رئیس انجمن مددکاری اجتماعی:

در جلب مشارکت مردم در زلزله بم موفق عمل نکردیم

    کد خبر :167478

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین مولفه‌های مدیریت بحران، حتی در مرحله امداد و نجات مشارکت مردم است، با انتقاد از اینکه دستگاه‌های مسئول در بکارگیری مشارکت مردم در زلزله بم موفق عمل نکردند، گفت: نبود توجه به مشارکت مردم حتی در بازسازی‌های پس از جنگ تحمیلی نیز به چشم می‌خورد. این در حالیست که باید تلاش کنیم مردم آسیب دیده وارد چرخه کار شوند و تنها نظاره گر نباشند بلکه به شکل مسئولانه به فعالیت بپردازند.

سید حسن موسوی چلک در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حادثه زلزله غرب کشور شاهد افرادی بودیم که اگرچه خود خانه و خانواده‌شان را از دست داده بودند، با این وجود برای کمک به دیگران می‌شتافتند توضیح داد: در صورتی که مردم در مدیریت بحران و پس از آن مشارکت داشته باشند، مداخلات روانشناختی اثربخش‌تر خواهد بود و مردم نیز با حادثه راحت‌تر کنار می‌آیند.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی یکی از نیازهای افراد در شرایط بحرانی را در کنار خدمات امداد و نجات توجه به حمایت‌های روانی و اجتماعی دانست و افزود: همچنان در کشور ما توجه به حمایت‌های روانی و اجتماعی به شکل فراگیر مورد توجه قرار نگرفته است. هر چند در سال‌های اخیر توجه به این موضوع بیشتر شده اما این امر به عنوان یک ضرورت در زمان بلایا و سوانح، جای خود را باز نکرده است.

وی با بیان اینکه بخشی از این حمایت‌ها به «مدیریت سلامت روان» بر می‌گردد، اظهار کرد: توجه به سلامت روانی نه تنها در مورد مردمی که آسیب دیده‌اند، بلکه شامل حال امدادگران نیز که شاهد این صحنه‌ها و فشارهای روانی هستند، می‌شود. بسیاری از این مردم طی چند ثانیه همه زندگی‌شان را از دست داده‌اند و تحمل این فشار روانی کار دشواری است. به همین دلیل بخشی از آنها دچار «اختلال افسردگی پس از حادثه» می‌شوند. همزمان با این اختلالات نیاز به مداخلات روان پزشکی نیز ضروری است تا افراد بتوانند هر چه سریعتر به زندگی عادی‌شان برگردند.

موسوی چلک در ادامه تصریح کرد: بازتوانی اجتماعی جز با حمایت‌های روانی در کنار سایر خدمات امکان پذیر نیست و حضور مددکاران و روانشناسان در این خصوص تعیین کننده است. به همین دلیل هم هست که در دستورالعمل‌های سازمان مدیریت بحران برای انجمن مددکاران اجتماعی شرح وظایف مشخصی در نظر گرفته شده است.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه در حادثه زلزله کرمانشاه اعضای انجمن مددکاری اجتماعی از استان‌های کرمانشاه، لرستان، کردستان و خوزستان در کنار مشاوران و مددکاران سازمان بهزیستی کشور در این مناطق حضور پیدا کردند، تاکید کرد: غفلت از حمایت‌های روانی و اجتماعی ممکن است آثار و عوارض ماندگاری را در ذهن اشخاص بازمانده بر جای بگذارد. به طوریکه ممکن است زمینه بازگشت آنها به تاخیر افتاده و یا حتی غیرممکن شود. این خدمات نباید کوتاه مدت باشد و حتی تا چندین سال باید ادامه یابد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید