بزرگ‌ترین تناقض ترامپ در خصوص سوریه / چالش بزرگ برای پاسخی نظامی

    کد خبر :259300

در حالی ‌که تقریباً همگان منتظر اقدام دونالد ترامپ و آمریکا در خصوص ادعاهای غربی راجع به حملات شیمیایی اسد به محله دوما هستند، تحلیلگران آمریکایی، از چالش‌های بزرگ ترامپ در این باره سخن به میان آورده‌اند؛ چالش بزرگی که می‌تواند گزینه‌های مختلفی با تبعات متفاوت، هم برای آمریکا و هم برای منطقه داشته باشد.

در حالی‌ که تحولات در سوریه در پی ادعای نهادها و رسانه‌های غربی مبنی بر حمله شیمیایی به منطقه دوما در غوطه شرقی، به‌ سرعت در حال رقم خوردن است، تحلیلگر شبکه خبری سی بی اس بیان کرده که هرچند ایالات‌متحده گزینه‌های زیادی برای پاسخ به این حمله ادعایی دارد، اقدام به هر یک از این گزینه‌ها چالشی بسیار سخت برای این کشور است.

بر همین اساس، تحلیلگر این شبکه خبری «مایک لیونز» بیان کرده که مهم‌ترین چالش آمریکا این است که رئیس‌جمهور این کشور باید به‌قدری مراقب و محتاط باشد که اقدامی نکند تا منافع ایالات‌متحده را به خطر اندازد.

به گزارش تابناک؛ وی بیان کرد: فکر می‌کنم همین‌طور که زمان می‌گذرد فرصت برای ایالات‌متحده در راستای پاسخ و اقدامی که بتواند بر روی زمین تغییر و تحول معناداری به نفع ایالات‌متحده ایجاد کند در حال سپری و فوت شدن است.

وی با تأکید بر ادعای رسانه‌ها و نهادهای غربی در خصوص حمله شیمیایی به دوما، اشاره‌ای مشخص به بازی قدرت میان روسیه و آمریکا در صحنه سوریه کرده و با بیان این‌که روسیه طی دو سال گذشته، پیروزی‌های مهمی در سوریه به دست آورده است، بیان می‌کند: ایالات‌متحده آمریکا به دنبال چیزی شبیه بحران موشکی کوباست که طی آن موفق شود به دنیا نشان دهد، روسیه در این حمله شیمیایی دخیل است؛ اما روسیه هرگونه دخالت در این ماجرا را رد می‌کند و همان‌طور که زمان می‌گذرد، فرصت برای اثبات دخالت روسیه در این مسأله در حال از دست رفتن است.

در همین حال، «مارک گرچ» محقق بنیاد حمایت از دموکراسی ـ که یکی از نهادهای تندرو در ایالات‌متحده است ـ بیان کرده، دونالد ترامپ فاقد یک دکترین ویژه در خصوص مسئله سوریه است. به عقیده وی داشتن دکترین نیازمند یک ثبات رفتاری و عملیاتی است که هنوز بعد از یک سال ترامپ چیزی از آن نشان نداده است.

وی عقیده دارد، حتی حمله موشکی گسترده‌ای نظیر آنچه سال گذشته در واکنش به ادعاهای خان شیخون صورت گرفت نیز نمی‌تواند تغییر جدی در سیاست‌های آمریکا در قبال سوریه ایجاد کند و این مسأله منجر به «گستاخی» ایران و روسیه شده است. وی بزرگ‌ترین تناقض ترامپ در این خصوص را تضاد میان رویکرد تند و خصومت‌آمیز او نسبت به ایران و بشار اسد از یک‌سو و تمایلش برای خروج هرچه زودتر آمریکا از سوریه و واگذاری آن به محور ایران ـ روسیه ـ اسد می‌داند.

به عقیده «مایکل گراهام» این تضاد و تناقض فقط مخصوص به ترامپ نیست، بلکه در سراسر حزب جمهوری‌خواه دیده می‌شود. برخی سناتورهای ضد مداخله نظامی همچون رند پاول به مخالفت‌های خود برای حضور نظامیان آمریکا در سوریه حتی در جریان ادعاهای سال گذشته پیرامون خان شیخون ادامه می‌دهند؛ اما برخی دیگر از اعضای حزب جمهوری‌خواه به ‌ویژه آن دسته که از گرایش‌های ضد ایران بهره می‌برند، به ‌شدت نگران تقویت مواضع ایران و روسیه در خاورمیانه در پی خروج آمریکا از سوریه هستند.

موضوع مهم‌تر که «توماس جاسلین» تحلیلگر سیاست خارجی به ‌خوبی به آن اشاره ‌کرده، این‌که اگر پاسخی از سوی ایالات‌متحده به مسأله حملات شیمیایی ادعایی در سوریه نباشد، هیچ پاسخ دیگری در کار نخواهد بود.

به‌ عبارت ‌دیگر، این تحلیلگر به مسئولیت سنگین آمریکا و ترامپ در خصوص این مسأله اشاره می‌کند و این‌که هدایت و رهبری اقدام در سوریه در چنین مواردی به شکل متعارف بر عهده ایالات‌متحده است و در نتیجه این امر چالش‌های دونالد ترامپ برای انتخاب گزینه‌های متفاوت و پیش رو را افزایش داده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید