خواص شگفتانگیز ریحان برای قلب، فشار خون و پیشگیری از سرطان

پزشکان و متخصصان تغذیه تأکید دارند که بسیاری از مردم از مصرف یکی از گیاهان مفید و پرخاصیت یعنی ریحان غفلت میکنند.
این سبزی خوشعطر علاوه بر قیمت ارزان، فواید چشمگیری برای سلامت دارد؛ از جمله کاهش فشار خون، پیشگیری از سرطان و بهبود سلامت عمومی بدن.
به نقل از روزنامه بریتانیایی Metro، ریحان گیاهی سبز شبیه به جعفری و نعناع است که ریشه آن به بیش از پنجهزار سال پیش در هند و آسیای جنوب شرقی بازمیگردد. امروزه این گیاه علاوه بر استفاده گسترده در آشپزی ایتالیایی، به دلیل خواص دارویی نیز شهرت دارد.
«جیلین کالبرتسون»، متخصص تغذیه در کلینیک کلیولند، میگوید: ریحان سرشار از ترکیبات ضدالتهابی، ضدباکتری و آنتیاکسیدانهاست و میتواند در پیشگیری از بیماریهای مزمن همچون سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی و آرتروز نقش مؤثری ایفا کند.
مطالعات نشان میدهد که روغن موجود در ریحان به نام اوژنول با شل کردن رگهای خونی موجب کاهش فشار خون میشود. همچنین تحقیقات حیوانی و انسانی اثر مثبت عصاره ریحان بر کاهش قند خون بیماران دیابتی را تأیید کرده است.
بر اساس پژوهشی که در سال ۲۰۱۶ در مجله Journal of Molecule منتشر شد، روغن ریحان شیرین توانسته رشد سلولهای سرطانی روده بزرگ را مهار کند. علاوه بر این، چندین گونه مختلف ریحان خاصیت ضدسرطانی داشته و تقسیم سلولهای سرطانی را متوقف میکنند.
به گزارش شفقنا، به گفته کالبرتسون، اگرچه تحقیقات انسانی هنوز در مراحل اولیه قرار دارد، شواهد رو به رشد نشان میدهد ریحان میتواند بهعنوان یک ابزار طبیعی و مؤثر در پیشگیری از سرطان و کنترل بیماریهای مزمن مورد استفاده قرار گیرد.