دستاورد تازه ژرمنها برای درمان اگزما و خشکی پوست
گاه چند دقیقه کوتاه و گاهی تا چند ساعت خارش پوستی را تجربه کردهایم. برای جلوگیری از این خارشها که غالباً در اثر گزش حشرات نیز می باشند راههای مختلفی را امتحان میکنیم. در حقیقت هر کاری را انجام میدهیم تا آن خارش آزار دهنده سراغ مان نیاید. درست است، ما فقط چند دقیقه یا حداکثر چند ساعت از مشکلات زندگی یک فرد مبتلا به اگزما را تجربه کردهایم. در این راستا ، مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام به برگزاری اولین کنگره قارهای درماتولوژی درمرکز همایشهای صداوسیما کرده است. یکی ازمهمترین چشماندازهای این کنگره بررسی زوایای مختلف درماتوسکوپی بود که بهعنوان یک روش تشخیصی جدید و نو درکشورمان امروزه مطرحشده است.
در حاشیه برگزاری این کنگره پروفسور کریستف ابلز، مدیر دارویی کمپانی آگوست ولف که یکی از سخنرانان این کنگره بود ، درباره نحوه آشنایی خود با مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام اظهار داشت: در یک کنفرانس علمی با دکتر فیروز، رییس مرکز پوست و جذام ایران آشنا شدم که برای همکاری مشترک به ایران دعوت شدم. همین مسئله سبب ارتباط ما و مرکز پوست و جذام ایران برای کار تحقیقاتی مشترک شد.
وی درخصوص درصد پراکندگی اگزما و خشکی پوست در دنیا و کشور آلمان گفت: در کودکان و در سن بسیار کم یعنی در سه ماه اول اگزما شایع است و درصدآن درکشورهای غربی بین 10 تا 20 درصد است. اما در رابطه با بزرگسالان آماری بین 5 تا 8 درصد در سرتاسر کره زمین وجود دارد. از تفاوت میزان شیوع این بیماری در اوایل دهه 90 در آلمان شرقی و غربی و بیشتر بودن درصد شیوع آن درآلمان شرقی ، آلودگی بیشتر این قسمت ، عامل اصلی شناخته شد که این مسئله امروزه با صنعتی شدن غالب کشورها و شیوع این بیماری معنای بیشتری پیدا کرده است.
وی ضمن اشاره به اینکه یک کار تحقیقاتی مشترک با ایران در خصوص مقایسه یکی از درمانهای موثر اروپایی به نام “لینولا اف” با سایر درمان های رایج در ایران در راستای اگزما و خشک شدید پوست انجام گرفته است، اظهار داشت: لایه سطحی پوست نقش سطح محافظ را داشته وزمانی که سطح شکسته شود، پوست قابلیت حفظ رطوبت خودرا از دست خواهد داد، بر پایه نتایج این تحقیقات مشترک این محصول درمانی با بازسازی که انجام خواهد داد سبب ایجاد یکلایه سطحی پوششی و حفظ رطوبت میشود. لازم بذکر است که لینولئیک اسید یک اسیدچرب مهم درساختار پوست است و همراه با سایر اسیدهای چرب غیر اشباع سبب یکپارچگی و حفظ خصوصیات دفاعی پوست می شود. خبر خوب اینکه لینولئیک اسید به همراه سایر اسیدهای چرب غیر اشباع دیگر در فرمولاسیون محصولات لینولا می باشد که از خصوصیات آن می توان به خواص ضد التهابی مناسب ( در حد کورتونهای با دوز پایین بدون داشتن عوارض جانبی آنها در صورت مصرف دراز مدت )، خاصیت ترمیمی (تسریع در روند بازسازی پوستهای خشک و آسیب دیده ) و مرطوب کنندگی قوی پوست اشاره نمود.
وی افزود :این محصول درمانی حاوی حدود 60درصد اسیدهای چرب غیراشباع همراه با اسید لینولئیک است که درمانگر اصلی و یا مکمل برای پوست های خشک و مبتلا به اگزمای اتوپیک بوده وبدون محدودیت سنی قابل استفاده برای کودکان نیز می باشد. لینولا توسط متخصصین آلمانی پس ازطی مراحل تحقیقاتی در کمپانی دکتر آگوست ولف تولید شده است که هدف اصلی آن پیشگیری و کنترل عوارض ناشی از خشکی پوست و اگزمای اتوپیک است.
گفتنی است پروفسور ابلز در طول سفر خود به ایران در چندین کنگره و همایش شرکت کرده است. وی در یکی از این همایشها که در شهر شیراز و با حضور پزشکان متخصص ایرانی برگزار شد، به تبادل دستاوردهای جدید کنترل اگزما با متخصصین ایرانی پرداخت. این پرفسور آلمانی در خصوص کنگره چزشکی شیراز گفت: اگزما در سنین بسیار کم به وجود میآید و بخش اعظم درمان این بیماری به عهده متخصصین اطفال میباشد. تا به امروز مقالات زیادی در این زمینه ارائه کردهایم اما آنچه که اهمیت دارد آگاهی متخصصین اطفال از دستاوردهای درمانی جدید است. ما میخواهیم در جامعه پزشکی باور این نکته که خشکی پوست و اگزما سرنوشت افراد است از بین برود و لذا با مراقبت و راهنماییهای درست به بیماران میتوان کمک کرد تا زندگی طبیعی خود را داشته باشند.