تفاله هویج و 5 کاربرد عالی و باورنکردنی آن در آشپزی
اغلب افراد بعد از نوشیدن آب هویج تفاله ی آن را دور می ریزند اما باید در جریان باشید که تفاله های هویج خواص زیادی دارد. برای دانستن کاربرد تفاله هویج در آشپزی با ما در این مقاله همراه باشید .
تفاله آب هویچ را دور نریزید و از آن برای خوشمزه و خوشبو کردن بعضی از غذاها استفاده کنید.
اولین کاربرد تفاله هویج در آشپزی : وقتی قصد پخت خورش فسنجان دارید، میتوانید به اندازه پودر گردو از این تفالههای نگهداری شده هویج استفاده مجدد کنید. آنها را در روغن تفت دهید و به خورش بیفزایید. با این کار، خورش فسنجان علاوه بر مزه بهتر، رنگ هویج میگیرد انگار که به آن زعفران زدهاید!
دومین کاربرد تفاله هویج: وقتی سوپ تهیه میکنید مقداری از تفالههای هویج را در آن بریزید تا هم زودتر بپزد هم اینکه سوپتان لعاب بیشتری بیندازد.
سومین کاربرد تفاله هویج : هنگام پخت کوکوی سبزی یا سیب زمینی، مقداری از تفالههای هویج را به مایه کوکو اضافه کنید (البته بهتر است در این مورد تفالهها فریز نشده باشند) کوکوی شما خوشطعمتر خواهد شد.
چهارمین کاربرد تفاله هویج : در زمان پخت مرغ، پیاز را رنده کرده، از این تفالههای هویج به آن اضافه کنید تا به مرغ طعم بهتری داده شود و بوی مرغ بشدت کاهش مییابد.
پنجمبن کاربرد تفاله هویج در آشپزی : هنگام پخت برنج، با تفالههای هویج میتوانید تهدیگ هویج درست کنید.کمی از آنها را با ماست و تخم مرغ و زعفران و نمک مخلوط کرده، از برنج آبکششده یکی دوکفگیر به مواد اضافه کنید و ته قابلمه برنجتان که از قبل روغن در آن داغ کردهاید پخش کنید وبرنج را روی آن بریزید. تهدیگی بسیار خوشمزه عایدتان خواهد شد!
تولید تفاله هویج که به صورت صنعتی تولید میشود به صورت عمده در تولید خوراک دام و طیور و در بیشتر مواقع در تولید محصولات مقوی مورد استفاده قرار می گیرد.استفاده از تفاله هویج که در خانه مورد استفاده قرار می گیرد، در بخش آشپزی نیز دیده می شود. این محصول دارای ویژگی ها و خاصیت های منحصر به فردی است که می توانیم در ادامه آن ها را به صورت تیتر وار بیان کنیم:
تفاله هویج حاوی ویتامین ای است. تفاله هویج از لخته شدن خون جلوگیری می کند. تفاله هویج باعث تشکیل پروتئین در استخوان ها می شود. از تفاله هویج برای تهیه ماسک صورت استفاده می شود. استفاده از تفاله هویج برای تنظیم سطح کلسترول بدن مفید است.
جالب است بدانید بیشتر خانم های ایرانی برای پخت خورشت فسنجان به اندازه ای که از پوره گردو استفاده میکنند از تفاله هویج هم استفاده می کنند.در زمینه استفاده از تفاله های هویج خانم های خانه دار این محصول را در روغن تفت می دهند و در مرحله بعد به خورشت اضافه میکنند.
خواص هویج
دلیل تفت دادن تفاله هویج در اینجا این است که طعم بسیار لذیذی به خورشت ببخشد. همچنین با تفاله هویج یک ته دیگ عالی و بسیار خوشمزه درست می شود.
برای این منظور کمی از تفاله هویج را با ماست و تخم مرغ و زعفران و نمک مخلوط کرده و از برنج آبکشی شده دو کفگیر به آن مواد اضافه می کنیم و در مرحله بعد آن ها را در ته قابلمه قرار داده و برنج را روی آن ها می ریزیم با این روش یک ته دیگ خوشمزه و فوق العاده عالی تهیه می شود.
محتوای آب موجود در هویج ، ممکن است که از حدود ۸۶ تا ۹۵ درصد متغیر باشد و در حدود ۱۰ درصد کربوهیدرات دارد و هویج دارای چربی و پروتئین بسیار کمی است.یک عدد هویج متوسط خام( ۶۱ گرمی) حاوی ۲۵ کالری و فقط ۴ گرم کربوهیدرات قابل هضم است
منبع: دلگرم