خالص فروشی زولبیا و بامیه، ازبخشنامه تا اجرا
آنطور که مسئولان تعزیرات میگویند مصوبه خالص فروشی همچنان معتبر است و قنادیها و میوه فروشیها حق احتساب قیمت و وزن جعبه بر روی محصول را ندارند.
زولبیا و بامیه یکی از شیرینی های خوش خوراک ماه رمضان است که طرفداران زیادی هم دارد. در رابطه با زولبیا و بامیه دو نکته تعیین قیمت و خالص فروشی مطرح است. در رابطه با قیمت این شیرینی، روزگذشته، علی بهره مند، رئیس اتحادیه قنادان ، از از تصمیم اتحادیه قنادان برای تعیین نرخ هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک در ماه مبارک رمضان امسال خبر داد و گفت: بر این اساس هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه یک، ۲۰ هزار تومان عرضه میشود که نسبت به سال گذشته ۶ هزار تومان افزایش قیمت داشته است. رئیس اتحادیه قنادان افزود: همچنین هر کیلوگرم زولبیا و بامیه درجه دو هم ۱۸ هزار تومان است.
اگر چه برخی از قنادی ها معضل شکر و گرانی را هم بهانه ای برای افزایش قیمت این کالا می دانند، اما قیمت مصوب این محصول با دو درجه و کیفیت اعلام شده است.
در رابطه با خالص فروشی زولبیا و بامیه هم اگر چه بخشنامه ای در این رابطه وجود دارد اما برخی قنادی ها، وزن کاغذ و یا کارتن جعبه این شیرینی را هم روی وزن آن لحاظ می کنند.
برخی از قنادان هم افزایش قیمت کاغذ و کارتن را علت محسوب شدن وزن جعبه زولبیا و بامیه می دانند. مشتریان هم می گویند وزن جعبه باید صفر شود که این موضوع در بسیاری از قنادی ها جداگانه حساب نمی شود.
در همین زمینه، اسفنانی، مدیر کل تعزیرات استان تهران در گفتگو با مهر در پاسخ به این سوال که بخشنامه تعزیرات در رابطه با خالص فروشی پابرجاست؟ گفت: خالص فروشی اصطلاحی است که در بین مردم رواج دارد اما اصطلاح قانونی آن، تخلفی است که به عنوان کم فروشی شناخته می شود.
وی افزود: در برخی از مکان هاز خصوصاً قنادی ها و در فروش زولبیا و بامیه، شاهدیم که قیمت کارتن و جعبه محصول در وزن و قیمت خود محصول لحاظ می شود. شاید این موضوع در یک مورد چیز خاصی نباشد اما در جمع رقم قابل توجهی است. هر کسی بدون رعایت این موضوع و تعیین قیمت جداگانه وزن جعبه یک محصول اقدام به فروش کند، تخلف کم فروشی محسوب می شود.
به گزارش مهر،اسفنانی با اشاره به بخشنامه ای که سال گذشته ابلاغ شده بود، گفت: این موضوع که وزن خود ظرف یا جعبه را از کالا کم کنند، ابلاغ شده بود که این بخشنامه هنوز معتبر است. در میوه فروشی ها شاهد بودیم میوه را با جعبه کشیده و می فروختند.
وی خطاب به مردم گفت: مردم اگر تخلفات این چنینی را مشاهده کردند می توانند با سامانه ۱۳۵ تماس بگیرند.
اسفنانی در پاسخ به این سوال که شنیده شده برخی اتحادیه های شیرینی و گز اعلام کردند که مصوبه موسوم به خالص فروشی اجرا شدنی نیست، گفت: رئیس اتحادیه نمی تواند چنین تصمیمی بگیرد و نمی تواند اعلام کند کالا را به چه صورت بفروشند چرا که این موضوع بر عهده سازمان حمایت از مصرف کنندگان است.