اگر رئیسی رئیس جمهور می‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟

    کد خبر :440899

مخالفان دولت فعال شده اند و می‌گویند اگر آن‌ها در انتخابات سال گذشته پیروز شده بودند وضعیت کشور اینگونه نبود. ابراهیم رئیسی نامزد رقیب حسن روحانی در انتخابات گذشته ریاست جمهوری که به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه شهید بهشتی رفته بود در کنایه‌ای به دولت گفت: خدا رحم کرد که ما رئیس‌جمهور نشدیم که دلار بشود پنج هزار تومان! همسر او جمیله علم الهدی هم در مصاحبه‌ای گفته که اگر شوهرش در انتخابات پیروز می‌شد، وضعیت کشور بهتر بود.

به گزارش فرارو، مخالفت با FATF و سیاست خارجی دولت از دیگر موضع گیری‌های رقبای روحانی است. رئیسی در این باره گفت: خود کشور‌هایی که آن کنواسیون‌ها را بوجود آوردند، پای آن را امضا نکردند. سعید جلیلی نامزد رقیب روحانی در انتخابات سال ۹۲ هم در دانشگاه تهران با زیر سوال بردن سیاست خارجی دولت گفته: برخی با پرداختن هزینه‌های گزاف، به سقوط اخلاقی و سیاسی آمریکا پی برده‌اند. نباید یک ملتی هزینه‌های گزافی بدهد تا بعد در سال ۹۷ عده‌ای بگویند بله؛ آمریکا سقوط اخلاقی و سیاسی کرده است. برخی به بهانه دیدن واقعیت‌ها، شعار‌های موهوم و رمانتیک سر می‌زنند.

همسر ابراهیم رئیسی نیز در پاسخ به اینکه آیا او هم مثل همسرش معتقد است که اگر رئیسی در انتخابات پیروز می‌شد، وضعیت کشور بهتر بود؟ لبخندی می‌زند و می‌گوید: «بله من هم معتقدم مشکل ضعف مدیریت است. اگر مدیریت درست بود، الان شرایط کشور این نبود.»

همزمان با فعال شدن مخالفان حسن روحانی هم پاسخ تندی به مخالفان داده است. پاسخی که نمونه اش در انتخابات سال گذشته دیده شد. روحانی در نشستی با وزیر راه، مسکن و شهرسازی و مدیران این وزارتخانه درباره لزوم همکاری با بانک‌های خارجی گفت: بدون کار کردن با بانک‌های خارجی اقتصاد ما ۲۰ درصد گرانتر خواهد شد، بیان می‌شود اف‌ای تی اف نباشد، به مردم بگویید اف‌ای تی اف نباشد چه می‌شود. آن کسی که شعار می‌دهد، هزینه‌اش را پرداخت کند و آثار شعارش را برای مردم ترجمه کند. می‌گویند برجام نباشد، خب به مردم بگویید برجام باشد یا نباشد چه می‌شود؟

رئیس‌جمهور افزود: مگر می‌شود در دنیای امروز ما با بانک‌های دنیا کار نکنیم؟ بعد یک کسی می‌آید و از گوشه‌ای که نمی‌دانیم این تفکر از کجا است مردم را تحریک می‌کند که اگر این قرارداد یا کنوانسیون امضا شود و یا با این گروه مالی کار کنیم اسلام از دست می‌رود. کجا اسلام از دست می‌رود؟ کاش تو اسلام را می‌فهمیدی!

اگر رئیسی رئیس جمهور می‌شد …
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح‌طلب به فرارو می‌گوید اینکه اگر آقای روحانی رئیس جمهور نمی‌شد چه می‌شد را نمی‌توان به طور دقیق پیش‌بینی کرد، اما بر اساس شواهدی می‌توان آن را تحلیل کرد. امروز مهمترین چالش کشور، چالش سیاست خارجی است. سیاست خارجی باعث شده اقتصاد و معیشت مردم تحت‌الشعاع قرار بگیرد. اگرچه سیاست خارجی تنها عامل نیست و سوء‌مدیریت‌های مقاطع مختلف هم موثر بوده مهمترین عامل چنین وضعیتی نوع تعامل با جهان خارج است. تعامل ایران با جهان خارج در دولت آقای خاتمی به گونه‌ای بود که شرایط اقتصادی کشور باثبات شد. آن زمان دو مورد از مهمترین دشمنان جمهوری اسلامی یعنی صدام حسین در غرب و طالبان در شرق توسط آمریکا که بر حسب ظاهر بزرگترین مخالف جمهوری اسلامی بود کنار رفتند و ما در یک شرایط مطلوب امنیتی قرار گرفتیم. هم در زمان آقای هاشمی و هم در زمان آقای خاتمی در زمینه هسته‌ای پیشرفت‌هایی وجود داشت، اما به خاطر تعامل مناسب می‌بینیم هیچ کدام از این پیشرفت‌ها به صدور قطع‌نامه علیه ایران منجر نشد. اما در زمان آقای احمدی نژاد و به خاطر رویکرد ماجراجویانه دولت و همچنین بی توجهی به کشور‌های موثر آثار سیاست‌های غلط احمدی نژاد، خود را در سیاست خارجی و اقتصاد نشان داد و ما در آخرین روز‌های احمدی نژاد یکی از بحرانی‌ترین شرایط سیاسی و اقتصادی را داشتیم.

این فعال سیاسی ادامه می‌دهد: آقای روحانی وامدار یک سری سیاست‌های غلطی بود که ذهنیت کشور‌های منطقه، کشور‌های عربی و مسلمان و کشور‌های موثر در مناسبات بین المللی را به جمهوری اسلامی مساله دار کرده بود. پیش بینی می‌شد اگر آقای روحانی حضور نداشته باشد یا احمدی نژاد یا فردی مثل او رئیس جمهور شود ما شاهد یکی از بزرگترین تحریم‌ها و شرایط بسیار دشوار در کشور خواهیم بود. آقای رئیسی هم بدون شک اگر رفتار و مواضعش تندتر اگر از احمدی نژاد نباشد کندتر از او نیست. رئیسی هوش احمدی نژاد را هم ندارد که در بعضی مقاطع بتواند مسائل را در داخل مدیریت کند. با حضور آقای روحانی و تصویب برجام اتفاق بسیار مهم در حوزه مسائل حقوق بین الملل ایجاد شد و اروپایی‌ها و ۱+۵ پذیرفتند که در بعضی موارد از مواضع خود کوتاه بیایند. اتفاقی که امروز در کشور رخ داده دقیقا به خاطر مسائلی است که به روحانی مربوط نیست. برجام پذیرفته شد، اما کشور این اجازه را پیدا نکرد که با برخی شرکت‌های موثر آمریکایی وارد فعالیت شود. آمریکا نیز احساس کرد که از برجام زیان دیده است و نفع آن را دیگران برده اندبه این ترتیب به خود جرات داد و زیر این توافق زد.

تاجرنیا معتقد است: اگر دولت روحانی این امکان را داشت که از ظرفیت همه کشور‌ها و سرمایه گذاری آن‌ها در داخل کشور استفاده کند ما قطعا شرایط بهتری داشتیم. تاختن این روز‌های بعضی مخالفان دولت یک نوع فرار به جلوست. آن‌ها به خوبی می‌دانند که بخش‌هایی مثل اقتصاد کشور یا مسائل ارزی که به خاطر آن‌ها اعتراض می‌کنند در جایی است که نقش دولت و اصلاح‌طلبان در کمترین حد بوده است. هرچند معتقدم دولت باید حرکت مضاعفی داشته باشد و شرایط را تغییر دهد، اما در عین حال نباید فراموش کنیم که شرایط امروز به عملکرد‌هایی و تصمیماتی مربوط می‌شود که بخش عمده‌ای از آن به دولت برنمی گردد.

روحانی خویشتن‌داری بیشتری نشان دهد
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اظهارات تند حسن روحانی درباره مخالفت‌ها با کنوانسیون‌های بین‌المللی می‌گوید: روحانی باید به عنوان شخص اول اجرایی کشور از خود خوشتن داری بیشتری نشان دهد. مسولین نظام نباید به این اندازه از تریبون‌ها با همدیگر صحبت کنند. شرایط کشور، شرایط ایجاد تنش‌های جدید را ندارد. طبیعتا منتقدین حق اعتراض دارند، اعتراض می‌کنند و ما هم باید به آن‌ها پاسخ‌های مستدل و منطقی دهیم و بپذیریم که شرایط برای مردم شرایط دشواری است. البته خیلی از مخالفان سعی می‌کنند بر موج اعتراضات مردم سوار شوند که دولت را بکوبند. آن‌ها از شرایط کشور اطلاع دارند می‌دانند مسبب عمده آن‌ها چه جریان‌هایی هستند. آقای روحانی باید در عین خویشتن داری با مردم شفاف‌تر صحبت کند. باید پرده از رفتار‌های غیرقانونی موسسات مالی برداشته و نقش برخی سازمان‌ها و نهاد‌ها در اقتصاد به صورت شفاف بیان شود. مردم در این شرایط اعتماد می‌کنند. اما اینکه صرفا پاسخ‌های واکنشی داشته باشیم شرایط کشور را به سمت صحیحی نمی‌برد.

تاجرنیا در پایان می‌گوید: آقای روحانی در مجموعه دولت تنهاست و به کمک وزرا و جریان‌های حامی در این شرایط نیاز دارد. جا دارد آقای روحانی از ظرفیت‌های جریان اصلاح طلب که هم می‌تواند خوب سخن بگوید و هم گفتمان‌های جدیدی را به عرصه بیاورد بیشتر بهره ببرد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید