خواص شگفت انگیز این دانه گیاهی
سیاهدانه که از میوهی گیاه گلداری با نام علمی نیجلا ساتیوا به دست میآید، بومی نواحی جنوب و جنوب غرب آسیا است. این گیاه، که به خانواده آلالگان (Ranunculaceae) تعلق دارد، در بسیاری از غذاهای سنتی هند و خاورمیانه مورد استفاده قرار میگیرد. طعم سیاهدانه، که به طور معمول در آشپزی استفاده میشود، میتواند علاوه بر افزودن طعم خاص، خواص درمانی زیادی نیز به همراه داشته باشد.
تحقیقات علمی نشان داده است که آنتیاکسیدانها نقش مهمی در حفظ سلامت و پیشگیری از بیماریها دارند. برخی مطالعات نشان میدهند که آنتیاکسیدانها میتوانند از بدن در برابر بیماریهای مزمنی مانند سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی و چاقی محافظت کنند. ترکیبات مختلف موجود در سیاهدانه، مانند تیموکینون، کارواکرول، تیآنتول و ۴-ترپینئول، مسئول خواص آنتیاکسیدانی قدرتمند آن هستند.
نتایج یک مطالعه در آزمایشگاه نشان میدهند که اسانس سیاهدانه نیز به عنوان یک آنتیاکسیدان موثر عمل میکند. با این حال، نیاز به تحقیقات بیشتر برای درک کامل اثرات آنتیاکسیدانهای موجود در سیاهدانه بر سلامت انسان وجود دارد.