اینترپل در تعقیب سرکرده «ری‌استارت»

  • سیاسی
  • سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۳:۳۳
    کد خبر :272295

سیدمحمد محمدحسینی، مجری معروف ایرانی بود که از سال ۷۳ همکاری خود را با صداوسیما آغاز کرد. او تا سال ۸۴ که از ایران خارج شد، در شبکه تهران برنامه‌های متعددی را روی آنتن برد و شهرت زیادی به‌ دست آورد. «ری‌استارت» نام برنامه‌ای است که او نویسنده، مجری، کارگردان و خلاصه همه‌کاره آن است. حسینی متولد سال ۱۳۴۸ است. در رشته فیزیک تحصیل کرده و در دوران دانشگاه، در سال ۱۳۶۸ با تئاترهای «قنبرعلی دکتر می‌شود» و «مجری ناشی» مطرح شد.

جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان تهران، یکشنبه در جلسه دادستانی تهران از تعقیب قضائی «سرکرده یک گروهک ضدانقلاب از طریق پلیس اینترپل» خبر داد و گفت: «درخواست دادسرای تهران از پلیس بین‌الملل برای دستگیری و استرداد این سرکرده گروهک ری‌استارت، عملا آنها را در چرخه آزمایش قرار داده است و باید به این سؤال پاسخ دهند چگونه است که اگر کسی در ایران کوچک‌ترین اقدامی می‌کند، رسانه‌های دنیا پر می‌شود؛ اما امروز سرکرده این گروهک در آمریکا نشسته و دستور غارت، تخریب و تحریق اموال عمومی و خصوصی را می‌دهد و هیچ کس به او کاری ندارد». این مقام قضائی ابراز امیدواری کرد پلیس بین‌الملل در دستگیری این فرد مناسب عمل کند تا دادسرای تهران بتواند به اتهامات او رسیدگی کند.

جعفری‌دولت‌آبادی همچنین از صدور ۲۸ فقره کیفرخواست و ۱۸ فقره حکم علیه «اعضای یک گروهک معاند» خبر داد و در اشاره به برخی اقدامات متهمان وابسته به این گروهک افزود: «متهمی تحت‌تأثیر این گروهک، مسجدی در تهران، یک کیوسک راهنمایی‌و‌رانندگی و یک پمپ بنزین را آتش زده و فیلم مربوط به اقدامات مجرمانه خود را در فضای مجازی منتشر کرده است. همچنین شب‌نامه علیه نظام تهیه و منتشر کرده و اقدام دیگر او شعارنویسی گسترده در سطح شهر بوده است».

او ضدمردمی‌ترین کار یکی از متهمان اخیر را آتش‌زدن خودپردازهای برخی بانک‌ها اعلام کرد و با اعلام محکومیت این متهم به ۱۵ سال حبس، گفت: «آنچه بیان شد، نمونه کوچکی از اقدامات دادسرای تهران در برخورد با اقدامات علیه امنیت، نفوس و اموال مردم است».

دولت‌آبادی در ادامه با تأکید بر اینکه دستگاه قضا و دادسرای تهران با مرتکبان جرائم علیه مردم، دولت و بیت‌المال و همچنین توهین‌کنندگان به مقدسات کشور اسلامی با اقداماتی مانند آتش‌زدن حسینیه‌ها و مساجد، برخورد جدی خواهد کرد، از قضات خواست سرعت در رسیدگی به چنین پرونده‌هایی را مدنظر قرار دهند.

ری‌استارت چیست؟
بیش از شش ماه پیش بود که حملات پراکنده‌ای به تعدادی از بانک‌ها و همچنین آتش‌زدن مسجد جوادالائمه در شرق تهران، سردار رحیمی، رئیس پلیس تهران را به واکنش واداشت. او دراین‌باره گفت: عده‌ای تحت‌تأثیر یک شبکه ماهواره‌ای، دست به شکستن شیشه تعدادی بانک و آتش‌زدن ورودی مسجد جوادالائمه زده بودند که شناسایی و بازداشت شده‌اند.

اشاره سردار رحیمی به برنامه صوتی-تصویری «محمدحسینی» بود؛ برنامه‌ای با عنوان «ری‌استارت» که در فضای مجازی منتشر می‌شود.

«فرارو» در ادامه توضیح می‌دهد: «او (حسینی) سعی می‌کند با مایه‌های طنز و کمدی، مسائل بسیار جدی و بنیادی را به بازی بگیرد. محمد حسینی اعلام کرده از خود چیزی نمی‌گوید، بلکه فقط از متون کهن و نو اهل تصوف و عرفان و به‌خصوص از مولوی، عطار، حافظ، سعدی و… سخن می‌گوید. مجری این برنامه مدعی است دنبال «ری‌استارت»، به معنای «آغاز دوباره یا شروع از اول»، تفکر مخاطبان خود است».

این سایت خبری در ادامه می‌افزاید مجری طنز شبکه تهران در کنار این برنامه دنبال به‌وجودآوردن «یک اپوزیسیون فعال علیه حکومت ایران» است. این گزارش در مهرماه سال ۹۶ (قبل از اعتراضات دی‌ماه) نوشته شده است و در آن مقطع، آخرین خراب‌کاری‌ این گروه، شکستن شیشه بانک‌ها بود. پلیس عوامل این خراب‌کاری را دستگیر و اقدام آنها را «کودکانه» توصیف کرد. مسئله دقیقا همین است؛ اقدامات خشونت‌آمیزی که واقعا «کودکانه»‌اند. گفتنی است که هواخواهان این گروه، بعد از خراب‌کاری فیلم اقدامات خود را در فضای مجازی منتشر می‌کردند. از یکی از این اقدامات، می‌توان به حمله ری‌استارتی‌ها به باشگاه پرسپولیس اشاره کرد.

محمدحسینی کیست؟
سیدمحمد محمدحسینی، مجری معروف ایرانی بود که از سال ۷۳ همکاری خود را با صداوسیما آغاز کرد. او تا سال ۸۴ که از ایران خارج شد، در شبکه تهران برنامه‌های متعددی را روی آنتن برد و شهرت زیادی به‌ دست آورد. «ری‌استارت» نام برنامه‌ای است که او نویسنده، مجری، کارگردان و خلاصه همه‌کاره آن است. حسینی متولد سال ۱۳۴۸ است. در رشته فیزیک تحصیل کرده و در دوران دانشگاه، در سال ۱۳۶۸ با تئاترهای «قنبرعلی دکتر می‌شود» و «مجری ناشی» مطرح شد.

حسینی درباره شروع کار و برنامه اولش در تلویزیون گفته است: «من آنجا آهنگ فارسی- هندی خواندم. آهنگ شعله بود. با امیر جعفری رقصیدیم. بعد شبکه دو من را صدا کرد که شما به‌عنوان نویسنده، کارگردان و بازیگر بیا و یک مجموعه‌ای داشتند که آقای اسکندری، مجری تلویزیون، تهیه‌کننده‌ آن بود. من آنجا شروع کردم به ساخت برنامه‌های تلویزیونی. البته من تنها نبودم؛ یک گروه دیگر هم بودند به نام آقای هدایتی که با هم شروع کردیم».

این مجری تا سال ۸۴ که ایران را ترک کرد همکاری خود را با شبکه تهران ادامه داد. به گفته خود حسینی، او ابتدا در کشورهای همسایه به مجری‌گری پرداخت تا در سال ۱۳۸۸ به آمریکا رفت و مقیم شد. او در اواخر حضورش در ایران به خاطر فعالیت در یک مؤسسه خیریه متهم به کلاهبرداری شده بود، اما به گفته خودش از این اتهام به سرعت «تبرئه» شد. حسینی حدود یک سال است که برنامه‌های ری‌استارت را در فضای مجازی منتشر می‌کند. با شروع اعتراضات دی ماه بود که شومن قدیم صداوسیما دستورالعمل خود را از خراب‌کاری به اقدامات به‌مراتب خشونت‌آمیزتری افزایش داد.

از هخا تا حسینی
باشگاه خبرنگاران در کلیپی با عنوان «ری‌استارت چیست؟ و محمد حسینی چیست؟» به افراد گوناگونی اشاره می‌کند که در دوره‌های زمانی متفاوت هر کدام در سودای «آغازی دوباره» بودند. بیشتر اشخاصی که در این کلیپ به آنها اشاره می‌شود سعی می‌کردند خود را رهبر یک اعتراض و انقلاب بزرگ معرفی کنند؛ انقلابی که در آینده‌ای نزدیک محقق می‌شود. اما حسینی با این اشخاص تفاوت‌هایی نیز دارد. او نه تنها ادعا می‌کند «ایده و برنامه» دارد که به زعم خودش حامل ایدئولوژی رهایی‌بخشی است که انسان‌ها از فهم آن عاجز هستند و آن چیزی نیست جز «عرفان». او از «عرفان» سخن می‌گوید و (به تعبیر خودش) «مردم احمقی» که آن را نمی‌فهمند. تفاوت دیگر او شهرت انباشته‌شده‌ای بود که از مجری‌گری در ایران برای خود کسب کرد. از سوی دیگر حسینی در دوره‌ای دست به این اقدامات می‌زند که شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها بسیار گسترده‌تر شده‌اند و او دیگر به شبکه‌های ماهواره‌ای محدود نیست.

معروف‌ترین نمونه‌ای که پیش از حسینی قدم در این وادی گذاشت، «هخا» بود. او در شبکه ماهواره‌ای شنوندگان را مخاطب قرار می‌داد و از انقلابی هخامنشی دم می‌زد. هخا سوژه طنز رسانه‌های داخلی نیز شده بود. شاید فشار رسانه‌های داخلی بود که او را مجبور کرد برای «انقلاب هخامنشی» گام نهایی را بردارد؛ هخا بعد از مدت‌ها برنامه‌گذاشتن، بالاخره روزی را برای انقلاب خود تعیین کرد و از شنوندگان خود خواست در آن لحظه مشخص به خیابان‌ها آمده و کار را یکسره کنند. از انقلاب هخامنشی هخا بیش از ۱۳ سال می‌گذرد.

اینترپل و استرداد مجرم
ایران عضوی است از اینترپل و دفتری از این سازمان در کشور ما وجود دارد. اینترپل قابل تشبیه به ضابطان دادگستری در داخل کشور است و اقدامات اجرائی و عملیاتی را که در راستای انجام مسائل قضائی لازم باشد، انجام می‌دهد. به عبارت دیگر این سازمان صرفا تشکیلاتی اجرائی و عملیاتی است و پیش از اجرای دستور قضائی- در صورتی که اجرای آن اصولا ممکن باشد- کاری نمی‌کند. سایت تبیان در این باره توضیح داده است؛ جلب و دستگیری افراد بیرون از مرزهای یک کشور مستلزم آن است که کشور محل حضور متهم در این مورد همکاری کند. به عبارت دیگر لازم است کشور محل حضور متهم بپذیرد او مرتکب جرمی شده و تحویل او به دولت متبوعش اشکالی ایجاد نمی‌کند و با ضوابط بین‌المللی و مسائل مربوط به حقوق ‌بشر اصطکاکی ندارد.

استرداد مجرمان در صورتی ممکن است که بین کشور درخواست‌کننده استرداد و کشوری که متهم یا مجرم در آن حضور دارد، قراردادی در این خصوص وجود داشته باشد. از سوی دیگر بسیاری از متهمان تابعیت مضاعف دارند. کشورهای زیادی تابعیتی دوگانه را پذیرفته‌اند در حالی که برخی دیگر از کشورها وجود این حالت را برای اتباع خود به رسمیت نمی‌شناسند. جلب و دستگیری افراد بیرون از مرزهای یک کشور مستلزم آن است که کشور محل حضور متهم در این مورد همکاری کند. به عبارت دیگر لازم است کشور محل حضور متهم بپذیرد او مرتکب جرمی شده است و تحویل او به دولت متبوعش اشکالی ایجاد نمی‌کند و با ضوابط بین‌المللی و مسائل مربوط به حقوق‌ بشر اصطکاکی ندارد. گفتنی است که محمد حسینی در حال حاضر تابعیت آمریکا را داراست.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید