ایجاد زنجیره «از مزرعه تا سفره» توسط تعاونی ها راهکار رفع مشکلات نظام تولید و توزیع بخش کشاورزی

    کد خبر :411087

وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایجاد زنجیره تولید «از مزرعه تا سفره» توسط تعاونی ها اولویت راهبردی وزارت جهاد کشاورزی و راهکار رفع مشکلات نظام تولید و توزیع بخش کشاورزی است.

به گزارش انتخاب،محمود حجتی امروز سه شنبه در نشست صبحانه کاری با اعضای اتاق تعاون ایران با اشاره به گذر از کشاورزی معیشتی به کشاورزی تولید انبوه، بازاریابی و بازاررسانی محصولات کشاورزی اهمیت بیشتری پیدا کرده است،اظهار داشت: ایجاد زنجیره تولید «از مزرعه تا سفره» توسط تعاونی ها اولویت راهبردی وزارت جهاد کشاورزی و راهکار رفع مشکلات نظام تولید و توزیع بخش کشاورزی است.

وی بر ضرورت توانمندسازی تشکل ها و تعاونی های تولید تاکید کرد و افزود:تعاونی ها باید در زمینه ایجاد و تقویت زنجیره های تولید از مرحله تامین نهاده ها تا توزیع و بازاررسانی محصولات کشاورزی نقش آفرینی کنند.

حجتی،فاصله قیمت تولید تا مصرف محصولات کشاورزی را از رنج های تاریخی بخش کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد که این مشکل از طریق تعاونی ها قابل رفع است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که ۳۰ درصد از میوه و سبزیجات و اقلام پروتئینی مورد نیاز مردم از طریق شبکه میادین میوه و تره بار توزیع می شود،تصریح کرد: برای کاهش فاصله قیمت تولید تا مصرف محصولات کشاورزی، تعاونی ها باید در تامین و عرضه کالاهای کشاورزی مورد نیاز مردم در میادین میوه و تره بار نقش موثر داشته باشند.

وی با بیان این که در کشورهای پیشرفته نیز تعاونی ها مسئولیت ایجاد زنجیره تولید تا توزیع محصولات کشاورزی را برعهده دارند به تجربیات موفق داخلی در این زمینه از جمله تعاونی مرغداران رفسنجان اشاره کرد و افزود:وزارت جهاد کشاورزی از ایجاد و تقویت زنجیره های تولید توسط تعاونی ها در همه زیربخش های کشاورزی حمایت می کند و همواره در نشست هایی که با کارآفرینان و فعالان بخش کشاورزی در اقصی نقاط کشور داشته ام توصیه ام کرده ام که نسبت به ایجاد و تقویت زنجیره ها از مرحله تامین نهاده ها تا بازاررسانی محصولات اقدام کنند تا ضمن کاهش هزینه های تولید از ارزش افزوده فعالیت اقتصادی خود بهره مند شوند.

کشت فراسرزمینی تعاونی ها در ۳۰۰ هزار هکتار اراضی

حجتی با اشاره به این که به منظور تامین برخی محصولات کشاورزی آب بر نظیر ذرت دانه ای که به خاطر نیاز بالای کشور به این محصول و همچنین محدودیت منابع آب امکان کشت آن در داخل وجود ندارد،کشت فراسرزمینی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد،گفت:در حال حاضر برخی تعاونی ها از جمله در استان های خراسان جنوبی و اصفهان، محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور را به صورت کشت فراسرزمینی در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشورهایی که قابلیت کشت این محصولات را دارند، تولید و همچنین زمینه اشتغال نیروهای کارآزموده نیز فراهم می کنند.

اولویت رعایت منافع ملی در اعمال سیاست ممنوعیت صادرات و پیمان سپاری

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که سیاست اعمال ممنوعیت صادرات برخی محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی و سیب زمینی با هدف تامین نیازهای اساسی کشور به این کالاها در شرایط تشدید تحریم ها اتخاذ شده است،خاطرنشان ساخت:در شرایط عادی ما نیز مخالف اعمال این ممنوعیت ها هستیم اما در وضعیت تشدید تحریم ها، این تصمیم با در نظر گرفتن منافع ملی اتخاذ شده است.

وی با اشاره به این که صادرات گوجه فرنگی گلخانه ای آزاد است،گفت:با توجه به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین خوراک دام و طیور در داخل و همچنین کاهش هزینه های تولید گوشت و مرغ،صادرات خوراک دام نیز ممنوع شده است.

حجتی، پیمان سپاری ارزی را تصمیم دولت برای بازگشت سرمایه و ارز به کشور عنوان کرد و افزود:در شرایط کنونی همه اتفاق نظر دارند که سود حاصل از صادرات کالاهای تولیدی باید به کشور بازگردد البته در زمینه شیوه های اجرایی امکان بررسی و بازنگری وجود دارد.

افزایش تولید شیر خام در سال جاری

وی،اختلاف نظر دامداران و صنایع لبنی بر سر قیمت شیر را با برگزاری جلسات کارشناسی و توجه به اشتراک منافع همه ذی نفعان قابل رفع دانست و تصریح کرد:بر اساس ارزیابی های دقیق صورت گرفته، تولید شیر در سال جاری ۷ تا ۸ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته است.

ذخایر کالاهای اساسی مطلوب است

وزیر جهاد کشاورزی،ذخایر کالاهای اساسی در انبارها را مطلوب ارزیابی کرد و افزد:همه تدابیر و راهکارهای لازم برای تامین مایحتاج مردم در شرایط تشدید تحریم ها اتخاذ شده و علیرغم جنگ روانی بدخواهان و تصمیم آنان برای ایجاد سیاه بازار،هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی مردم نداریم و نخواهیم داشت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید