تأثیر «اینوتک» در حوزه سلامت/ فرصت تبدیل ایده به محصول
مدیر کل دفتر توسعه و فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری سومین رویداد ملی اینوتک سلامت، گفت: این رویداد فرصت خوبی برای نمایش تبدیل ایده ها به محصول است.
دکتر حسین وطنپور در ارتباط با جایگاه رویداد اینوتک سلامت اظهار داشت: این رویداد نقش بسزایی در جهت دهی تحقیقات به سوی تحقیقات کاربردی داشته و محرک خوبی برای ارائه ایده توسط نخبگان برای حل مشکلات و حضور در عرصه های اقتصادی داخلی و خارجی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد زیادی ایدهبازار در کشور برگزار میشود، افزود: اولین اقدام در مسیر توسعه فناوری تبلور ایده هاست که با تلاش متخصصان و شناسایی مشکلات با ارزش اقتصادی قابل حل می شود.
مدیر کل دفتر توسعه و فناوری سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: در این رابطه با سازمان های بین المللی نیز همکاری مشترک وجود داشته است که ماحصل آن در سال ۹۶ دستیابی به ایده درمان اوتیسم توسط یکی از دانشجویان علوم پزشکی در حوزه سلامت ارائه شد.
وطنپور با اشاره به اینکه ایدهها پس از انتخاب باید تبدیل به محصول شود، گفت: مراکز رشد در دانشگاه استقرار یافته ، اتاق تمیز و آزمایشگاه نیز در اختیار ایدهپردازان قرار می گیرد تا ایدههایشان را به محصول تبدیل کنند البته در این مرحله محصول ممکن است استاندارد لازم را نداشته باشد لذا، اینوتک فرصتی است تا محصول در حضور سرمایهگذاران و مصرف کنندگان مطرح و اظهارنظرهای لازم اخذ گردد.
وی تأکید کرد: فناوران و محققین ما باید بررسی نمایند که آیا محصولی که ایده بوده و میخواهد به فرآورده تبدیل شود آیا در بازار مشتری خواهد داشت یا خیر، گفت: لازم است برای طرح های فناوری، طرح توجیه اقتصادی تهیه شود تا پروژه دچار ورشکستگی نشود.
مدیر کل دفتر توسعه و فناوری سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه پیشنهاد شما برای اینکه شرکتها و دانشگاهها از ایدهها حمایت کنند، گفت: با تبادل اطلاعات بین همدیگر لازم است هر دو طرف در جهت رفع مشکلات و ایجاد ارزش افزوده اقدام نمایند.
وطنپور گفت: در حال حاضر در حوزه برگزاری ایده بازارهای اینوتک، جشنوارهها و فن بازارها پیشگام هستیم و در حوزه سلامت سعی میکنیم با همه فناوران و صاحبنظران در وزارت علوم و وزارت بهداشت همکاری داشته باشیم و از آنها استفاده کنیم تا بتوانیم در حوزه فناوری های سلامت با دانش روز حرکت کنیم.
وی بیان داشت: موضوعاتی همچون هوش مصنوعی، ژنتراپی و مهندسی بافت از جمله مسائلی بوده که تلاش کردهایم با همکاری دانشگاهها، وزارت علوم و وزارت بهداشت اقداماتی انجام دهیم.
مدیر کل دفتر توسعه و فناوری سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه برگزاری رویداد اینوتک چه دستاوردهایی به همراه دارد، خاطرنشان کرد: این فرصت خوبی برای اعضای هیأت علمی، شرکتهای دانشبنیان مستقر در مراکز رشد و استارتآپها است تا محصول خود را در مرحله اولیه در معرض قضاوت و داوری سرمایهگذاران، متخصصان و اعضای جامعه قرار دهند.
وطنپور با اشاره به اینکه رویداد اینوتک سومین دوره برگزاری آن است، گفت: این کنگره در حوزه سلامت بسیار مؤثر بوده و توانسته است در موارد متعددی تولیدات عرضه شده در اینوتک راتا مرحله تجاری سازی به پیش ببرد.
وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این رویدادها تغییر فضا و فرهنگسازی در دانشگاهها بوده که فضای آن را از پژوهش محض خارج کرده و آن را به محصول تبدیل کنیم، محصولی که در نهایت ارزبری را در کشور کاهش و از، خروج نخبگان از کشور جلوگیری کند و موجبات افزایش غرور ملی در جوانان کشور گردد.
به گزارش مهر، مدیر کل دفتر توسعه و فناوری سلامت وزارت بهداشت در پایان، گفت: در حال حاضر دبیرخانهای برای اینوتک تشکیل و هر دانشگاه که محل برگزاری اینوتک باشد در درازمدت عضو ثابت این دبیرخانه خواهد شد و فرصت خوبی برای استمرار این اتفاق مهم در حوزه فناوری است.
سومین رویداد ملی اینوتک سلامت ۱۳ تا ۱۵ تیر ۹۷ با حضور اساتید، صاحبنظران برجسته و جمعی از دانشجویان و محققان برگزار میشود.