تاثیر سرکه سیب بر کاهش وزن

    کد خبر :906943

سرکه سیب ممکن است سیری را تقویت کند که می‌تواند کالری دریافتی را کاهش دهد. در یک مطالعه کوچک، کسانی که با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات سرکه سیب مصرف کردند، یک ساعت پس از صرف غذا، ۵۵ درصد پاسخ قند خون کمتری داشتند. همچنین در نهایت ۲۰۰ تا ۲۷۵ کالری کمتر برای بقیه روز مصرف کردند.

سرکه سیب علاوه بر اثرات سرکوب کننده اشتها برای لاغری سرعت خروج غذا از معده را نیز کاهش می‌دهد. در یک مطالعه کوچک دیگر، مصرف سرکه سیب همراه با یک وعده غذایی نشاسته‌ای به طور قابل توجهی تخلیه معده را کاهش داد.
این کار منجر به افزایش احساس سیری و کاهش سطح قند خون و انسولین شد. اگرچه ممکن است برای همه افراد مفید نباشد.

گاستروپارزی یا تاخیر در تخلیه معده یکی از عوارض شایع دیابت نوع ۱ است. از آنجایی که سرکه سیب مدت زمان ماندن غذا در معده شما را افزایش می‌دهد، مصرف آن می‌تواند منجر به بدتر شدن گاستروپارزی گردد.

نتایج یک مطالعه انسانی نشان می‌دهد که سرکه سیب برای لاغری و کاهش چربی بدن اثرات چشمگیری دارد. در این مطالعه، ۱۴۴ بزرگسال چاق ژاپنی در ۳ گروه دسته بندی شدند یک گروه هر روز ۱۵ میلی لیتر سرکه، یک گروه ۳۰ میلی لیتر سرکه و گروه سوم یک نوشیدنی دارونما مصرف کردند.

به آن‌ها گفته شد که مصرف الکل خود را محدود کنند، اما رژیم غذایی و فعالیت معمول خود را در طول مطالعه ادامه دهند. کسانی که ۱۵ یا ۳۰ میلی لیتر سرکه در روز مصرف می‌کردند به ترتیب ۱.۲ و ۱.۷ کیلوگرم کاهش وزن و ۰.۷ و ۰.۹ کاهش درصد چربی بدن را مشاهده کردند.

در حالی که گروه دارونما ۰.۴ کیلوگرم اضافه کردند و دور کمر آن‌ها کمی افزایش یافت. بر اساس این مطالعه، افزودن ۱۵ یا ۳۰ میلی لیتر سرکه سیب برای لاغری می‌تواند موثر باشد. همچنین می‌تواند درصد چربی بدن را کاهش دهد و باعث از بین رفتن چربی شکم و کاهش تری گلیسیرید خون شود.

این مطالعه یکی از معدود مطالعات انسانی است که اثرات سرکه بر کاهش وزن را بررسی کرده است. اگرچه مطالعه نسبتا وسیع بود و نتایج آن دلگرم کننده است، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

مطالعات نشان داده اند که وقتی سرکه با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات مصرف می‌شود، سطح قند خون و انسولین را بعد از خوردن غذا به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

یک مطالعه در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین یا دیابت نوع ۲ نشان داد که افزودن سرکه در یک وعده غذایی پر کربوهیدرات حساسیت به انسولین را تا ۳۴ درصد بهبود می‌بخشد. در یک مطالعه دیگر بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، کاهش قند خون ناشتا در افرادی که سرکه سیب را همراه با یک میان وعده عصرانه با پروتئین بالا مصرف کردند، به میزان دو برابر سایر بیماران گزارش شد.
علائم PCOS را بهبود می‌بخشد

در یک مطالعه کوچک روی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که به مدت ۹۰ تا ۱۱۰ روز سرکه مصرف کردند، ۵۷ درصد تخمک گذاری افزایش یافت، احتمالا این موضوع به دلیل بهبود حساسیت به انسولین اتفاق افتاده است. مطالعات روی موش‌های دیابتی و نرمال نشان داد که سرکه سیب کلسترول (خوب) HDL را افزایش می‌دهد. همچنین کلسترول (بد) LDL و تری گلیسیرید را کاهش می‌دهد.

سرکه با باکتری‌هایی که می‌توانند باعث مسمومیت غذایی شوند، از جمله E. coli مبارزه می‌کند. در یک مطالعه، سرکه تعداد برخی انواع باکتری‌ها را تا ۹۰ درصد و برخی ویروس‌ها را تا ۹۵ درصد کاهش داد.؟

چند راه برای گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی وجود دارد. یک روش آسان استفاده از آن با روغن زیتون به عنوان سس سالاد است. به خصوص با سبزیجات برگ دار، خیار و گوجه فرنگی خوشمزه می‌شود. همچنین می‌توان از آن برای ترشی سبزیجات استفاده کرد یا آن را با آب مخلوط کرده و بنوشید.

مقدار سرکه سیب مورد استفاده برای کاهش وزن، ۱۵-۳۰ میلی لیتر در روز است که با آب مخلوط می‌شود. بهتر است آن را در ۲ تا ۳ دوز در طول روز استفاده کنید و بهتر است قبل از غذا بنوشید.

مصرف بیش از حد از سرکه سیب به دلیل اثرات مضر بالقوه در دوزهای بالاتر، مانند تداخلات دارویی یا فرسایش مینای دندان، توصیه نمی‌شود. همچنین بهتر است با ۵ میلی لیتر شروع کنید تا متوجه شوید چه میزان از آن را می‌توانید تحمل کنید.

بیش از ۱۵ میلی لیتر در یک زمان مصرف نکنید، زیرا مصرف بیش از حد در یک وعده ممکن است باعث تهوع شود. حتما آن را با آب مخلوط کنید، زیرا سرکه رقیق نشده ممکن است داخل دهان و مری را بسوزاند.

در نهایت، به نظر می‌رسد مصرف مقدار متوسطی از سرکه سیب باعث کاهش وزن می‌شود. سایر انواع سرکه نیز ممکن است فواید مشابهی داشته باشند، اگرچه آن‌هایی که محتوای اسید استیک کمتری دارند ممکن است اثرات ضعیف تری داشته باشند.

برنا/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید