رئیس همایش نقشه برداری مغز ایران؛

بیماران بیش از حد ام آر ای و سی تی اسکن می شوند

    کد خبر :608371

رئیس پژوهشکده فناوری های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: نقشه برداری از مغز جنبه درمانی ندارد و یک تکنولوژی برای شناخت بیماری‌ها است.

مجتبی زارعی، در آستانه برگزاری ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران، افزود: نقشه برداری از مغز مجموعه‌ای از تکنولوژی های جدید است که کمک می‌کند مسائل مغز را برای شناخت بیماری هایی مانند افسردگی، اسکیزوفرنی، پارکینسون و صرع بهتر درک کنیم که در آینده در درمان بیماری‌ها موثر است.

وی گفت: نقشه برداری از مغز در هیچ جای دنیا جنبه درمانی ندارد، این علم رادیولوژی نیست و نباید با ام آری ای و…، اشتباه شود، مشاهده می شود که برخی پزشکان با ادعاهای عجیب و بدون آگاهی کافی، برای انجام نقشه برداری مغز از بیماران هزینه می گیرند که درست نیست.

رئیس ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران ادامه داد: در حال حاضر تمام خدمات پزشکی برعهده دانشگاه های علوم پزشکی است در حالی که باید دانشگاه ها به آموزش و پژوهش بپردازند.

به گفته زارعی، این همایش بر انجام تحقیقات مشترک با کشورهای مختلف در حوزه نقشه برداری مغز و اختصاص بودجه برای انجام این تحقیقات بسیار کمک می کند و در حاشیه همایش کارگاههای تخصی نیز برپا است.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی تاکید کرد: استفاده بیش از حد از روش‌های تصویربرداری مانند ام آر آی و سی تی اسکن به دلیل سیستم بیمار گونه بهداشت در کشور است و این موضوع ریشه در آموزش و تربیت رزیدنت‌ها همچنین نوع اداره بیمارستان‌های کشور دارد به همین دلیل گاهی دیده می‌شود که پزشک کارهای تشخیصی را بدون ضرورت و بیش از نیاز به بیمار خود تجویز می‌کند.

زارعی ادامه داد: وضعیت اعصاب در کشورها یک مسئله نسبی است و من در زمینه وضعیت اعصاب در ایران هیچ نظری ندارم، زیرا آمار خاصی در این خصوص وجود ندارد و در ایران هیچ محققی در این زمینه کار علمی نکرده است، اما به طور کلی در دنیا ۲۵ درصد از بار بیماری‌ها مربوط به موضوع اعصاب است.

برگزاری سمپوزیوم نقش زنان در علوم اعصاب

وی تاکید کرد: امروزه زنان فعالیت زیادی در بخش‌های مختلف کشور دارند به همین دلیل سمپوزیومی برای اولین بار در حاشیه ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز، تحت عنوان نقش زنان در علوم اعصاب برگزار می‌شود.

زارعی افزود: در این سمپوزیوم زنان متخصص در علوم اعصاب که در خارج از کشور فعالیت می‌کنند یا در خارج تحصیل کرده و در حال حاضر در ایران فعالیت می‌کنند در حاشیه همایش نقشه برداری مغز در حوزه نقش زنان در علوم اعصاب سخنرانی می‌کنند.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی، گفت: امروزه زنان باید از اعتماد به نفس بالایی برخوردار باشند تا بدون در نظر گرفتن جنسیت مدیر ارشد خود بتوانند کارها را به بهترین نحو انجام دهند.
وی ادامه داد: امروزه تحقیقات گسترده‌ای در زمینه بیماری‌های مختلفی مانند آلزایمر، پارکینسون، ام اس انجام شده است. نقشه برداری مغز به نوعی یک تکنولوژی محسوب می‌شود و برای تمام گروه‌های هدف مانند بیماران افسرده یا افرادی دچار اختلالات روانی هستند موثر هستند.

زارعی افزود: نقشه برداری مغز برای تمام گروه‌های پزشکی از جمله رادیولوژیست‌ها جهت تشخیص بیماری‌های مختلف موثر است و این کار از طریق فعل و انفعالات و امواج مغز انجام می‌شود . بررسی‌ها نشان می‌دهد نقشه برداری مغز مانند بسیاری از روش‌های تصویر برداری و تشخیصی، ضرری برای این عضو حیاتی ندارد.

زارعی با اشاره به برگزاری ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز، تصریح کرد: این همایش دارای ۳۵ سخنرانی و ۳۵ پوستر بوده و ارتباطات جدید بین المللی را هموارتر می کند.

ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ۱۷ تا ۱۹ مهر ۹۸ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود و اساتید برجسته ای از کشورهای آمریکا، آلمان، دانمارک، انگلیس و سوئیس در این همایش حضور دارند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید