بزرگترین آنتن جهان توسط چینی ها ساخته شد

رسانههای چینی گزارش دادهاند که این کشور بزرگترین آنتن سیاره را در آسیای مرکزی ساخته تا بتواند ارتباط از راه دور با واحدهای آبی و زیردریاییهایی ارتش خود برقرار نماید. همچنین گفته میشود که از این آنتن قرار است برای مقاصد غیر نظامی نیز استفاده شود.
«بازتاب»؛ مهتاب جهاندار_چینیها مختصات دقیق محل قرارگیری این آنتن را اعلام نکردهاند، اما گمانهزنیها از ساخت آن در کوهستان دابا حکایت دارند. گفته میشود که این آنتن ابعادی به بزرگی ۱۰۰ در ۱۰۰ کیلومتر داشته که در صورت صحت این ادعا، باید از فضا به صورت یک شبکه بزرگ از کابلهای به هم تنیده و به شکل یک صلیب قابل مشاهده باشد. البته چینیها احتمالاً برای مخفی نگه داشتن آن تمهیداتی اندیشیدهاند.
برای فرستادن سیگنالها، از دو فرستنده قدرتمند که با توان الکتریکی ۱ مگاواتی شارژ شده استفاده میشود و برای دریافت سیگنالها نیز تجهیزاتی در عمق ۲۰۰ متری زمین تعبیه شده که میتوانند اطلاعات را از فواصل ۱۳۰۰ کیلومتری که در اینجا شبه جزیره کره، ژاپن، تایوان و دریای چین جنوبی را شامل میشود، دریافت نمایند.
محققان و مهندسان فعال در پروژه ساخت این آنتن میگویند آن را برای برقرار کردن ارتباط با تجهیزات نیروی دریایی ارتش چین در فواصلی تا ۳۰۰۰ کیلومتر طراحی کردهاند که به معنی دسترسی آنها به گوآم، بزرگترین پایگاه نظامی ایالات متحده در غرب اقیانوس آرام، خواهد بود.
این آنتن غول پیکر قادر است امواجی به فرکانسهای بسیار پایین ۰.۱ تا ۳۰۰ هرتزی ایجاد کرده و آنها را از طریق دریا یا زیر زمین برای واحدهای مورد نظر ارسال نماید. چینیها ادعا میکنند که تجهیزات نظامی مانند زیردریاییها و درونهای هوشمند آبی قادر خواهند بود با حفظ رادارگریزی و مخفی بودن خود، دستورات، اهداف و … را از این طریق دریافت نمایند.
چینیها در یک همکاری مشترک با کشور روسیه، از این آنتن برای ارسال متنی کدنویسی شده به فاصله ۷۰۰۰ کیلومتری نیز استفاده کردهاند.
تلاش برای ساخت این آنتنها به دهه ۶۰ میلادی باز میگردد و نیروی دریایی آمریکا نیز برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ موفق شد یک آنتن ۷۰ در ۷۰ کیلومتری بسازد که امواج را با فرکانس ۷۶ هرتزی ارسال میکرد. این آنتن در سال ۲۰۰۵ از کار افتاد تا از فناوریهای تازهتری همچون دستکاری اتمسفر با لیزرها برای تولید امواج رادیویی فرکانس پایین استفاده شود.