با این نوع شکلات دیرتر پیر می شوید

    کد خبر :1179035
چرا باید شکلات تلخ بخوریم؟

بررسی بیش از ۱۶۰۰ نفر نشان می‌دهد ترکیب تلخ‌مزه‌ی شکلات تلخ ممکن است بر شاخص‌های مولکولی پیری اثر محافظتی داشته باشد.

دانشمندان کشف کرده‌اند که تئوبرومین (ترکیبی طبیعی که تلخیِ خاص شکلات تلخ را ایجاد می‌کند) ممکن است به جوان‌تر ماندن بدن از نظر زیستی کمک کند.

در این پژوهش که بیش از ۱۶۰۰ نفر را شامل می‌شد، محققان با بررسی شاخص‌های مولکولیِ پیری، از جمله نشانگرهای متیلاسیون DNA و طول تلومرها، دریافتند افرادی که سطح بالاتری از تئوبرومین در خون دارند، از نظر زیستی جوان‌تر از سن واقعی خود هستند.

پژوهش جدید درباره شکلات تلخ و پیری زیستی

این مطالعه که (۱۰ دسامبر) در مجله Aging منتشر شد، به بررسی رابطه میان سطح تئوبرومین در خون و شاخص‌های مولکولی پیری پرداخت.

سن زیستی نشان می‌دهد بدن یک فرد تا چه اندازه نسبت به سن تقویمی او سالم و کارآمد است. این سن با استفاده از الگوهای متیلاسیون DNA به‌دست می‌آید؛ تغییراتی شیمیایی که به مرور زمان روی ژن‌ها اثر می‌گذارند.

در دو گروه پژوهشی بزرگ در اروپا (شامل ۵۰۹ نفر از مطالعه TwinsUK و ۱٬۱۶۰ نفر از مطالعه KORA) افرادی که سطح بیشتری از این ترکیب در گردش خون داشتند، سن زیستی کمتر و نشانه‌های پیری کندتر را نشان دادند.

به گفته پروفسور جوردانا بل از کالج کینگز لندن:«مطالعه ما نشان می‌دهد ترکیبی مهم در شکلات تلخ ممکن است به جوان‌تر ماندن کمک کند. البته این به معنای توصیه به مصرف بیشتر شکلات نیست، اما می‌تواند سرنخ‌هایی برای درک نقش غذاهای روزمره در سلامت و طول عمر ارائه دهد.»

تئوبرومین؛ ترکیبی متمایز در میان مواد موجود در کاکائو و قهوه

محققان مواد دیگری از کاکائو و قهوه را نیز بررسی کردند تا ببینند آیا آن‌ها نیز اثر مشابهی دارند. نتایج نشان داد تئوبرومین بیشترین ارتباط را با تفاوت‌های مشاهده‌شده در شاخص‌های پیری داشت.

آن‌ها برای اندازه‌گیری سن زیستی از دو نوع ارزیابی استفاده کردند:

متیلاسیون DNA که سرعت پیری را نشان می‌دهد

طول تلومرها که کوتاه شدن آن‌ها معمولاً نشانه افزایش سن و مشکلات مرتبط با پیری است

چگونه ترکیبات گیاهی بر پیری اثر می‌گذارند؟

بسیاری از ترکیبات گیاهی در رژیم غذایی ما می‌توانند بر فعالیت یا خاموشی ژن‌ها اثر بگذارند. برخی از این ترکیبات (از جمله آلکالوئیدها) با سیستم‌های تنظیم‌کننده سلول تعامل دارند و ممکن است بر سلامت و پیری اثر طولانی‌مدت داشته باشند.

تئوبرومین یکی از همین آلکالوئیدهاست؛ ترکیبی که هرچند برای سگ‌ها سمی است، اما در انسان‌ها با مزایایی مانند کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط بوده و کمتر از سایر مواد غذایی مشابه مورد مطالعه قرار گرفته است.

سؤالات مهم برای پژوهش‌های آینده

به گفته دکتر رامی سعد، پژوهشگر اصلی:«این یافته بسیار هیجان‌انگیز است. گام بعدی این است که بفهمیم چه چیزی پشت این ارتباط قرار دارد و چگونه می‌توان تعامل میان متابولیت‌های غذایی و اپی‌ژنوم را بهتر بررسی کرد.»

محققان همچنین در حال بررسی این موضوع هستند که آیا تئوبرومین به‌تنهایی چنین اثری دارد یا با سایر ترکیبات موجود در شکلات تلخ (مانند پلی‌فنول‌ها) تعامل می‌کند.

چرا مصرف بیشتر شکلات همیشه مفید نیست؟

دکتر ریکاردو کاستیرا از کالج کینگز لندن تأکید می‌کند:«این مطالعه مکانیسم مولکولی دیگری را نشان می‌دهد که از طریق آن، ترکیبات طبیعی کاکائو ممکن است به سلامت کمک کنند. اما برای نتیجه‌گیری قاطع درباره مصرف شکلات، پژوهش بیشتری لازم است.»

پژوهشگران هشدار می‌دهند که افزایش مصرف شکلات تلخ لزوماً راهی برای کند کردن روند پیری نیست؛ چراکه شکلات علاوه بر تئوبرومین، حاوی قند، چربی و مواد افزودنی نیز هست.

سلامت نیوز/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید