داعش هم نمی‎توانست اینگونه تولید را منفجر کند

    کد خبر :65469

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر تنها ۳۰ درصد ظرفیت صنعت کشور فعال است، گفت: بانکی که ۲۳ درصد سود می‌دهد به طور حتم تسهیلات ارزان به تولید پرداخت نمی‌کند.

به گزارش  تسنیم، عبدالوهاب سهل‌آبادی امروز در نشستی خبری به بیان مشکلات اساسی واحدهای تولیدی کشور پرداخت و اظهار داشت: وزرای فعلی توانایی رفع مشکلات واحدهای تولیدی کشور را ندارند به همین دلیل پیشنهاد می کنیم در دولت دوازدهم وزرایی انتخاب شود که با مشورت بخش خصوصی بتوانند مسیر توسعه تولید کشور را فراهم کنند. امروز روشن شدن وضعیت نرخ ارز و اصلاح نظام بانکی را از جمله خواسته های اصلی تولیدکنندگان از وزرای اقتصادی دولت دوازدهم است.

وی با اعلام اینکه وزیری باید در رأس وزارت صنعت قرار گیرد که تشکل‌ها را فقط به حرف نشناسد بلکه برخی اختیارات خود را به آنها تفویض کند، افزود: نباید تولیدکننده برای رفع مشکلات خود به ستادهای مرکزی در تهران مراجعه کند بلکه باید اختیارات لازم به تشکل های استانی هم داده شود.همچنین در رابطه با وزات کار و رفاه اجتماعی هم باید بگویم هنوز در آن همگرایی میان دولت، کارفرما و کارگر وجود ندارد حتی در اکثر استان‌ها یک جلسه هم به صورت سه جانبه برگزار نشده است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه تنها توقع ما از دولت این است که سنگ جلوی پای ما قرار ندهند، اضافه کرد: اگر داعش می‌خواست با بمب این 20 تا 30 هزار کارخانه را منفجر کند، این انفجار به شدتی که امروز با رکود منفجر شده‌اند،‌ پیش نمی‌آمد.

سهل آبادی با انتقاد از بهره های سنگین بانکی، گفت: آقایان می‌گویند سود بهره بانکی حدود 18 درصد است اما در عمل 23 تا 24 درصد است نکته قابل توجه اینکه اگر تولیدکننده ای نتواند بدهی خود را به بانک پرداخت کند باید بهره مرکب 40 درصدی را بپردازد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها 30 درصد از ظرفیت بخش صنعت کشور فعال است، افزود: در جلسه امروز صنعت‌گران با جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور تأکیدات زیادی بر موضوع برجام شد در حالی که شرایط امروز تولید با برجام ارتباطی نداشته و باید در رابطه با رفع تحریم های داخلی تولید اقدامات لازم انجام شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه وزیر صنعت در جلسه امروز وزارت کشور اعلام کرد که صنعت‌گران برای دیون خود به زندان می‌روند و ممنوع‌الخروج می‌شوند،‌ گفت: ظرفیت تولید طی سال‌های اخیر نه تنها افزایش نداشته بلکه میزان اشتغال در استان های صنعتی کاهش هم پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: در جلسه امروز موضوع حسابرسی شرکت‌های تولیدی مطرح و اعلام شد طبق مصوبه شورای گفتگو، حسابرسی دفاتر کارخانه‌های تولیدی باید فقط مربوط به یک سال گذشته باشد، اما در حال حاضر این مصوبه اجرایی نمی‌شود و هنوز در اکثر استان‌های کشور نیز ابلاغ نشده است. به نحوی که در حال حاضر 20 هزار پرونده در رابطه با حسابرسی دفاتر کارخانه‌ها روی میز سازمان تأمین اجتماعی است که شامل این مصوبه می‌شوند .البته جریمه‌های دریافتی از این محل نیز به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود و به حساب دولت می‌رود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عمده تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی دولت برای کمک به تولید صرف به‌روزرسانی دیون تولیدکنندگان به سیستم بانکی شده است، افزود: سهم صنعت‌گران از درآمد حاصله از هدفمندی یارانه‌ها هنوز پرداخت نشده، اما منتظریم دولت بگوید صنعت‌گران چه تقصیری در اتفاقات کشور مانند رکود،‌هدفمندی یارانه‌ها و تحریم‌ها دارند؟ چرا باید تمام تبعات آن را جامعه صنعتی و معدنی بپردازد؟ در رابطه با مالیات بر ارزش افزوده نیز شرایط وصول دولت با وضع تولید تناقض دارد و تولید را دچار ضرر می‌کند

وی با بیان اینکه در بخش معدن نیز هیچ اقدام چشمگیری صورت نگرفته است، اظهار داشت:‌ دلیل عمده اتفاق بدی که در معدن سنگ آهن گلستان افتاد، نبود ماشین‌آلات مناسب و همچنین روحیه کارگرانی که چند ماه حقوق نگرفته بودند.

وی تصریح کرد: با این اوضاع به زودی خیلی از واحدهای صنعتی به ناچار تعطیل خواهند شد. بانک‌ها حتی برگه های اعتباری که به پیمانکاران به عنوان ضمانت‌نامه جهت طلب پیمانکاران از دولت صادر شده را هم قبول ندارند.

سهل آبادی با اشاره به اینکه بانکی که 23 درصد سود می‌دهد به طور حتم تسهیلات ارزان پرداخت نمی‌کند، گفت:وقتی که نرخ ارز با نرخ تورم هماهنگی ندارد ضرر را تولیدکننده متحمل شده و به سودها عاید قاچاقچیان می شود.

وی تصریح کرد: دولت به جای کلنگ زنی های جدید فکری به حال واحدهای تولیدی فعلی کشور که با مشکلات متعددی روبه رو هستند بکند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید