بهای نفت و طلا در بازارهای جهانی
در حالی که امیدها به ادامه محدودیت های تولید کشورهای عضو گروه اوپک پلاس تا حدودی نگرانی های ناشی از افزایش مجدد شیوع کرونا و تضعیف تقاضای انرژی و همچنین افزایش تولید لیبی را برطرف کرده است، قیمت نفت روز دوشنبه شاهد افزایش بود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز برای تحویل در ماه ژانویه با 42 سنت معادل 0.98 درصد رشد به 43 دلار و 20 سنت رسید، در حالی که قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا برای تحویل در ماه دسامبر با 52 سنت معادل 1.30 درصد رشد به 40 دلار و 65 سنت رسید.
به دنبال افزایش امیدها نسبت به ساخت واکسن کرونا و اینکه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه در سال آینده نیز تولید نفت خود را محدود خواهند کرد، قیمت هر دو شاخص نفتی طی هفته گذشته بیش از 8 درصد رشد داشت.
این گروه که به اوپک پلاس معروف است ماه هاست تولید روزانه نفت خود را حدود 7.7 میلیون بشکه کاهش داده و قصد داشت از ماه ژانویه تولید خود را 2 میلیون بشکه در روز اضافه کند. روز سه شنبه قرار است نشست کمیته وزارتی اوپک پلاس برگزار شود و پیشنهاداتی در مورد تغییر میزان تولید جهت ارائه به نشست تمامی وزرا در روز 30 نوامبر آماده گردد.
اما ترمیم سریع تولید نفت لیبی، به عنوان یکی از اعضای اوپک و رسیدن آن به بالای 1.2 میلیون بشکه در روز نشان دهنده چالش پیش روی اوپک پلاس برای محدود نگه داشتن سطح تولید است. این در حالی است که برقراری محدودیت های قرنطینه ای در اروپا و آمریکا سبب کاهش رفت و آمد و مصرف سوخت شده است. تحلیلگران موسسه ای ان زد در یادداشتی نوشتند: «ترافیک بزرگراه های برخی کشورهای اروپایی نظیر فرانسه در هفته های اخیر تقریبا 50 درصد کاهش یافته است.»
به دنبال تضعیف ارزش دلار و در حالی که بالا رفتن تعداد مبتلایان به کرونا نگرانی ها از تاثیرات اقتصادی همه گیری را افزایش داده و احتمال ارائه بسته های محرک مالی را بالا برده است، قیمت طلا روز دوشنبه به بالاترین رقم یک هفته گذشته رسید.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا امروز با 0.33 درصد رشد به 1895 دلار و 41 سنت رسید. اوایل امروز قیمت طلا تا 1898 دلار و 81 سنت بالا رفت که بیشترین رقم ثبت شده از روز 9 نوامبر تاکنون بود. قیمت فلز زرد در معاملات آتی امروز برای تحویل در ماه دسامبر هم با 0.42 درصد رشد به 1894 دلار و 20 سنت رسید.
شاخص ارزش دلار در برابر سبد ارزهای معتبر جهان امروز 0.2 درصد کاهش داشت و موجب ارزانتر شدن طلا برای خریدارانی شد که از ارزهای غیردلاری استفاد همی کنند.
تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا روز یکشنبه از 11 میلیون نفر فراتر رفت. همزمان مشاوران ارشد جو بایدن نامزد پیروز انتاخبات آمریکا خواستار اقدام فوری برای مقابله با بحران شده اند.
استفن اینز تحلیلگر بازار طلا موسسه آکسی تریدر گفت: «همچنان مشکلات ساختاری در اقتصادهای جهان وجود دارد و اشتغال بزرگترین مشکل کشورهای جهان است.»
وی افزود: «بانک های مرکزی همچنان به تزریق نقدینگی به بازارها ادامه خواهند داد تا شکاف ایجاد شده تا زمان توزیع واکسن کرونا را پر کنند.»
پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان گفته، کشورش باید خود را برای یک دوره دیگر 4 تا 5 ماهه اقدامات شدید جهت مقابله با شیوع کرونا آماده کند.
جرومی پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا هفته گذشته بار دیگر موضع خود مبنی بر ضرورت اقدامات بیشتر از سوی بانک مرکزی و کنگره جهت تحریک اقتصادی را تکرار کرد. قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون به دلیل اقدامات محرک اقتصادی بی سابقه بانک های مرکزی جهان 25 درصد افزایش یافته است.