جولیانی: اگر برای ترامپ احضاریه صادر شود، مولر را به دادگاه میکشانیم
مشاور حقوقی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، «رابرت مولر» رئیس تحقیقات ویژه دخالت احتمالی روسیه در انتخابات سال 2016 آمریکا را تهدید کرد که اگر برای ترامپ احضاریه صادر کند، او را به دادگاه خواهد کشاند.
به گزارش ایرنا، جولیانی مشاور ترامپ در مصاحبه با شبکه خبری «ای بی سی نیوز» با تهدید مولر به دعوای حقوقی اظهار داشت: اگر مولر تلاش کند برای ترامپ احضاریه صادر کند ما هم او را به دادگاه می کشیم.
این اظهارات جولیانی اندکی بعد از افشای نامه محرمانه 20 صفحه ای وکلای ترامپ به مولر مطرح شده است. تیم حقوقی رئیس جمهوری آمریکا در این نامه استدلال کرده که رئیس جمهور از نظر قانونی به دلیل جایگاهش به عنوان مقام ارشد اجرای قانون، نمی تواند در تحقیقات روسیه مانع اجرای عدالت شود.
این نامه در تاریخ 29 ژانویه (9 بهمن 96) نوشته شده است و هر چند در آن زمان جولیانی هنوز به تیم حقوقی ترامپ نپیوسته بود، وی در مصاحبه با «ای بی سی نیوز» آن را تایید کرد.
این شبکه خبری افزود: تیم حقوقی ترامپ و سخنگوی مولر از تایید این نامه خودداری کرده اند.
مولر تاکنون درخواست مصاحبه با ترامپ را مطرح کرده و در حالی که رئیس جمهوری آمریکا با آن موافقت کرده است، وکلایش توصیه می کنند که از شرکت در این مصاحبه خودداری کند.
ترامپ 40 دقیقه قبل از افشای این نامه در روزنامه نیویورک تایمز، درباره این که تیم مولر یا وزارت دادگستری مسئول افشای این نامه بودند، ابراز تردید کرد.
ترامپ در توئیتی نوشت: تبانی با روسیه (به جز از سوی دمکرات ها) وجود نداشته است.
وی ادامه تحقیقات درباره دخالت ادعایی روسیه را به ضرر کشور توصیف کرد و اقدام شورای ویژه تحقیقات یا وزارت دادگستری را در افشای نامه وکلایش در رسانه های «جعلی» زیر سوال برد.
جولیانی در تایید سخنان ترامپ، شورای ویژه تحقیقات به ریاست مولر را مسئول افشای این نامه دانست و گفت مولر باید با انتشار بیانیه ای آن را محکوم کند و درباره این مساله از تیمش تحقیقات کند.
ای بی سی نیوز خاطرنشان کرد مدرکی وجود ندارد که نشان دهد اعضای تیم مولر این نامه را در اختیار نیویورک تایمز قرار داده اند.
بر اساس این گزارش دعوای حقوقی با تیم مولر در صورتی بروز خواهد کرد که وکلای ترامپ چنین استدلال کنند که نمی توان رئیس جمهور را وادار کرد تا به سوالات پاسخ دهد و او را به کارشکنی در روند اجرای عدالت متهم کرد.
«بیل کلینتون» رئیس جمهوراسبق آمریکا در سال 1998 به عنوان بخشی از روند استیضاح توسط اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به کارشکنی در روند اجرای عدالت متهم شد. بعلاوه در سال 1974 یکی از بندهای استیضاح برای «ریچارد نیکسون» رئیس جمهوری پیشین آمریکا در خصوص جلوگیری از اجرای عدالت مطرح شد.
ترامپ به دلیل اخراج «جیمز کومی» رئیس پلیس فدرال آمریکا، «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی سابق و واکنش به درخواست «جف سشنز» دادستان برای بازنگری درتحقیقات روسیه با اتهام کارشکنی در اجرای عدالت مواجه است.
ترامپ از سوی دمکرات ها متهم به تبانی با روسیه است هرچند که مسکو بارها چنین اتهامی را رد کرده است.
ترامپ همچنین بارها متهم شده که قصد دارد با اخراج سشنز وزیر دادگستری خود، مولر را از این پرونده حذف کرده و از ادامه این تحقیقات پیشگیری کند.