جگر خام یا آبدار نخورید

جگر یکی از غذاهایی است که متخصصان تغذیه نسبت به آن نظرات مختلفی دارند ، برخی بر این عقیده اند که خوردن جگر برای کسانی که فقر آهن دارند بسیار مفید می باشد و عده ای نیز بر این باورند که جگر می تواند عامل بروز برخی بیماری ها باشد.
جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح آبدار) می تواند بسیاری از میکروب های بیماریزا را به بدن مصرف کننده انتقال دهد.
انگل «لینگواتولا سراتا» یا کرم زبانی شکل یکی از انگلهای مشترک بین انسان و دام است که شکل نابالغ آن انسان و سایر دامهای اهلی نظیر گوسفند و گاو را آلوده میکند.
آلودگی کبد (جگر) دامها به انگل نابالغ از نظر بهداشت عمومی بسیار مهم است. اگرچه جگر دامها مهمترین محل استقرار انگل نیست، اما با توجه به بازار مصرف بالای این محصول اهمیت بسیاری دارد.
انگل نابالغ به رنگ سفید مایل به خاکستری و طولی در حدود ۵ میلیمتر بوده و بیشتر بافت ناحیه حلق انسان را آلوده میکند.