درمان بیماران مغزی و ستون فقرات چندسال طول میکشد؟
متخصص جراحی مغز و ستون فقرات گفت: روند درمان بیماران مغزی و ستون فقرات بین یک تا 10 سال به طول می انجامد.
مهران مرادی متخصص جراحی مغز و ستون فقرات گفت: بزرگترین خطا در بیماران مغزی و ضایعه نخاعی، تعلل در درمان و انتقال به شهرهای دیگر صرفا برای مراجعه به بهترین جراح مغز و اعصاب است.
وی اظهار داشت: گاهی شاهد انتقال بیمارانی با شرایط حاد هستیم که در شهر خود امکان درمان و معالجه داشتهاند ولی تنها به دلیل مراجعه به بهترین جراح مغز و اعصاب و یا مطرح، مسافتهای طولانی را طی میکنند که البته همین انتقال باعث حادتر شدن وضعیت آنها میشود، موضوعی که همراهان بیماران باید به آن توجه داشته باشند.
وی تصریح کرد: عارضههای مغزی و نخاعی به طور مستقیم با عملکرد سیستم حسی و حرکتی اندامها و همچنین با احشای بدن ارتباط مستقیمی دارد به همین دلیل تعلل در مراجعه به پزشک و یا حرکتهای اضافی و حتی لرزشهای سطحی به بدن امکان تشدید عارضه را بالا برده و احتمال فلج شدن، کما و حتی مرگ بیمار را زیاد میکند به همین دلیل به طور جدی تأکید میشود که به جای جستجو در اینترنت برای مراجعه به بهترین جراح مغز و اعصاب و مطرح و وسواس در انتخاب درمانگر، درمان در نزدیکترین بیمارستان مجهز انجام شود.
وی با بیان اینکه روند درمان بیماران مغزی و ستون فقرات بین یک تا ده سال به طول می انجامد، افزود: درمان تنها به جراحی خلاصه نمی شود چراکه پس از به ثبات رسیدن شرایط بیماران مغزی و نخاعی، در مرحله بعد، درمانهای توانبخشی و معاینات دورهای آغاز میشود به همین دلیل نزدیکی بیمار به پزشک معالج خود علاوه بر تسهیل مراجعه میتواند از نظر مالی نیز برای بیمار مناسبتر باشد.
مرادی ادامه داد: گاهی برخی از همراهان بیماران با وجود مخالفت تیم پزشکی اصرار دارند که برای انتقال بیمار خود به شهر دیگر از طریق خطوط هوایی اقدام کنند، ولی باید توجه داشت که بیماران مغزی و نخاعی بعد از جراحی، بین 2 تا 6 هفته اجازه پرواز ندارند، چراکه کمبود اکسیژن برای بیماران مغزی و تحریک ستون فقرات برای بیماران ضایعه نخاعی شرایطی حاد را به وجود میآورد.
وی اضافه کرد: افراد دچار عارضه مغزی و نخاعی، اغلب دچار شوک عصبی میشوند فرآیندی که باعث میشود بخشی و یا کل بدن قادر به حس و یا حرکت نباشد، روندی که ممکن است بین چند ساعت تا چند ماه ادامه داشته باشد، بر همین اساس هفتههای ابتدایی درمان در واقع زمان طلایی معالجه است و نباید آن را با جستجو برای وقت گرفتن و یا انتقال بیمار از بین برد؛ موضوعی که به غیر از وسواس انتخاب بهترین جراح نمی توان برای آن نامی گذاشت و این روزها در بین بیماران و همراهان آنها به شدت شایع شده است.
به گزارش فارس ،این متخصص جراحی مغز و ستون فقرات افزود: جراحیهای موفق و استفاده از تکنیکهای روز دنیا در درمان باعث شده تا درصد موفقیت عملهای مغز و اعصاب در کشور افزایش پیدا کند و آوازه پزشکان ایرانی در خارج از مرزها شنیده شود، به طوری که امروز شاهد حضور صدها بیمار خارجی از کشورهای منطقه در بیمارستان ها و کلینیک های ایران هستیم که این امر گواه توانمندی متخصصان کشورمان است.
مرادی خاطر نشان کرد: درمان عارضه های مغزی و ستون فقرات در ایران طی سالهای اخیر به سمت جراحیها و تکنیکهای کمتر تهاجمی رفته است چراکه استفاده از این روشها برای درمان بیماران، مزیتهای فراوانی نظیر کوتاه شدن دوره نقاهت و کاهش جراحت دارد.