ایتالیا درجایگاه سومین کشور پیرجهان قرار می گیرد

به نقل از داده های آماری موسسه ایستات، اکنون بیش از سایر کشورها و با سرعت بیشتری پیر می شود و سن نیمی از جمعیت ۶۰ میلیونی این کشور بالای ۴۵ سال است.
بر اساس این گزارش، در سال ۱۹۵۷ نیمی از جمعیت ایتالیا کمتر از ۳۱ سال سن داشت، اما اکنون بیش از ۴۵ سال سن دارد که خود حاکی از پیری سریع جمعیتی است. بدین ترتیب مرکز ثقل سنی مردم ایتالیا بیش از ۱۵ سال افزایش پیدا کرده است.
متوسط سنی جمعیت در ۶ کشور بنیانگذار اتحادیه اروپا با ۱۱ سال افزایش ، از ۳۳ سال به ۴۴ سال رسیده است و در مجموع متوسط سنی کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ۳۲ به ۴۳ سال افزایش یافته است.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نیز در تازه ترین گزارش خود هشدار داد که سرعت پیری جمعیت در ایتالیا افزایش یافته است و این کشور یکی از پیرترین کشورهای جهان محسوب می شود. در ایتالیا به ازای هر ۱۰۰ نفر (از ۲۰ تا ۶۴ سال)، ۳۸ نفر بالای ۶۵ سال سن دارند در حالی که در سال ۱۹۸۰ به ازای هر ۱۰۰ نفر ۲۳ نفر بالای ۶۵ سال داشتند، اما در سال ۲۰۵۰ این رقم به ۷۴ نفر خواهد رسید که باعث می شود تا ایتالیا پس از ژاپن و اسپانیا، سومین کشور پیر جهان محسوب شود.
موسسه ملی آمار ایتالیا در سالنامه سال ۲۰۱۶ خود نیز اعلام کرده بود که جمعیت این کشور همواره پیرتر شده و در قیاس با سایر کشورهای اروپایی در مکان دوم جدول پس از آلمان جای گرفته است.
جمعیت ایتالیا در پایان سال ۲۰۱۶ بیش از ۶۰ میلیون و ۶۶۵ هزار نفر اعلام شده بود (بیش از ۲۹ میلیون و ۴۵۶ هزار مرد و بیش از ۳۱ میلیون و ۲۰۹ هزار زن) که از این تعداد پنج میلیون نفر مهاجر خارجی مقیم این کشور هستند.
روند رشد جمعیت ایتالیا همواره کاهشی بوده و از میزان زاد و ولدها کاسته شده است، در حالی که از نظر طول عمر، بالاترین مقدار در اروپا محسوب می شود . میزان زاد و ولد در ایتالیا از ۵۰۲ هزار و ۵۹۶ نفر در سال ۲۰۱۴ به ۴۸۵ هزار و ۷۸۰ نفر در سال ۲۰۱۵ کاهش یافته است. جالب اینکه در این کشور به ازای هر یک هزار نفر، هشت نوزاد متولد شده اند.