بودجه ۹۸ از نگاه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس

  • سیاسی
  • دوشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۷ ۱۲:۰۱
    کد خبر :468054

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با اینکه دولت تلاش کرد ۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه ها را کاهش دهد، اما به نظر می رسد طراحی بودجه ۹۸ شبیه ۹۷ است.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تصویب کلیات بودجه ۹۸ در کمیسیون تلفیق تصریح کرد: لایحه بودجه تطابقی با شرایط تحریم های سال آینده که پیش بینی می شود در حوزه اقتصادی باشد، نداشته و با اینکه دولت تلاش کرد ۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه ها را کاهش دهد، اما به نظر می رسد طراحی بودجه شبیه ۹۷ است با این تفاوت که موضوعاتی مانند اینکه باید هزینه ها تغییر یابد اما ماهیتا تغییرات ساختاری در بودجه ۹۸ دیده نمی شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: عدد ۱۴۰ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه ۹۸ دیده شده و دولت فروش یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت به قیمت هر بشکه ۵۴ دلار را در نظر گرفته که براساس آن میانگین نرخ تسعیر ارز حدود ۵۷۰۰ تومان است.

وی اظهار کرد: اگرچه سهم نفت در بودجه عمومی کشور به لحاظ مقداری کاهش یافته اما از نظر ریالی افزایش یافته و این از نکات مهم لایحه بودجه و یکی از موضوعات اساسی است.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه بحث یارانه ها یکی از اشکالات اساسی بودجه ۹۸ بود و در کمیسیون تلفیق مطرح شد، گفت: عدم تعیین تکلیف یارانه های پنهان و آشکار در بودجه یکی از ایرادات بود زیرا برآورد می شود نزدیک به ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و آشکار در اقتصاد است که نزدیک به سه برابر بودجه عمومی کشور در سال ۹۷ است و این عدد شرایط خاصی فراهم می کند اما دولت هیچ اصلاح ساختاری در این حوزه برای سال ۹۸ در نظر نگرفته در حالی که از دغدغه های جدی است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: مشخص نبودن نحوه تامین کالاهای اساسی مسئله دیگری است که دولت ۱۴ میلیارد دلار با نرخ ۴۲۰۰ تومان در این زمینه در نظر گرفته اما مشخص نیست این عدد با چه مکانیسمی برای کالاهایی که باید قیمت پایین داشته باشد و امسال ۷۰ درصد افزایش یافته، به دست مردم می رسد و این از چالش های اساسی است.

وی تصریح کرد: برآورد این است نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه کالاهای اساسی در اقتصاد ایران است که به دلیل عدم نظارت دولت به دست مردم نمی رسد یا عدد کمی می رسد و بخش عمده صرف واسطه گری، دلالی و قاچاق کالای اساسی به خارج از کشور شده و تبعات منفی گذاشته است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: افزایش حقوق کارکنان و عدم تناسب با تورم از موضوعات دیگری است که درباره بودجه مطرح شده و یکی از اشکالات بوده است.

وی افزود: با تصویب کلیات بودجه، کمیسیون تلفیق وارد جزئیات خواهد شد و طی دو هفته آینده گزارش کمیسیون نهایی خواهد شد.

پورابراهیمی در پایان درباره وضعیت سوخت در بودجه ۹۸ بیان کرد: دولت هیچ پیشنهادی برای تغییر قیمت بنزین نداده و هیچ گونه جهت گیری برای جلوگیری از مصرف بی رویه، قاچاق سوخت و رعایت الگوی مصرف ارائه نکرده و وضعیت کنونی را رها کرده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید