جهانگیری قصد ترک پاستور را دارد؟
هنوز ساعاتی از هضم خبر استعفای دوتن از وزرای کابینه نگذشته بود که نامزد پوششی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ اذعان کرد که حتی توانایی عزل و نصب منشی خود را نیز ندارد!
به گزارش فارس، ساعات پایانی بیست و هشتمین روز از پاییز ۹۷ دو تن از وزاری کابینه دوازدهم ضمن اعلام استعفا، با موافقت رئیس جمهور، پاستور را ترک کردند. هنوز ساعاتی از هضم این خبر نگذشته بود که نامزد پوششی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ اذعان کرد که حتی توانایی عزل و نصب منشی خود را نیز ندارد!
جهانگیری توانایی انتخاب منشی را ندارد!
همه ماجرا از اینجا کلید میخورد که اسحاق جهانگیری ذخیره طلایی حسن روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری در مراسم روز ملی صادرات گفت:« دست من قلم و کاغذی نیست که کسی را برکنار کند و این در حالی است که من تا این لحظه اجازه برکناری منشی خودم را نداشتهام، پس از من انتظار نداشته باشید که وکیل و وزیر را تغییر دهیم.»
اعتراف جهانگیری مبنی بر حضور فُرمالیته در دولت در حالی بیان شد که روزنامههای «شرق» و «آرمان امروز» در اقدامی هماهنگ، یکشنبه ۲۲ مهرماه کُنج نشینی معاون اول را به حضور واعظی در دولت ربط داده و انزوای او را حاصل اقدامات سرپرست نهاد ریاست جمهوری عنوان کردند. آرمان امروز در مقاله با عنوان «واعظی پا را بیرون گلیم نگذارد» و روزنامه شرق نیز با عنوان تیتر « واعظی فراتر از رئیس دفتر» سعی کردند اقدامات رئیس جمهور را در دولت دوازدهم به تاسی از محمود واعظ معرفی کنند هرچند در این دو مکتوب بسیار سعی شده نامی از جهانگیری برده نشود اما قرابت دو روزنامه فوق با معاون اول رئیس جمهور انکار ناپذیر است.
«شرق» و «آرمان» دو یار جهانگیری در مواجهه با واعظی
مطالعه این دو مرقومه حکایت از این دارد که جهانگیری از جایگاه خود در دولت بیزار است و تمام این مسائل را به نقش پر نفوذ محمود واعظی در کنار روحانی مرتبط میداند. هر چند کارنامه وی نیز در دولت یازدهم پربار نیست و حتی از پس برگزاری جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومت اجرایی بر نیامد و رفته رفته این دو ستاد مهم در حال فراموشی هستند.
برای مداقه در شناخت بهتر رفتار معاون اول رئیس جمهور بازگشت به سخنرانیهای وی حائز اهمیت است. پانزدهم اسفند ۹۶ اسحاق جهانگیری در همایش استانداران، مدیران کل سیاسی و فرمانداران کل کشور گفت: «چند ماهی جلسات ستاد مبارزه با فساد به دلایلی تشکیل نشد، ولی از اوایل سال آینده فعال میشود. ما باید در سال آینده تلاش جدیتری کنیم.» تلاش جدیتر جهانگیری اما با افول وی در دولت رقم خورد. دعوای جناحی او با اعضای حزب اعتدال و توسعهی دولت نیز نتوانست وی را به جایگاه انتخاباتیاش برگرداند.
سودای خام جهانگیری برای ریاست جمهوری
در انتخابات ریاست جمهوری اما وعدههای زیبایی از سوی نامزد پوششی مطرح شد که در جای خود واکاوی آن مهم به نظر میرسد اما تحلیل آن ها نشان دهنده این است که جهانگیری برای نقش خود در کابینه دوازدهم برنامههای زیادی دارد. معاون اول که عدم مدیریت صحیح را در دولت شاهد و خود نیز در آن نقش بسزایی دارد دهم مهرماه سال جاری در سخنرانی خود بیان داشت:«بخاطر برخی کمبودها و مشکلات از ملت عذرخواهی می کنم.»
آیا جهانگیری قصد ترک پاستور را دارد؟
جهانگیری پس از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ خود را در قامت رییس جمهور آتی میدید شاید هیچگاه این خواسته را به صراحت بیان نکرد، اما رفتار وی حکایت از علاقه وی برای رسیدن به کرسی شماره یک در دولت دارد. اما اینروزها با سوء مدیریت دولت او را از ساحل رویاهایش دور کرده است لذا با مشاهده بالا رفتن ضریب تنها گذاشتن روحانی شاید معاون اول نیز در سودای بستن چمدانهای خود و ترک ساختمان محل کارش خواهد بود.