بانوی اول پینگ‌پنگ به دنبال سهمیه المپیک ۲۰۲۰

  • آرشیو
  • سه شنبه ۷ آبان ۱۳۹۸ ۱۰:۰۹
    کد خبر :634500

کاپیتان تیم ملی پینگ‌پنگ بانوان گفت: سخت تمرین می‌کنم و آنچه به من انگیزه می‌دهد حضور در سومین المپیک در وهله اول و پیروز شدن و صعود به مراحل بالاتر در توکیو ۲۰۲۰ است. پس توکلم به خداست.

سهمیه پینگ‌پنگ قاره‌ها برای المپیک توکیو کم شده است. آسیا برای المپیک ریو ۱۱ سهمیه داشت ولی برای توکیو به ۶ سهمیه کاهش پیدا کرده است در نتیجه همه کشور‌ها روی کسانی سرمایه‌گذاری می‌کنند که شانس بیشتری برای کسب سهمیه دارند. ۱۸ فروردین مسابقات انتخابی انفرادی المپیک ۲۰۲۰ توکیو برگزار می‌شود و ندا شهسواری و مهشید اشتری کاندیدا‌های حضور در این رقابت انتخابی هستند، اما آنچه عیان است فدراسیون و کادر فنی روی شهسواری، کاپیتان تیم ملی بانوان که سابقه حضور در دو دوره قبلی المپیک را هم دارد بیشتر سرمایه‌گذاری می‌کنند. شهسواری خودش معتقد است: «سخت تمرین می‌کنم و آنچه به من انگیزه می‌دهد حضور در سومین المپیک در وهله اول و پیروز شدن و صعود به مراحل بالاتر در توکیو ۲۰۲۰ است. پس توکلم به خداست.»

*متولد چه سالی هستید و در چه رشته‌ای تحصیل کردید؟

اخبار ورزشی- متولد ۳۰ شهریور ۱۳۶۵ در کرمانشاه هستم. فارغ‌التحصیل لیسانس رشته تربیت بدنی و در یک خانواده کاملاً ورزشی زندگی می‌کنم.

*در خانواده شما کسی پینگ‌پنگ‌باز هست؟

اول باید بگوم در یک خانواده پرجمعیت کرمانشاهی به دنیا آمدم، یک خواهر بزرگتر از خودم و دو خواهر و یک برادر کوچکتر دارم و همگی در ورزش پینگ‌پنگ شناخته شده و فعال هستند. همسر برادرم هم از بازیکنان پینگ‌پنگ است.

*از چند سالگی پینگ‌پنگ را استارت زدید؟

از ۷ سالگی شروع شد. از پنجم ابتدایی با حضور در کلاس‌های این رشته در کانون پرورشی فکری جدی‌تر دنبال کردم و همان سال در مسابقات کشوری مقام سوم انفرادی را به دست آوردم.

*یادم می‌آید زمانی می‌گفتید به همراه خواهر و دامادتان خیلی تمرین می‌کنید؛ اکنون هم وضعیت به همین منوال است؟

بله همچنان خانوادگی تمرین می‌کنیم. من تمریناتی مرتب و منظم با خواهر، برادر و همسر خواهرم دارم و حریفان تمرینی دائمی من هستند.

*چه زمانی وارد تیم ملی شدید؟

از سال ۱۳۸۰ وقتی ۱۵ ساله بودم که عضو تیم ملی پینگ‌پنگ شدم.

* اولین بانویی بودید که در این رشته پینگ‌پنگی شدید؟

بله، با قهرمانی در مسابقات آسیای میانه به میزبانی ازبکستان سهمیه بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن را کسب کردم. بعد از آن هم در ریو. الان هم منتظر تجربه سومین آن هستم.

*آیا رشته شما هم پرهزینه است؟

خیلی. رشته پر هزینه‌ای است و به لحاظ سخت‌افزاری هر ماه ۵۰۰ هزار تومان هزینه راکت، توپ و چسب می‌شود و به علت وارداتی بودن از ژاپن تهیه آن سخت است.

*پس با این شرایط راکت‌هایت را خیلی دوست داری؟

یادم می‌آید بچه بودم یک راکت اسفنجی داشتم. پایم را توی یک کفش کرده بودم که از آن راکت‌ها می‌خواهم. بعضی وقت‌ها با آن می‌خوابیدم.

*اگر پینگ‌پنگ‌باز نمی‌شدید، دنبال چه رشته‌ای می‌رفتید؟

علاقه داشتم تنیس خاکی کار کنم. والیبال را هم دوست دارم، اما هیچ علاقه‌ای به فوتبال ندارم.

*خوش خوراک هستید؟

بله، خیلی خوش‌خوراکم و هر غذایی را می‌خورم. حتی اگر بدانم کشوری که قصد اعزام به آن را دارم غذاهایش افتضاح باشد یک چیز‌هایی با خودم می‌برم که گرسنه نمانم.

*به تکنیک و روش بازیکنان کدام کشور علاقه‌مند هستید؟

بازیکنان چینی. روش زندگی و بازی کردن بازیکنان چینی را خیلی دوست دارم، بازیکنان آلمان نیز بسیار با اخلاق هستند و توانستند سال‌های سال در اوج باشند.

*از آرزوی ورزشی تان بگویید؟

دوست دارم در المپیک بعدی علاوه بر انتخاب شدن به مراحل بالاتر راه پیدا کنم و رنکینگ جهانی‌ام زیر ۵۰ شود. من ۲ المپیک را تجربه کرده‌ام که به خودی خود موفقیت بزرگی بود، اما در هیچ یک به دلایل مختلف از جمله موضوع مربی و حریف تمرینی مناسب، بردی کسب نکردم. آنچه به من انگیزه می‌دهد حضور در سومین المپیک در وهله اول و پیروز شدن و صعود به مراحل بالاتر در توکیو ۲۰۲۰ است.

*برای رسیدن به این آرزو چه برنامه‌ریزی کردید؟

برنامه‌ریزی‌های خاص خودم را برای المپیک ۲۰۲۰ دارم. باید از آسیب‌دیدگی دور بمانم و از هر مانعی بر سر راهم است دوری کنم. البته رسیدن به المپیک نسبت به گذشته سخت شده است آن هم به دو دلیل. یکی رنکینگی شدن کسب سهمیه المپیک از سوی ITTF و دیگری سرمایه‌گذاری کشور‌های آسیای میانه روی این رشته و پرورش بازیکنانی که رقبای سرسختی برای من هستند.

*ماه‌های گذشته سیر صعود و نزولی را در رنکینگ جهانی تجربه کردید؟!

لازمه بالا رفتن رنکینگ یک ورزشکار حضور در مسابقات مختلف است و از آنجایی که اکثر پیکار‌ها را باید با هزینه شخصی برویم، مسائل مالی مانع از آن می‌شود تا در همه مسابقات شرکت کنم. مدتی هم نتوانستم به مسابقات رنکینگ‌دار بروم و بنابراین طبیعی است که رنکینگم ۴۶ پله سقوط کرد. ولی خدا را شکر با حضور در تور‌های اروپایی و قهرمانی آسیا دوباره برگشتم.

*در مسابقات دوبل با مهشید اشتری همکاری خوبی دارید!

بله. در ضمن دوستان خوبی هم هستیم و صمیمیت زیادی بین ماست. بدون صمیمیت موفقیت امکان‌پذیر نیست. ما باید در رقابت‌های تیمی رفیق هم باشیم تا به تیمی یکدست تبدیل شویم.

*حرف آخر که برای علاقه‌مندان‌تان دارید؟

جمله پایانی من کوتاه است؛ باید دنبال آرزوهای‌مان باشیم، عمر خیلی زود می‌گذرد.

*ندا شهسواری از آن دست ورزشکارانی است که خیلی سخت پیدا می‌شود، دلیلش چیست؟

من هرگز سعی نکرده‌ام که خودم را پنهان کنم. همیشه با آغوش باز پذیرای خبرنگاران بودم و خودم را مدیون آن‌ها می‌دانم چرا که در هنگام گرفتن سهمیه‌ها رسانه‌ها برای من سنگ‌تمام گذاشتند و شیرینی کسب سهمیه را برای من بیشتر کردند. ولی باید بگویم سخت تمرین می‌کنم و بیشتر در اردو هستیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید