دلایل اصلی سفت شدن پدال ترمز خودرو

    کد خبر :980559
دلایل اصلی سفت شدن پدال ترمز خودرو

در حالت عادی راننده به سادگی و با یک فشار کم پدال ترمز را فشار می‌دهد و مکانیزم ترمز وظیفه خود را در توقف کردن اتومبیل انجام می‌دهد. اما ممکن است که همیشه همه چیز به همین سادگی هم نباشد و پدال ترمز با فشار خیلی زیادتری کار کند یا این‌که به علت سفت شدن بیش از اندازه دیگر کار نکند.

اما علت سفت شدن پدال ترمز چند دلیل دارد که می‌توانید با دانستن آن دلیل اصلی از کار افتادن پدال ترمز خود را بدانید و به این ترتیب می‌توانید مشکل رخ داده را برطرف کنید.

کثیفی یکی از دلایل سفت شدن ترمز

آلودگی‌ها توانایی نفوذ به سیستم ترمز اتومبیل از طریق مایع ترمز یا همان روغن ترمز را دارند. به دلیل خاصیت روغن ترمز در اثر مرور زمان آلودگی و کثیفی‌هایی مانند گل و لای جذب آن می‌شوند و توانایی تبدیل شدن به علت سفت شدن پدال ترمز را دارند. در صورتی که مشاهده کردید روغن ترمز از رنگ همیشگی خود یعنی عنبری خارج شده است باید پیش از سفت شدن ترمز اقدام به تمیز کردن آن کنید.

رفع سفتی پدال ترمز به دلیل کثیفی و آلودگی

تعویض روغن ترمز یک امر عادی است اما در صورتی که این مایع کثیف شده باشد باید کثیفی‌ها را هم از درون مخزن روغن ترمز خالی کنید. بعد از این‌که اطمینان حاصل کردید آلودگی‌های موجود در مخزن روغن ترمز علت سفت شدن پدال ترمز است مراحل زیر را انجام دهید تا مشکل بر طرف شود.

بعد از باز کردن در مخزن آچار را درون آن قرار دهید و تا انتهای مخزن فرو کنید.

در صورتی که هنگام درآوردن آچار مایع درون مخزن سرریز شد یعنی روغن داخل مخزن کثیف است.

روغن ترمز کثیف را تخلیه و آن را با روغن ترمز جدید و تمیز جایگزین کنید.

قبل از تهیه روغن ترمز اطمینان حاصل کنید که نوع روغن ترمز خریداری شده برای اتومبیل شما مناسب باشد.

یک ظرف که دارای سوراخ باشد را در زیر چرخ سمت راست عقب قرار دهید. کم کم باید به ترمزی که نزدیک سیلندر است نزدیک شوید و در انتها هم کار را با ترمز سمت چپ خودرو به پایان برسانید.

این کار را باید دو نفره انجام دهید و بعد از این‌که خودتان درچه خروجی را تا نیمه باز کردید از نفر دیگر بخواهید که پدال ترمز را فشار دهد.

این کار را تا جایی که جریان روغن آرام شد ادامه دهید و بعد از آن دریچه را ببندید.

در ادامه باز هم از نفر دیگر بخواهید که پدال را فشار دهد و همین کار را تکرار کنید.

تا زمانی که روغن ترمز شفاف و تمیز شود این کار را ادامه دهید.

برای همه ترمزها این کار را انجام دهید.

ایراد و ضعف در بوستر ترمز

یکی از وظایف اصلی در بوستر ترمز ایجاد خلاء است که همین موضوع می‌تواند علت سفت شدن پدال ترمز باشد. این وسیله در حالت عادی علت نرم شدن پدال ترمز است و در صورت ضعیف شدن دیگر نمی‌تواند به وظیفه خود عمل کند. همین امر موجب می‌شود زمانی که شما پای خود را بر روی پدال گاز فشار می‌دهید متوجه سفتی آن شوید.

نشتی شلنگ خلاء چوب شدن پدال ترمز را به دنبال دارد

بوستر بخش اصلی مربوط به ایجاد خلاء است اما ممکن است یک نشتی باعث شود که این خلاء از بین رود. شلنگ خلاء علت نرم شدن پدال ترمز در کنار سایر بخش‌های مربوط به بوستر است. حال اگر این شلنگ دچار نشتی شود به علت سفت شدن پدال ترمز تبدیل می‌شود. کاهش خلاء ترمز موجب از بین رفتن نرمی و سفت شدن ترمز می‌شود.

انتخاب اشتباه در قطعات مربوط به بوستر علت سفت شدن پدال ترمز است

در صورتی که هر قطعه‌ای به اشتباه انتخاب شود می‌تواند عمل‌کرد آن بخش را تحت تأثیر خود قرار دهد. به عنوان مثال بزرگ یا کوچک انتخاب کردن مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. در بوستر هم همین مشکل می‌تواند رخ دهد و در صورتی که از بوستر یا شلنگ نامناسب در سیستم ترمز خود استفاده کنید می‌تواند چوب شدن پدال ترمز را به دنبال داشته باشد.

خرابی در چک ولو (check valve)

این بخش باید خروجی هوا از بوستر را کنترل کند و هم‌زمان هم مراقب باشد تا هوا به بوستر وارد نشود. به همین دلیل در صورتی که چک ولو دچار مشکل شود می‌تواند به علت سفت شدن پدال ترمز تبدیل شود.

مکش اتومبیل را بررسی کنید

درپوش در عمل‌کرد بوستر نقش دارد و در صورتی که خراب شود می‌تواند علت سفت شدن پدال ترمز باشد. به همین دلیل در اولین گام به سراغ رابط بوستر و موتور که یک لوله خرطومی است بروید. در صورت جابه‌جا شدن، آن را درست کنید و در غیر این صورت اقدام به تعویض لوله کنید.

سخن آخر

در صورتی که مشکل سفت شدن ترمز مربوط به روغن بود می‌توانید خودتان با توجه به راهنمایی‌های ما آن را برطرف کنید. در غیر این صورت بهتر است که برای یافتن علت نرم شدن پدال ترمز پیش یک تعمیرکار یا فرد متخصص در این زمینه بروید.

 ایلنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید