توزیع شیر در مدارس فراموش میشود ؟
توزیع رایگان شیر در مدارس کشور برای اولین بار سال ۱۳۷۹ به طور آزمایشی با پوشش ۴۲۰ هزار دانشآموز اجرا شد و همزمان با اجرای رسمی این طرح در سال ۱۳۸۰، یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشآموز کشور شیر رایگان دریافت کردند، اما حالا دو سالی میشود که این طرح متوقف شده است.
توزیع رایگان شیر در مدارس از مدارس ابتدایی شهر تهران آغاز شد و به تدریج در دیگر شهرها هم توسعه یافت، بهنحوی که در آخرین سال توزیع شیر رایگان در مدارس در سال ۹۵ قرار بود جمعیت تحت پوشش این برنامه در کشور به حدود ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و شامل دانشآموزان کلیه مقاطع تحصیلی مدارس دولتی و غیردولتی برسد که این آمار به گفته مسئولین آموزش و پرورش در استان کرمانشاه حدود ۳۰۰ هزار نفر اعلام شده بود.
کاهش سوءتغذیه و جلوگیری از شیوع بیماری پوکی استخوان بویژه در مناطق کم برخوردار و محروم، افزایش آگاهی دانشآموزان در خصوص اهمیت مصرف شیر و جایگزینهای آن و نهادینه شدن فرهنگ مصرف شیر در بین دانش آموزان و تعمیم آن به خانوادهها از دیگر اهداف توزیع شیر رایگان در مدارس بود.
اما حالا دو سالی میشود که دیگر خبری از توزیع شیر رایگان در مدارس نیست و دیگر صدای زنگ شیر در مدارس شنیده نمیشود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، جهانگیر صفری -معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه- در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر برنامه آموزش و پرورش برای از سرگیری توزیع شیر رایگان در مدارس با بیان اینکه همه ساله اعتباراتی برای توزیع شیر رایگان در مدارس در نظر گرفته میشد، افزود: امسال این اعتبار هنوز تخصیص داده نشده است.
صفری با بیان اینکه امسال در هیچ مدرسهای در کشور توزیع رایگان شیر انجام نشده، از سرگیری توزیع شیر در مدارس را منوط به تخصیص اعتبار دانست.
وی افزود: این دومین سالی است که توزیع شیر رایگان در مدارس انجام نمیشود.
اجرای طرح شیر رایگان در مدارس تأثیر خوبی بر سلامت دانشآموزان دارد و تداوم آن میتواند موجب پرورش نسلی سالم شود.
فرزاد بابایی کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، از شیر به عنوان یک میان وعده خوب برای دانشآموزان یاد کرد و افزود: شیر یک ماده مغذی مفید است که تأثیر بسزایی بر سلامت دانش آموزان دارد.
بابایی با بیان اینکه کلسیم، فسفر، سدیم و پتاسیم از جمله مواد معدنی مهم در شیر است، اضافه کرد: کلسیم یکی از مواد معدنی است که بدن برای انجام کارکردهای متعدد به آن نیاز دارد.
وی ادامه داد: شیر حاوی مقادیر زیادی از ویتامینهای A و B مانند تیامین، ریبوفلاوین و اسید نیکوتین میباشد و ویتامین B12 هم دارد.
وی با بیان اینکه شیر کالری خیلی خوبی دارد، گفت: هر لیتر شیر ۱۲۰ کیلوکالری انرژی به بدن میدهد که این میزان انرژی سطح قند خون را در دانش آموزان بالا خواهد برد که میتواند در رشد و افزایش قدرت یادگیری آنها اثرگذار باشد.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه کودکان و نوجوانان در سنین مدرسه حتماً باید دو میان وعده قابل توجه داشته باشند، افزود: کودکان و نوجوانان به دلیل متابولیسم بالای بدن و فعالیت بدنی بالا نیاز به دریافت انرژی بیشتری در مقایسه با بزرگترها دارند.
وی اضافه کرد: شیر یک گزینه خوب برای دانش آموزان است که در رشد و افزایش قدرت یادگیری آنها اثرگذار است.
به گزارش ایسنا، دانش آموزان در سن رشد و یادگیری بوده، لذا نیاز به دریافت انرژی بیشتری دارند که این موضوع نیازشان به دریافت شیر و دیگر فرآوردههای لبنی را نشان میدهد که با توجه به مصرف پایین شیر در بین دانش آموزان، ضرورت تداوم طرحهایی مثل توزیع شیر رایگان در مدارس را نشان میدهد. اینجاست که باید خطاب به مسئولین آموزش و پرورش بگوییم لطفاً توزیع رایگان شیر در مدارس را از یاد نبرید.