بازداشت ۸۴ نفر به دلیل انتشار تصاویر پیکرتراشی در صفحات مجازی

    کد خبر :1032258
بازداشت تصاویر پیکرتراشی صفحات مجازی

جانشین رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا اعلام کرده که ۱۲۵ صفحه اینستاگرامی با بیش از ۱۱ میلیون نفر دنبال‌کننده که در زمینه پیکرتراشی و جراحی زیبایی فعالیت داشتند و اقدام به انتشار تصاویر خصوصی شهروندان می‌کردند، شناسایی و بیش از ۸۴ نفر از این افراد پس از تشریفات قضائی در چندین عملیات همزمان بازداشت شده‌اند.

حسین امیرلی گفته: «رصد و پایش فضای مجازی و شناسایی صفحات غیراخلاقی، مستهجن و مجرمانه بنا بر وظیفه ذاتی در دستور کار پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا قرار دارد؛ در همین راستا و پیرو شکایت تعداد زیادی از شهروندان در خصوص انتشار تصاویر خصوصی آنها در فضای مجازی اقدامات عملیاتی ویژه در دستور کار قرار گرفت.»

این مقام فراجا افزوده که «صفحات مزبور تصاویر خصوصی افراد را بدون رضایت آنها و گاهاً با تهدید و اجبار منتشر می‌کردند؛ در این راستا افسران سایبری پلیس فتا اقدامات خود را به صورت گسترده در سراسر کشور توسعه داده و با بررسی همه جوانب پرونده و بهره‌گیری از روش‌های علمی و فنی موفق شدند، اکثر گردانندگان این صفحات را مورد شناسایی قرار دهند و بیش از ۸۴ نفر از این افراد را پس از تشریفات قضائی در چندین عملیات همزمان دستگیر کنند.»

دستگیری فعالان در بخش جراحی زیبایی و پیکرتراشی در حالی رخ داده که با نگاهی به این صفحات در فضای مجازی خواهید دید که تنها تصویر بخشی که مورد عمل قرار گرفته و بدون افشای هویت افراد است و صرفا جنبه تبلیغی دارد. با این حال به نظر می‌رسد رواج عمل‌های زیبایی در ایران سبب برخورد پلیس با گردانندگان صفحات مجازی در این حوزه شده است.

دستگیری این افراد به دلیل فعالیت در فضای مجازی در حالی رخ می‌دهد که این هفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اقدامی بحث برانگیز، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکلف کردند نسبت به راه‌اندازی سامانه‌ای موسوم به «رصد، پایش و سنجش مستمر شاخص‌های فرهنگ عمومی، سبک زندگی مردم، مرجعیت رسانه‌ای و وضعیت ارتباطات کشور» اقدام کند.

در جریان تصویب این لایحه برخی نمایندگان مجلس هشدار دادند که این سامانه از «سرک‌کشیدن در حریم شخصی افراد» هم فراتر رفته و با آن می‌توان «همهٔ شئون زندگی خصوصی مردم را رصد کرد».

نقض حریم خصوصی افراد، طی یک سال گذشته هر روز ابعاد گسترده‌تری گرفت هاست. بسیاری از سینماگران، اساتید دانشگاه و دانشجویان، فعالین سیاسی و مدنی ایران، به دلیل فعالیت‌هایشان در فضای مجازی با برخورد قضایی مواجه شده‌اند و روند نقض حریم خصوصی توسط حکومت هر روز بیش از پیش در جامعه اعمال می‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید