تخلفات مالی در سازمان دانش‌آموزی از کجا ریشه گرفت؟

  • اجتماعی
  • پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ ۱۰:۴۴

سال تحصیلی گذشته به بهانه نظارت و برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه متصدیان بوفه‌های مدارس، پول‌هایی از آنها اخذ شد که حالا طبق اعلام رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، مورد سوءاستفاده قرار گرفته است.

همزمان با آغاز سال تحصیلی 94-95 بود که دستورالعملی از سوی معاونت پروشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش برای دریافت هزینه از بوفه مدارس ابلاغ و بر این اساس سازمان دانش‌آموزی مسئولیت نظارت و آموزش بوفه‌های مدارس ر اعهده‌دار شد.

مطابق این دستور‌العمل، متصدیان بوفه‌های مدارس ملزم شدند تا سالانه مبلغی از درآمد خود را در اختیار سازمان دانش‌آموزی قرار دهند که این رقم 100 تا 400 هزار تومان اعلام شده بود.

در همین رابطه حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وقت وزارت آموزش وپرورش مدعی شده بود که برای نظارت بر بحث بهداشت بوفه‌های مدارس و برگزاری دوره‌های آموزشی برای مسئولان بوفه‌ها، این هزینه‌ها دریافت می‌شود چرا که از نظر ما هزینه کردن این اعتبارات از محل بودجه دولتی دچار اشکال است.

 

داوود روستایی قائم مقام وقت سازمان دانش‌آموزی نیز در خصوص دریافت هزینه 100 تا 400 هزار تومانی از بوفه‌های مدارس عنوان کرده بود: طبق بخشنامه ابلاغ شده، مبلغ دریافت هزینه از بوفه‌های مدارس 100 تا 400 هزار تومان است سازمان دانش‌آموزی به تناسب موقعیت جغرافیایی و در قبال ارائه خدماتی هم‌چون برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه متصدیان بوفه‌ها، چاپ و انتشار جزوات و کتب آموزشی، تولید روپوش بهداشتی متصدیان و برگزاری همایش‌های آموزشی و توجیهی، مبلغ اندکی را از بوفه‌ها دریافت می‌کند که صرفاً نیز برای امور فوق‌ هزینه می‌شود و این امر بسیار طبیعی است چرا که تاسیس بوفه درمدرسه یک فعالیت درآمدزاست و هزینه کردن برای آن از محل بودجه‌های دولتی صحیح و قانونی نیست، از این رو از محل درآمد آن می‌توان برای استانداردسازی مدیریتی و ارتقای کیفیت آن هزینه کرد.

ادامه فعالیت بوفه‌های مدارس به گذراندن این دوره آموزشی مشروط شده بود و در حقیقت متصدیان بوفه‌ها چاره‌ای نداشتند جز پرداخت این پول. البته هیچگاه سرنوشت برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه متصدیان بوفه‌های مدارس مشخص نشد و بالطبع سرنوشت پول‌های دریافتی از بوفه‌ها نیزمعلوم نیست.

حالا با گذشت بیش از یک سال از این ماجرا، جبار کوچکی نژاد رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان به تسنیم گفت:سال تحصیلی گذشته، از بوفه‌های مدارس پولی را دریافت کردند همچنین از محل کمک‌های خیران برای دوخت روپوش دانش‌آموزان در مناطق محروم پول‌هایی را کسب کردند که این پول‌ها به خزانه واریز نشد و نزد سازمان دانش‌آموزی قرار داشت از سوی دیگر در برخی مواقع به بهانه فعالیت‌های پرورشی از دولت پول‌هایی را دریافت می‌کردند که نحوه هزینه کرد آنها مشخص نبود.

وی افزود: با دریافت این پول‌ها، تخلفاتی را انجام دادند که یک نمونه آن خرید ماشین‌های لوکس با پلاک شخصی بود و حتی برای بعضی مدیران کل استان‌ها نیز ماشین خریداری کردند همچنین تخلفاتی در مباحث سیاسی و انتخاباتی صورت گرفت درحقیقت هر جا که می‌خواستند ورود سیاسی و اقتصادی داشته باشند از این پول‌ها استفاده می‌کردند بنابراین در برنامه ششم توسعه متنی را تصویب کردیم تا درآمدهای سازمان دانش‌آموزی به خزانه واریز شودو این پول صرفاً باید در بحث فعالیت‌های پرورشی هزینه شود هر چند تلاش‌های بسیاری کردند تا این موضوع در صحن علنی مجلس رای نیاورد اما موفق نشدند.

هر چند حمیدرضا کفاش معاون سابق فرهنگی و هنری وزارت آموزش‌وپرورش منکر این تخلفات شده و می‌گوید: درطول دوران خدمتم به عنوان معاون پرورشی وفرهنگی وزارت آموزش وپرورش و رئیس سازمان دانش آموزی فقط وفقط یک دستگاه اتومبیل پژو پارس تولید داخل کشور خریداری شد و در اختیار امور اداری سازمان دانش آموزی قرار گرفته است. رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان معتقد است که اسناد این تخلفات را در اختیار دارند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید