته که در همان ابتدا حراست جلوی آن را گرفته است.

سخنگوی دولت یادآورشد: از همین جا به کسانی که دیپلم گرفته و پای کنکور هستند، اعلام می‌کنم که سنجش ما بسیار سالم و سنجشی است که در آن عدالت برقرار است و هیچ نگرانی در این مورد نداشته باشید.

وی در توضیح اصل ماجرای دختری که در کلاس‌های یکی از دانشگاه‌های کشور حضور می یافت، گفت:‌ وقتی بحث تحریم شد و بحث ارسال ارز برای دانشجویان خارج از کشور مطرح شد، حدود ۱۰ هزار پرونده برای دانشجویان ایرانی که رشته‌های مرتبط با پزشکی را در خارج ادامه تحصیل می‌دادند به وزارت بهداشت و آموزش پزشکی ارسال شد و از این تعداد ۳ هزار پرونده در مرحله اول رد شد چرا که بعضی از این‌ها اصلاً دیپلم نداشتند.

سخنگوی دولت ادامه داد: بحثی مطرح شد مبنی بر اینکه کسانی که حداقل ۳۶ واحد در خارج از کشور گذرانده باشند و اگر تمایل داشته باشند به داخل منتقل شوند، می توانند به داخل منتقل شوند از این هفت هزار باقیمانده مواردی که بررسی شدند مشخص شد تعدادی سند سازی کرده بودند و بخشی از افراد هم واحد های لازم را طی نکرده بودند و این‌ها هم از رده خارج شدند.

صدور حکم انفصال برای سه رئیس دانشگاه

ربیعی گفت: برخی شرکت‌ها بر اساس گزارشی که معاونت دانشجویی وزارت بهداشت به من داد، یک میلیارد تومان پول گرفتند تا برای یک نفر سندسازی کنند و کسی را از خارج معادل سازی کنند تا یک صندلی را بگیرند.

وی اضافه کرد: این موضوع را وزارت اطلاعات پیگیری کرده و این شرکت‌ها به دادگاه و قوه قضاییه معرفی خواهند شد ولی این شرکت‌ها موفق نشدند.

سخنگوی دولت ادامه داد: این خانم نه کارت دانشجویی، نه کد دانشجویی و هر نه حتی لیست نمره نداشته است و طبق گزارش رئیس دانشگاه ایشان نه ثبت نام شده، نه در سامانه سما اسمش وارد شده و نه در لیست نمرات امتحانی دانشکده اسمش وجود داشته است و هیچ مکاتبه ای هم در این زمینه در دانشگاه وجود نداشته است.

ربیعی خاطرنشان کرد: آنچه که رخ داده این بوده که ایشان با ۵، ۶ دختر دوست بوده در کلاس‌ها می‌نشسته است و به استادان می گفته اسم من در لیست نیست و اسم مرا اضافه کنید و اینکه تا حذف و اضافه اسم می‌آید و از این طریق در دو سه تا لیست اسم خود را اضافه کرده ولی به هیچ عنوان نه امتحان داده و نه جایی رفته است.

وی گفت: برخی از شرکت‌های کنکور از این موضوع به عنوان یک شو استفاده کردند و حتی در جاهایی از او مصاحبه گرفته و پخش کردند و در حقیقت سوء استفاده شرکت کنکوری برای تبلیغ خودشان بوده است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: با اطمینان خاطرعرض می کنم اولا از طریق کنکور نیست و آنچه هم بوده انتقال دانشجو از خارج به داخل بوده که متاسفانه این هم از مجاری سوء استفاده بوده است و در سال‌های گذشته هم این اتفاق خیلی رخ داده و بحث‌هایی که زمانی در موضوع بورسیه‌ها مطرح شد بخشی از همین شیوه استفاده کرده بودند به طوری که در دانشگاه خارجی ثبت نام می کردند و کسانی که دستشان به جایی می رسید از این روش زیاد استفاده می‌کردند.

وی با بیان این که هم اکنون هم وزارت علوم و هم وزارت بهداشت جلوی این قضیه را گرفته‌اند، گفت: سه نفر از روسای دانشگاه خوب کشور که جلوی این بورس‌ها را گرفتند، طرف رفته از دیوان حکم گرفته است.

ربیعی در تبیین این اتفاق برای روسای دانشگاه‌ها گفت: این افراد در هیئت ممیزه مصاحبه شده اند و هیئت ممیزه بعد از این که دیدند دانش لازم برای هیئت علمی شدن ندارند، برای این که به اعتبارعلمی دانشگاه لطمه نخورد با این موضوع مخالفت کردند. الان سه حکم تعلیق یا انفصال قضایی برای این سه رئیس دانشگاه صادر شده که البته با حسن نیت دنبال خواهد شد چرا که در دفاع از حریم دانش دانشگاه بوده است.

روابط صمیمی و بسیار خوبی با کشور چین داریم

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در رابطه با موضوع سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در اقتصاد ایران و حضور ۵ هزار نیروی چینی برای حفاظت از این سرمایه‌گذار اظهار داشت: الحمدالله ما در بحث امنیتی این قدر مسلط هستیم که می‌توانیم مشاوره امنیتی هم بدهیم.

ربیعی افزود: گاهی برخی خبرها منتشر می‌شود از جمله اینکه ما دریای خزر را به روس‌ها فروختیم، البته به نظرم از مجله خانم هانتر جرقه این موضوع روشن شده باشد.

سخنگوی دولت بیان کرد: ما روابط صمیمی و بسیار خوبی با کشور چین داریم و در این تردیدی نیست و مایل به توسعه روابط گسترده با چین هستیم و هر کشوری که در شرایط تحریم کنار ایران است قطعا مورد گسترش روابط با آن کشورها هستیم و همچنین قصد گسترش روابط با همه کشورهایی که مایل به توسعه روابط با ایران هستند را داریم و ما روابط‌ با کشور چین را گسترش خواهیم داد.

از هرگونه سرمایه‌گذاری خارجی در کشور استقبال می‌کنیم

ربیعی عنوان کرد: ‌ما به‌دنبال توافق‌های استراتژیک بلندمدت ۲۵ با کشورهای مهم دنیا بوده و هستیم و این را دنبال می‌کنیم. و همین جا تاکید می کنم از هرگونه سرمایه‌گذاری خارجی در کشور استقبال می‌کنیم و ضمن این استقبال، هیچ امتیاز ویژه‌ای هم برای هیچ کشوری قائل نیستیم و هیچ مانعی هم برای کشورهایی که مایل هستند در این سرمایه‌گذاری شرکت کنند وجود ندارد.

سخنگوی دولت ادامه داد: همچنین هیچ عدد قطعی و رسمی نیز در این قراردادها و توافق‌ها هنوز به سرانجامی نرسیده و در سطح کارشناسی و رده‌های مدیریت میانی گفت‌ وگوها در حال انجام است.

ربیعی افزود: آنچه که از پیش‌بینی رابطه درازمدت ۲۵ ساله ما با چینی‌ها مطرح شده بود، اینکه ما تسلیم جوسازی‌هایی که بخواهند روابط استراتژیک ما با کشورها هر زمانی که بحثی را مطرح و یا منافع مردم را دنبال می‌کنیم، را طوری وانمود کنند که واکنش منفی ایجاد شود، ما تسلیم این جوسازی‌ها نمی‌شویم.

سخنگوی دولت تصریح کرد: از همه کشورهایی که در دوران تحریم، کمتر به ظلم ایالت متحده آمریکا توجه می‌کنند سپاسگزاریم و دست آنها را می‌فشاریم. چین هم از جمله این کشورها و کشوری آسیایی است و ما خوشحال می‌شویم که کشورهای آسیایی قدرتمند می‌شوند.

از قوه قضاییه برای به جریان انداختن لایحه امنیت زنان متشکریم
سخنگوی دولت در ادامه از رئیس قوه قضاییه برای اینکه پس از مدت ها لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت را به جریان انداخته اند، تشکر کرد و افزود: متن این لایحه توسط دولت تهیه شد بررسی ها صورت گرفت، اما چون بخشی از این لایحه به جرایم مربوط است و مطابق با قانون این گونه لوایحی که به امور قضایی مربوط می شود باید قوه قضاییه اعلام نظر کند، برای دریافت نظر این لایحه به دستگاه قضا ارسال شد.
ربیعی افزود: قوه قضاییه پس از بررسی اصلاحات مورد نظر را در این لایحه اعمال کردند و به لایحه به دولت بازگشت، البته بخش های قضایی مربوط به قووه قضاییه است اما سایر بخش های لایحه، دوباره در دولت با هدف تامین امنیت زنان، مورد بررسی قرار می گیرد و نهایتا مطابق با قانون اساسی دولت باید این لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارسال کند.

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره ورود رئیس جمهوری به موضوع اعتراض های کارگران هپکو اراک و برنامه دولت برای برخورد با هیات مدیره و هیات واگذاری این شرکت، ضمن اظهار تاسف به دلیل وقایع رخ داده و همچنین آرزوی سلامتی و زندگی بهتر برای تمامی کارگران ایرانی، گفت: تولید بحث اصلی هپکو است مشکل این است که خریدار تولیدات هپکو کم شده است و فناوری آن باید نوسازی شود.
وی ادامه داد: مساله دوم این است که افرادی که در فرایند خصوصی سازی، مدیریت آنجا را برعهده گرفتند به تعهدات خود نتوانستند عمل کنند اگر چه خصوصی سازی آنجا ناسالم نبوده است اما افراد نتوانستند از عهده تعهدات خود بر بیایند.
سخنگوی دولت درباره بررسی صلاحیت ها افراد در فرایند خصوصی سازی، خاطرنشان کرد: در دوره ای که مسئول بودم و بررسی می کردم؛ به وجود آوردن شرکت های فرعی در درون شرکت ها از مشکلات بزرگ بود و جلوی آن را می گرفتیم.
ربیعی در ادامه به تصمیمات دولت اشاره کرد و یادآور شد: ما در مورد پرداخت حقوق های عقب افتاده تصمیم گرفتیم و یکی از بانکها مکلف شد این حقوق ها را پرداخت کند.
وی بیان کرد: بحث آنجا موضوع مالکیت است با بسیاری از آنهایی که در تماس هستند خواستار امنیت شغلی هستند و به دنبال آن هستند که مالکی به آنجا بیاید که بتواند تولید به وجود آورد برای کارگران شیرین تر از تولید و امنیت شغلی نیست.
سخنگوی دولت افزود: بنا به توصیه رئیس جمهوری کنسرسیومی قوی تشکیل شد که این کنسرسیوم تولیداتی می تواند داشته باشد که مورد نیاز باشد. این کنسرسیوم از شرکت های معدنی بزرگ ما هستند.
ربیعی خاطرنشان کرد: ممکن است یکی از آنها کم یا زیاد شود ولی مهم ترین آن ها “گل گهر” به عنوان کانون این کنسرسیوم است این کنسرسیوم اگر بیاید به اعتقاد ما می تواند تولید را تضمین کند و بر مبنای قدرت مالی که دارد می توانند آنجا را اداره کنند تا بحث مالکیت حل شود.
وی تاکید کرد: قرار بود از مدیران موفق و مجرب مدیرعامل آنجا شود حتی برای اداره آنجا اسم یکی از استانداران (روغنی) موفق ما هم مطرح بود و همچنین “آذرآب” اراک در کنار یک قطب صنعتی خوب قرار خواهد گرفت این موارد، راهکارهایی است که می‌توانند مشکلات آنها را در دراز مدت نها را حل کند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: در بحث بررسی صلاحیت ها بسیار دقت می شود. هر خصوصی سازی پر از حرف و حدیث است به دلیل همین است که در جلسه اقتصادی سران قوا این که طرح‌های نیمه تمام دولتی واگذار شود نه واگذار کننده جرات دارد و نه خریدار اطمینان می کند گفتیم رئیس دیوان محاسبات و رئیس بازرسی کل کشور و محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه گروهی تشکیل دهند این موارد را در سطح استان‌ها بررسی کند تا واگذاری ها اطمینان بخش باشد و در این موارد ما هم به سطح اطمینان بخشی در حال حرکت هستیم.
ربیعی با تاکید براینکه کوچک کردن دولت استراتژی درستی است و در تمام اسناد بالادستی این ما موضوع وجود دارد، گفت: موضوع کوچک کردن دولت در هر دولتی انجام گیرد یکسری حرف و حدیث ها پیش میاد. اطمینان دارم در سال های گذشته سازمان خصوصی سازی با دقت لازم در این زمینه عمل کرده است.

ایران نمی تواند به افزایش تخریب و تعمیق عقب ماندگی جوامع در منطقه بی اعتنا باشد
سخنگوی دولت درباره ارائه طرح «ابتکار صلح هرمز» از سوی رئیس جمهوری، به اعمال تحریم های آمریکا بر ضد ملت ایران و سیاست‌های منطقه ای جدیدی ترامپ اشاره کرد و گفت: سابقه نداشته است که دولتی برای رای جمع کردن اعلام کند که من کشوری را اشغال می کنم یا اضافه می کنم، اما اکنون این مساله در منطق اتفاق افتاده است؛ نتانیاهو در انتخاب اخیر این موضوع را مطرح کرد که شگرد انتخاباتی عجیبی بود.
ربیعی بیان کرد: برخی از کشورهای منطقه تحت فشار آمریکا و اشتباه محاسباتی خود وارد ائتلاف های جدیدی شده اند و منابع مایل خود را از دست داده اند هم نا امنی های زیادی را در منطقه ایجاد کرده اند، ما امروز در منطقه ای زندگی می کنیم که افراد زیادی هر روز در آن کشته می شود.
ربیعی گفت: جمهوری اسلامی ایران به افزایش تخریب و تعمیق عقب ماندگی جوامع در منطقه که هر روز هم در حال افزایش است نمی تواند بی اعتنا باشد بلکه در این زمینه بن بست شکن بوده است.

نگران منطقه هستیم
سخنگوی دولت اظهار داشت: ما در حالی که سیاست‌های منطقه ای آمریکا را قبول نداریم از طرفی نگران منطقه هم هستیم؛ هیچکس مانند ما از امنیت منطقه و روابط خوب با همسایگان منتفع نمی شود طرح ما برای جوامع و افکار عمومی کشورهای مسلمان و غیر مسلمان و تمام کشور منطقه موضوع را باز خواهد کرد.
ربیعی با بیان این که طرح های ائتلاف صلح و گفت و گوهایی که ارائ همی کنیم کشورهای منطقه را نسبت به جمهوری اسلامی ایران منعطف خواهد کرد، گفت: همین الان بسیاری از کشورهای منطقه علاقه دارند که روابط چند جانبه در منطقه تقویت شود و برخی از کشورها هم به مرور به این نظر خواهند رسید.
سخنگوی دولت اظهار داشت: طرح های جمهوری اسلامی می تواند الگوساز باشد باید همواره با ایده‌های جدید در مجامع بین المللی و منطقه ای حرکت کنیم و امکان موفقیت در ایده های خود را کم نمی دانیم در برخی از موارد روابط دو جانبه به خوبی دنبال می شود، طرح ها و ایده هایی مانند «گفت و گوی تمدن ها» و همچنین طرح «دنیای عاری از خشونت» که روحانی در سازمان ملل متحد مطرح کردند می تواند برای ایران یک هژمونی در جهان و یک قدرت فرهنگی ایجاد کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر وعده‌ روحانی در انتخابات سال ۹۶ درخصوص سیاست تنش‌زدایی در سطح منطقه ای و بین المللی و بسته شدن پرونده تحریم ها تا سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: خصلت کشور ما این است که نه تنها در موضوعات کلی همچون بحث تحریم و مذاکره که موضوعات بسیار اساسی و کلی است، در مسائل جزئی هم دیدگاه‌های مختلفی بیان می‌شود که این تنوع کشور ما است و شاید هم برای زیست همراه با ارائه نظرات از سوی همگان هم مفید است و به طور طبیعی این دیدگاه وجود دارد.
ربیعی به این نکته‌ اشاره کرد که، گاهی اوقات به طور غیرمنصفانه قضاوت‌هایی صورت می گیرد و راهکارهایی نیز به طور غیرمنصفانه ارائه می‌شود که دولت را حتی محکوم به بعضی الفاظی همچون اینکه اینها سازشکار هستند و الفاظ دیگری (که نام نمی‌برم) می‌کنند که در مجموع ما این اختلاف نظر را مفید می‌دانیم ولی نباید در این اختلاف نظر دیگران را محکوم کرد.
وی عنوان کرد: از همه رسانه‌ها هم خواسته ایم که از هر دو طرف در بحث‌هایشان استفاده کنند که مردم هم بتوانند به طور مشخص از همه دیدگاه در این زمینه بهره مند شوند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: ما با پدیده ای همچون ترامپ که نه تنها برای کشور ما بلکه همه دنیا هم غیرقابل انتظار بود، روبرو شدیم. خیلی طبیعی است آنچه که ما می‌خواهیم به عنوان اهداف دنبال کنیم، متغیرهای غیرقابل کنترلی همچون تغییر یک دولت با آمدن یک فرد نامتعارف، می‌تواند همه اینها را بر هم بزند.
ربیعی تصریح کرد: امروز کماکان کسی در دنیا ایران را مقصر نمی‌داند. حتی همه کسانی که ما را مورد نقد قرار می‌دهند نهایتا بیان می‌کنند که ما صبر استراتژیک داشتیم. امروز ایالات متحده تحریم هایی را با زور علیه ما و برخی کشورها تحمیل می کند و شرایطی را برای ما ایجاد می‌کند و ما زندگی اقتصادی خودمان را ادامه می‌دهیم.
وی با بیان اینکه ما برای منطقه با طرح پیش می‌رویم خاطرنشان کرد: برخی از کشورهای منطقه تمایل دارند که در رابطه با ایران به افراطی‌گری نپیوندند که ما این تمایل آنها را کاملا مغتنم می‌دانیم که در این خصوص از پرداختن به جزئیات صرفنظر می‌کنم.
سخنگوی دولت ادامه داد: به اعتقاد من هر چه به جلوتر پیش می رویم فضا برای ائتلاف و کار منطقه ای فراهم می شود و این ایده‌ای را که رئیس جمهوری با خود می‌برد یکی از مباحث و کانون اصلی مسائل منطقه ای است.

ما به دنبال حذف دلار در مبادلات اقتصادی هستیم

وی درباره همکاری ایتالیا در اینستکس و مبادله کالا با ایران با حذف دلار گفت: یکی از راه هایی که ما دنبال می کنیم حذف دلار در مبادلات اقتصادی است و در این زمینه ما با روس ها خوب پیش رفتیم و سوئیفت دو طرفه ایجاد کردیم و با روبل و ریال مبادله کالا کردیم، امکان پیوستن بسیاری از کشورها هم به این فرآیند وجود دارد بنابراین خوشحالیم که کشورهای اروپایی هم به این عرصه پیوسته اند.
ربیعی افزود: ما می توانیم نفت در مقابل کالا بدهیم و هم می توانیم در این زمینه صادرات کالاها در مقابل واردات سایر کالاها را داشته باشیم. هم می توانیم مناسبات نوع پولی را تعریف کنیم که در آن دلار نباشد که این اقدام را مثبت می دانیم و گسترش هم خواهیم داد.
سخنگوی دولت ادامه داد: ممکن است در آینده نه چندان دور کشورهای اوراسیا را هم در روند کاری که با روس ها می کنیم به آن اضافه کنیم. این سیاست ما است که در این دوران به جد دنبال خواهیم کرد. شاید در آینده هم که تحریم نداشتیم این سیاست قابل قبولی باشد که آن را دنبال کنیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید