بهرهگیری ازمطالعات اجتماعی درطرحهای عمرانی/نمیتوان جمعیت مهاجرت کرده به تهران را خارج کرد
استاندار تهران با تاکید بر لزوم بهرهگیری از مطالعات اجتماعی برای اجرای پروژههای عمرانی گفت: متأسفانه ما هنوز در طرحها به پیوستهای اجتماعی که باید ضمیمه طرحهای عمرانی و صنعتی باشد؛ توجه نکردهایم.
محمدحسین مقیمی در جلسه مشترک ستاد فرهنگی و اجتماعی مدیریت و ساماندهی آسیبهای اجتماعی و کارگروه تخصصی اجتماعی فرهنگی استان تهران که امروز چهارشنبه در محل استانداری تهران برگزار شد، گفت: مطالعات اجتماعی و مطالعاتی که با انسانها سر و کار دارند نمیتواند همه ابعاد شرایط موجود و عوامل ایجاد این شرایط را در کشور نشان دهد اما این به آن معنا نیست که همه کارهایی که در کشور انجام شده نباید اجرا میشد، بلکه به این معناست که باید در کنار کارهای انجام شده اقدامات دیگری انجام میشد.
وی افزود: کشورهای پیشرفته طبق امکانات، برنامه ریزی کردهاند و با دستیابی به 80 درصد آن برنامه موفق شدهاند. آلمان در جنگ جهانی زیرساختهای خود را از دست داد و جمعیت زیادی از این کشور کشته شدند. افراد تاثیرگذاری از این کشور گرفتار تبعید شدند اما از فردای جنگ افرادی که باقیمانده بودند تصمیم گرفتند کشور خود را نجات دهند و طبق برنامه ریزیهای انجام شده کشور خود را ساختند.
مقیمی ادامه داد: اکثر شهرهای کشور آلمان صنعتی هستند و مردم در کنار صنایع خود زندگی میکنند اما مشکلات صنایع ما را ندارند و به موازات توسعه به محیط زیست و مسائل اجتماعی خود رسیدگی میکنند.
استاندار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه در کشور ما هنوز طرحها و پیوستهای اجتماعی یا در نظر گرفته نمیشود و یا اصلا وجود ندارد، افزود: توسعه را با سرعت پیش رفتیم و از مسائل اجتماعی و زیست محیطی غافل شدیم. باید مطالعاتی که انجام شده به کار بگیریم و وضعیت موجود را شناسایی کنیم و در مرحله بعد نسبت به رفع مشکلات اقدام کنیم. نمیتوانیم جمعیت مهاجرت کرده به تهران را خارج کنیم اما میتوانیم در تهران و سایر شهرها با شناسایی مشکلات نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.
به گزارش ایسنا، مقیمی تاکید کرد: تفکر، تصمیم سازی، تصمیم گیری و اجرای تصمیمات مهمترین اقدام در رفع مشکلات موجود است. بر همین اساس در استان تهران آمادگی داریم که یافتههای تحقیقاتی و پژوهشی را در دوره زمانی به کار بگیریم و اقداماتی که در راستای مسائل اجتماعی و زیست محیطی انجام نشده، انجام دهیم.