ترفندهایی ساده برای تشنگی کمتر روزه داران
محدود کردن مصرف نمک در وعدههای افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است. دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش میکند و برای دفع این مقدار مازاد نیاز، مقادیر قابل توجهی آب از بدن دفع میشود؛ بنابراین توصیه میشود به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ غذا استفاده میشود، هیچ مقدار اضافهتری سر سفره به غذا اضافه نشود.
علاوه بر آن مصرف میوه و سبزی کافی میتواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند. بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد بخصوص در وعده سحر مصرف شود.
علاوه بر آن مصرف غذاهای با پروتئین بالا مانند انواع کبابها (جوجه کباب، کباب کوبیده، برگ و مرغ …) در وعده سحر مناسب نبوده و سبب بروز تشنگی در ساعات اولیه روز میشود. همچنین در این ایام باید از حضور غیر ضروری در معرض نور خورشید نیز اجتناب کرد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، استفاده از شربت خاکشیر و یا تخم شربتی یا ترکیب هر دو آن با کمی آبلیمو البته با شیرینی کم یا استفاده از عسل به جای شکر آن هم به مقدار کم در فاصله زمانی بین افطار تا سحر میتواند تاثیر بسزایی در کاهش تشنگی داشته باشد.