خطر کاهش سهمیه وزنه‌برداری ایران در المپیک ۲۰۲۰ ژاپن/ سهمیه‌ها انفرادی می‌شود نه تیمی

  • ورزشی
  • جمعه ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ ۱۰:۳۰
    کد خبر :260286

۵ کشور که روسیه و هند را شامل می‌شود، به دلیل سوابق‌شان در زمینه استفاده از مواد نیروزا ممکن است سهمیه حضور در رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو را از دست بدهند و ایران هم شرایط خطرناکی دارد.

خبرگزاری رویترز با استناد به یک مستند در خصوص دوپنیگ ورزشکاران المپیکی، مدعی شده ۵ کشور که وزنه‌بردارشان سابقه بدی در این زمینه استفاده از مواد نیروزا داشته‌اند، ممکن است توسط فدراسیون جهانی وزنه‌برداری از حضور در رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو محروم شوند.

فدراسیون جهانی وزنه‌برداری (IWF) در حال حاضر به کشورهای روسیه، قزاقستان، آذربایجان، ارمنستان و بلاروس، هر یک تنها دو سهمیه برای المپیک ۲۰۲۰ داده است چرا که طبق قوانین جدید هرکشوری که در فاصله سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰، دارای ۲۰ یا بیش از ۲۰ مورد تخلف مربوط به دوپینگ باشد، در دوره بعدی المپیک تنها مجاز به داشتن دو نماینده، یکی در بخش مردان و یکی دیگر در بخش زنان خواهد بود.

در همین حال کشورهای دارای ۱۰ تا ۱۰ تخلف دوپینگی در همین بازه زمانی هم به شیوه دیگری جریمه می‌شوند به نحوی که تعداد سهمیه‌های آنها در المپیک توکیو به دو وزنه‌بردار مرد و دو وزنه‌بردار زن محدود می‌شود. حداقل ۹ کشور دیگر شامل بلغارستان، ایران و هند که که در رقابت‌های کشورهای مشترک‌المنافع ۵ مدال طلا برده است، در این دسته قرار می‌گیرند.

طبق اعلام IWF، محرومیت‌‌های دیگری هم ممکن است در آینده لحاظ شود که می‌تواند شامل محرومیت از المپیک باشد یا اینکه به تعداد کشورهای مجازات شده به دلیل افشای موارد بعدی دوپینگ وزنه‌برداران‌شان پیش از آغاز المپیک ۲۰۲۰ یعنی تا ماه آوریل سال ۲۰۲۰، افزود شود.

این اتفاق به نفع کشورهایی خواهد بود که تعداد موارد دوپینگ‌شان در فاصله سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰، به ۱۰ مورد یا کمتر بوده است چرا که هر کدام از آنها خواهند توانست حداکثر تا ۸ سهمیه که باید به طور مساوی میان زنان و مردان‌شان تقسیم شود، کسب کنند.

به گزارش تسنیم ،این سیاست جدید فدراسیون جهانی وزنه‌برداری به تصویب کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) رسیده و مورد استقبال بسیاری از کشورها نیز واقع شده است.

کاهش سهمیه المپیک

زمانی که IOC نمونه‌های دوپینگ ورزشکاران المپیک ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۲ لندن را مورد آزمایش قرار دارد، نتیجه تست ۴۹ وزنه‌بردار مثبت از آب درآمد که ۴۲ نفر آنها جزو کشورهای شوروی سابق بودند.

به همین دلیل سهمیه وزنه‌برداری در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو از ۲۶۰ ورزشکار به ۱۹۶ نفر کاهش پیدا کرد و برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو نیز یکی از رویدادهای مدال آور این رشته حذف خواهد شد.

جایگاه وزنه‌برداری در تقویم المپیک ۲۰۲۰ به توانایی این رشته برای کاهش آمار تخلفات ورزشکارانش در زمینه دوپینگ بستگی خواهد داشت.

فدراسیون جهانی وزنه‌برداری تصمیم گرفته است که تمام تست‌های مثبت دوپینگ ورزشکاران این رشته از سال ۲۰۰۸ را برای اعطای سهمیه به کشورها مورد محاسبه قرار دهد و به این ترتیب کشورهایی که دارای بیشترین تعداد تخلف بوده‌اند، کمترین سهمیه را خواهند گرفت.

آتیلا آدامفی، مدیر اجرایی فدراسیون جهانی وزنه‌برداری در این خصوص می‌گوید: مسلماً همه از این سازوکار جدید راضی نیستند اما همه می‌دانند که وزنه‌برداری در وضعیت سختی قرار گرفته که ما را مجبور می‌کند برای آینده این ورزش تصمیمات سختگیرانه‌ای را اتخاذ کنیم.

کشورهای روسیه، قزاقستان، آذربایجان، بلاروس و ارمنستان مجموعاً از سال ۲۰۰۸ تا کنون بیش از ۱۳۰ مورد دوپینگ داشته‌اند و این در حالیست که طبق ادعای سایت فدراسیون جهانی وزنه‌برداری، چندین مورد دیگر هم هنوز در دست بررسی قرار دارد. تمام این کشور‌ها جزو ۹ کشوری هستند که به دلیل مثبت اعلام شده تست‌های دوپینگ مجدد ورزشکاران‌شان تا ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ محرومیتی یکساله را سپری خواهند کرد. ۴ کشور دیگر عبارتند از اوکراین، مولداوی و ترکیه که در دسته کشورهای دارای ۱۰ تا ۱۹ مورد دوپینگ قرار گرفته‌اند و چین که در حال حاضر تنها ۷ مورد دوپینگ برای وزنه‌بردارن‌شان گزارش شده است.

دیگر کشورهای که از سال ۲۰۰۸ تا کنون ورزشکاران‌شان ۱۰ مورد یا بیشتر تخلف دوپینگی داشته‌اند، شامل ایران – کشوری که بهترین عملکرد را در رقابت‌های قهرمانی جهان سال گذشته داشت – بلغارستان، آلبانی، رومانی، ازبکستان و هند می‌شود. تایلند هم که با ۹ مورد تخلف دوپینگ در آستانه پیوستن به این گروه قرار دارد.

در صورتی که کشوری در جریان رقابت‌های ۱۸ ماهه کسب سهمیه المپیک توکیو دارای سه ورزشکار دوپینگی باشد، از حضور در المپیک محروم می‌شود، مجازاتی که برای کشورهای روسیه و بلغارستان در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو در نظر گرفته شد.

از دیگر تغییراتی که فدراسیون وزنه‌برداری برای این رشته در نظر گرفته، انفرادی شدن سیستم اعطای سهمیه المپیک به جای سیستم تیمی است که این منجر به اعمال تست‌های بیشتر از وزنه‌برداران المپیکی خواهد شد. تمام وزنه‌بردارانی که می‌‌خواهند به توکیو سفر کنند، باید در بازه ۱۸ ماهه رقابت‌های کسب سهمیه ۶ بار رقابت کنند که با این سازوکار دور ماندن وزنه‌برداران از رقابت‌ها برای مدتی طولانی برخلاف گذشته، عملاً غیرممکن می‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید