تخصص‌گرایی مفرط از آفت‌های نظام سلامت است

    کد خبر :387662

رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سردردهای میگرنی از شایع‌ترین انواع سردرد و جزو ۱۰ عامل اولیه معلولیت و از کارافتادگی محسوب می‌شوند، اظهار کرد: با توجه به رشد جمعیت سالمندی و افزایش بی رویه مصرف دارو، مشکلاتی همچون تداخلات دارویی و اختلال عملکرد کبد و کلیه و سایر اجزای بدن در این جمعیت شایع است.
دکتر علیرضا بهرامی در اولین کنفرانس ملی “درمان‌های نوین سردرد” که با حضور دکتر پورعابدی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی و برخی از اساتید مطرح دانشگاهی برگزار شد، با بیان اینکه ۷۰ درصد افراد در طول زندگی خود سردرد را تجربه می‌کنند، استفاده از نقطه نظرات مختلف و متنوع صاحب نظران و هم‌افزایی اطلاعات علمی را بهترین راهکار برای ارایه درمان‌های مفید و کاربری در زمینه سردرد عنوان کرد.

وی با بیان اینکه مقوله سردرد حجم بالایی از شکایات بیماران سالمند را به خود اختصاص می‌دهد، تصریح کرد: ۱۷ درصد سالمندان به صورت متناوب از سردردهای مختلف رنج می‌برند. همچنین ۵۳ درصد بانوان و ۳۷ درصد آقایان در طول یک سال گذشته سردرد را تجربه کرده‌اند.

رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در همین رابطه مساله شیوع سردرد، محور برگزاری این کنفرانس قرار گرفته است، متذکر شد: طی برگزاری این کنفرانس سعی شده با پرداختن به راه‌حل ها و استفاده از نقطه نظرات متخصصان از جنبه‌های مختلف معضل سردرد بررسی شود.

بهرامی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسه‌ای با متخصصان کشور مالزی، عنوان کرد: به گفته این متخصصان، کشور مالزی در این مقوله از مرحله توصیف مساله گذشته و در مرحله ارایه راه‌حل قرار دارد، چراکه مسایل و مشکلات را به دانشگاه‌ها و متخصصان ارجاع داده و راهکارها و راه‌حل‌های ایجاد شده را در سطح بالینی مورد استفاده قرار می‌دهند و بالعکس، ما متاسفانه در بسیاری از زمینه ها هنوز در مرحله توصیف و بیان مشکلات و مسائل هستیم نه راه‌حل محوری.

وی ابراز امیدواری کرد که در داخل کشور نیز بتوان با برگزاری این نوع از کنفرانس‌ها و همایش‌ها و همچنین استفاده از دیدگاه‌های جمعی و نقطه نظرات اساتید مختلف از مرحله توصیف مساله گذشته و راه‌حل‌های جامع و مفیدی در این رابطه ارایه کرد.

بهرامی با بیان اینکه افراط وتفریط در هر مساله‌ای دو لبه قیچی بوده که حقیقت را نادیده می‌گیرد، عنوان کرد: باید بپذیریم که رویکردهای متنوع در حل مسایل و مشکلات به خصوص در نظام سلامت بسیار مفید و کارگشا خواهد بود. چراکه اساتید از منظرهای مختلف راه‌حل‌هایی را ارایه می‌کنند که با هم‌افزایی اطلاعات می‌توان به راهکارهای اساسی در حوزه‌های مختلف دست پیدا کرد.

وی حرکت به سمت دانش را مستلزم گفت‌و گو دانست و گفت: جهاد دانشگاهی در این زمینه و در جهت بکارگیری نقطه نظرات متنوع برای حل مساله تجارب موفقی داشته که طی آن می‌توان به رویکرد موفق پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی اشاره کرد.

رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تخصص‌گرایی افراطی را یکی از آفت‌های نظام فعلی سلامت کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه فکر می کنیم با تقویت تخصص‌گرایی افراطی می‌توان مشکلات و مسایل را مرتفع کرد، در حالیکه می‌توان از منظرهای متفاوت و از نقطه نظرات اساتید مختلف در این رابطه بهره برد چراکه هرکدام می‌توانند بخشی از زوایای حقیقت را دنبال کرده و به سرانجام برسانند.

بهرامی در خاتمه با بیان اینکه در برگزاری این کنفرانس از رویکرد اقتصاد مقاومتی استفاده شده است، گفت: سخنرانی‌های این کنفرانس به صورت آنلاین در بیش از ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور از جمله مشهد، شیراز، اهواز، کرمان، رفسنجان، مراغه و اردبیل پخش می‌شود و از این طریق دانشجویان و اساتید علاقمند می‌توانند بدون پرداخت هزینه‌های رایج برای شرکت در کنفرانس‌های علمی و هزینه ایاب و ذهاب، از این مطالب و نتایج آن بهره‌مند شوند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید